TO v prostem času počne Hajdi Korošec Jazbinšek (presenetilo te bo!)

Kdo ne pozna Hajdi, nekdanje otroške pevke, danes pa uspešne vplivnice in poslovne ženske? Cosmo punce jo obožujemo! Preveri, kaj je povedala ...👇

TO v prostem času počne Hajdi Korošec Jazbinšek (presenetilo te bo!) (foto: Foto: Tibor Golob) Foto: Tibor Golob
7. 9. 2021

»Moja pot se je res začela z otroško pevsko kariero, ki pa je bila odlična odskočna deska za vse moje nadaljne korake. Najprej kot komercialistko za pravne osebe na banki in še kasneje za mojo najboljšo odločitev v življenju – samostojno podjetniško pot. Vedno sem bila rada v stiku z ljudmi, zanimala me je psihologija prodaje, marketing, socialna omrežja ... Tukaj sem se res našla in dejansko prišla do točke, ko se vsako jutro z nasmehom odpravim na delo,« je povedala Hajdi.

Čeprav se s petjem danes ne ukvarja več (no, razen pod tušem – tako kot mi vsi!), pa Hajdi počne ogrooomno drugih stvari.

Toliko, da ji skoraj zmanjka ur v dnevu za prosti čas.

Hajdi uspešno prepleta vlogo mame, vplivnice in poslovne ženske, a čeprav je včasih lahko naporno, pravi, da v tem neizmerno uživa. »Če rad delaš to, kar delaš, potem to ni težava. Vse se med sabo povezuje in vse je zelo spontano in predvsem iskreno. Srečo imam, da dejansko te vloge ne čutim kot nek pritisk, ampak selektivno in zelo previdno izbiram sodelovanja, ki me morajo res zanimati, da jih lahko suvereno predstavim svojemu občinstvu oziroma sledilcem.«

Prostega časa ima zelo malo in ga poskusi čim bolje izkoristiti, čeprav ga precej pogosto nameni nalogam vplivnice ali drugemu ustvarjanju vsebine.

»Dejansko je to moja velika ljubezen in takrat zelo rada delam fashion haule, potujem, se prepuščam okusom dobre hrane in preizkušam tehnološke naprave, ki mi olajšajo marsikaj – kot recimo Huawei MatePad 11, ki je v zadnjih tednih postal moj najboljši pomočnik in prijatelj,« nam zaupa Hajdi.

MatePad 11 je prvi Huaweiev tablični računalnik s hitrim 120-herčnim zaslonom ločljivosti 2.560 × 1.600 slikovnih pik. Visoka hitrost osveževanja se še posebej dobro izkaže pri video posnetkih in igrah, kar omogoča popolno uživanje v podrobnostih in gladki grafiki, prednosti zaslona pa se pokažejo tudi med brskanjem po spletnih straneh in dokumentih.

»Drugače pa se z možem in otroci tudi zelo radi zapeljemo s kolesi, se podamo na kakšen sprehod v naravi ali pobegnemo na Korčulo, ki je lansko leto postala naš drugi dom.«

Obožuje potovanja ... in elektronske naprave

»Z možem imava na potovanjih zelo dodelan ritem, in ker imava še vedno dva majhna otroka, je treba dan dobro načrtovati in ustvariti neko rutino. Ker lahko oba delava na daljavo, smo recimo lansko leto v času 'lockdowna' res ogromno potovali, hkrati pa je tudi najin starejši sin Dante lahko bil povezan kjerkoli in tako opravljal virtualne šolske aktivnosti prek Zooma. Tako smo bili nekaj časa v Španiji, nato v Združenih Arabskih Emiratih in nato še na Maldivih.«

Vse to pa ji zagotovo olajšajo elektronske naprave, s katerimi smo lahko kjerkoli in kadarkoli povezani in dosegljivi. Hajdi pravi, da si počitnic ne predstavlja brez telefona, računalnika, tablice, kamere in očal, kar samo še potrjuje, da prostega časa skoraj nima. 😀

MatePad 11 ima naložen najnovejši operacijski sistem HarmonyOS, ki ponuja okolje za povezovanje in sodelovanje različnih vrst naprav. Podpira pa tudi sočasni prikaz do štirih aplikacij in dveh plavajočih oken za boljšo izkušnjo večopravilnosti, omogočeno pa je tudi delovanje ene aplikacije v dveh oknih.

V zadnjem času je Hajdi več kot očitno navdušil tablični računalnik Huawei MatePad 11 in njegova multifunkcijska uporabnost.

»Postal je moja podaljšana roka, s katero se počutim, kot da sem vsak trenutek pripravljena za delo. Na visokoločljivostnem zaslonu bolje vidim fotografije med obdelavo, hkrati si lahko pomagam s pisalom M-Pencil, zvok je čistejši in urejanje videoposnetkov je enostavnejše. Sistem deluje izredno gladko tudi pri večopravilnosti in sočasnem delu v različnih aplikacijah. Telefon je pogosto neuporaben za zahtevnejša opravila, kjer potrebujem več svobode pri delu ter večji zaslon. Telefon je tam premajhen, računalnik pa prevelik in preveč neroden za prenašanje, zato tablica združuje najboljše dveh naprav. Jaz jo uporabljam tako v službi kot tudi doma, ko zvečer brskam po družbenih omrežjih, delam objave, obdelujem slike in video in podobno. Odlično se druživa tudi na Zoom in Teams sestankih, super je za hitre zapiske ali sledenje nalog, pregled koledarja in pisanje e-pošte. Obožujejo pa jo tudi moji otroci,« nas navduši Hajdi.

MatePad 11 nudi popolnoma novo namizje, ki prikazuje vse najpomembnejše informacije v lepo urejenem uporabniškem vmesniku, sodelovanje na več zaslonih pa podpira interakcijo med tabličnim računalnikom in drugimi napravami na tri načine. Zrcalni način omogoča, da računalniški zaslon projiciramo na tablični računalnik, tako ga spremenimo v risalno tablico, ki jo je mogoče povezati z drugo generacijo pisala M-Pencil za hitre risbe in zapiske. Če opravljate pisarniško delo, lahko izkoristite razširjen način in si priskrbite dodatni zaslon za računalnik. Inovativni način sodelovanja pa omogoča interakcijo med sistemoma HarmonyOS in Windows ter s tem enostaven prenos vsebine z ene naprave na drugo.

»Pravzaprav ne najdem razloga, zakaj je komurkoli ne bi priporočala in dejstvo je, da se vanjo zaljubiš na prvi pogled,« zaključi Hajdi.