Tina Fey in Jeff Richmond uživata v netipičnem hollywoodskem zakonu

Igralka Tina Fey in njen soprog Jeff Richmond sta se zaljubila po popoldnevu, preživetem v muzeju. Njun zakon je pravo nasprotje predstave, kakršno ima večina javnosti o zvezdniških zakonih.

Tina Fey in Jeff Richmond (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2014

Ko je diplomirala na univerzi v Virginii, se je danes 43-letna Tina Fey preselila v Chicago. V vetrovnem mestu se ji je leta 1994 v drugem poskusu uspelo pridružiti skupini komikov The Second City, kjer so dozorevali številni zvezdniki komedije, kot so John Belushi, Bill Murray, Dan Aykroyd in Mike Myers. Kmalu se je spoprijateljila z igralcema in komikoma Rachel Dratch in Horatiem Sanzom, ki sta pozneje postala stalna člana ekipe NBC-jevega šova Saturday Night Live, v katerem se jima je po hitrem postopku pridružila tudi Tina. V istem obdobju je spoznala tudi danes 53-letnega Jeffa Richmonda.

Čeprav gre za skladatelja, igralca, režiserja in televizijskega producenta, čigar kariera je precej uspešna in dolga, je verjetno najbolj znan kot soprog danes slavne komičarke.

"Bila sem tako srečna. Z najboljšimi ljudmi, ki sem jih imela na razpolago, sem ustvarjala komedijo," se začetkov svoje kariere in poznejše zaljubljenosti spominja zvezdnica. Tina in Jeff sta skupaj delala v gledališču v Chicagu in nekega dne jo je vprašal, ali bi mu pomagala pri nekem projektu z otroki, ki ga je ustvarjal. Pomoči v resnici ni ravno krvavo potreboval, a v tem je videl edini način, da se približa Tini. V tistem obdobju je Jeff režiral, Tina pa je delala prve korake v svetu komedije.

Zaljubila sta se po enem popoldnevu

Zaljubila sta se po hitrem postopku, usodno pa je bilo popoldne, ki sta ga skupaj preživela v chikaškem muzeju znanosti in industrije. Ko sta začela ljubezensko razmerje, sta imela oba natrpana delovna urnika, zato sta težko našla čas drug za drugega, a sta si kljub temu privoščila oddih ob jezeru Michigan, kjer jo je Jeff zaprosil za roko. Pripravil je šampanjec, pokleknil in zastavil vprašanje vseh vprašanj.

"Malo časa sem potreboval, da sem se zaljubil vanjo. Je zelo odločna punca, včasih tako trdoglava, da ti začne iti na živce, a vseeno te osvoji s svojim edinstvenim vedenjem dekleta iz predmestja," jo opisuje Jeff in poudarja, da ravno zaradi tega ve, da se njun odnos nikoli ne bo spremenil, čeprav ga mediji označujejo za 'moškega, ki je oženjen z zvezdo'. Tina in Jeff sta zelo povezana in imata veliko intimnejši ter boljši zakon od večine drugih slavnih zakonskih parov. Morda ravno zato, ker sta se spoznala, preden sta zaslovela.

"Vem, kako Tina razmišlja o nekaterih stvareh. Vem, da bi večini tistega, kar gledamo v zakonih drugih ljudi, rekla ne. Ima svoje principe in načela, ki se jih drži in jih spoštuje bolj kot kdorkoli, ki sem ga doslej spoznal," svojo soprogo hvali Jeff.

Netipičen zvezdniški zakon

Jeff o svojem zakonu celo pravi, da meji na dolgčas, a na dober način. "Njej je povsem normalno, da me ogovori s stavkom: 'Ne moreš, poročena sva.' In jaz se z njo strinjam. Ne uživam kot številni drugi v malih nevarnostih in razprtijah. Ni mi všeč ta tip 'bad boyev'. Rad imam prijazne ljudi," pravi Jeff, ki s temi besedami le potrjuje, da je njegov zakon povsem drugačen od predstave, ki jo ima večina javnosti o zvezdniških zakonih.

Prav zato ju njuni prijatelji in kolegi občudujejo, še posebno Tino, ki celo na snemanju serije 30 Rock nikoli ni pozabila poudariti, kako zelo ima rada svojega soproga in hčerkici Alice Zenobio, ki je simpatični parček razveselila leta 2005, in Penelope Atheno, ki je na svet prijokala šest let pozneje. Po drugem porodu se je Tina takoj vrnila v službo in se ob tem pošalila:

"Z NBC-jem sem podpisala pogodbo, z otrokom pa imam samo ustni dogovor." Slavna zakonca sta znana po tem, da veliko delata in da pogosto sodelujeta pri projektih, a ker ne delata vedno v istih prostorih, se včasih tudi po več dni ne vidita.

Zadnji projekt, ki sta ga ustvarjala skupaj, je ravno priljubljena serija 30 Rock. V njej je Tina igrala med letoma 2006 in 2013 in v 139 epizodah upodobila glavno junakinjo Liz Lemon, Jeff pa je za nekaj epizod te serije poskrbel kot režiser, producent in skladatelj.