TOLIKO denarja dobijo slovenski športniki, ki domov prinesejo olimpijsko medaljo (si presenečena?)

Se ti zdi številka prevelika/prenizka ali ravno pravšnja? Zapiši nam v komentar!

TOLIKO denarja dobijo slovenski športniki, ki domov prinesejo olimpijsko medaljo (si presenečena?) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 7. 2021

Za športnika je zagotovo največja nagrada, ki jo lahko za svoj trud dobi ta, da iz olimpijskih iger prinese eno od medalj. 

Do zdaj, smo Slovenci v Tokiu zbrali 4 olimpijske medalje; Primož Roglič in Benjamin Savšek sta osvojila zlato, Tina Trstenjak srebro ter Tadej Pogačar bron. 

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) pa so že potrdili, da bodo športniki, ki se bodo domov vrnili s kolajno, prejeli denarno nagrado, in to celo višjo od tiste, ki so jo podeljevali za kolajno na olimpijskih igrah v Riu. 

Te zanima, o kakšnih zneskih govorimo? Preveri:

Če športnik domov prinese zlato olimpijsko medaljo, ga čaka nagrada v vrednosti 31.120 evrov (kar je 13.960 evrov več, kot so za zlato medaljo prejeli športniki, ki so tekmovali v Riu), isto vsoto pa za svoj uspeh prejme tudi trener športnika. Nagrada za trenerje se je v primerjavi s tisto iz Ria povečala za kar 22.540 evrov.

Veš, kako sta se zaljubila Lora Klinc in Primož Roglič? Izvedele smo VSE o njuni ljubezenski pravljici

Za srebrno odličje športnik od države prejme 23.340 evrov (kar je 10.470 evrov več, kot so prejeli športniki v Riu), enak znesek pa prejme tudi trener. Zanje se je znesek iz Ria povečal za 16.905 evra.

Waaaaw! Poglej, kako LEPO družinico ima ZLATI olimpijec Benjamin Savšek (FOTO)

Za bronasto odličje sta športnik in trener nagrajena z 15.560 evri - znesek se je za športnike povečal za 6.980, za trenerje pa 11.270 evra.

Se ti zdijo številke primerne? Oglasi se nam na Facebooku. 😉

Fotografije: Arhiv AM, Profimedia