Tim Kores: V zameno za pomoč pri ukradenem profilu ponuja 500 evrov

Tim Kores razkril, kaj se je v resnici zgodilo, ko je izvedel, da je ostal brez Instagama. 

Tim Kores: V zameno za pomoč pri ukradenem profilu ponuja 500 evrov (foto: Instagram.com/timkores) Instagram.com/timkores
9. 12. 2020
 

Če si na Instagramu, potem verjetno že veš, da sta včeraj Tim Kores in Žan Serčič ostala brez Instagrama.

Si predstavljaš, da kar naenkrat ne moreš dostopati do svojega Instagram ali Facebook profila? Kako boš sedaj vedela, kaj se dogaja s tvojimi prijatelji, kaj počnejo vplivneži, si zmagala na nagradni igri?

Si lahko zamisliš, da ti za povrh vsega socialna omrežja predstavljajo posel, ki kar čez noč izgine? To se žal ne dogaja prav redko, vdori v profile se pravzaprav kar vrstijo, velikokrat pa so žrtve vplivneži.

Preveri, kaj se je zgodilo Timu in Žanu:

V trenutku so jima spremenili uporabniška imena, fotografije in elektronske pošte ter jima onemogočili dostop do profila. ''Opazil sem tudi maile v turškem jeziku, kar mi je bilo zelo čudno, in potem sem takoj oboje povezal skupaj, ko ni bilo več mojega profila,'' je za Cosmo povedal Tim in dodal: ''Ko sem ravno teden dni nazaj Instagram zaprosil za verifikacijo mojega profila, dobim od 'njih' sporočilo, da rabijo dokaz, da sem to res jaz, in naj se prijavim tukaj.

La Toya: Razkrila je KONKRETEN znesek, koliko je zaslužila s PORNO filmi

Izgledalo je popolnoma avtentično, seveda je bil spam. Predvidevam, da nekako izvejo, ko zaprosiš za verifikacijo profila in ti tekom postopka pošljejo ''fake'' Instagram sporočilo, da nasedeš kot tanker. Kolikor sem dobil različna mnenja, ukradejo takšne profile influencerjev, znanim, firmam, ki imajo več deset tisoč sledilcev in jih potem prodajo na črnem trgu.''

V ''ukradena'' profila sta pevca vložila veliko truda in časa. Kores se je za svojih 30 tisoč sledilcev trudil osem let, vse pa je izginilo čez noč.

''Izgubil sem veliko, čeprav se včasih ljudje sploh ne zavedajo, koliko dela je potrebnega, da ohranjaš svoj poslovni profil zanimiv, koliko je tukaj truda, da nudiš ljudem, kar si zaslužijo ob vseh svojih težavah v službah, šolah itd., da smo povezani, da smo skupaj, medsebojna interakcija.

Da o mojih tekočih, poslih, ki jih zdaj ne morem speljati, sploh me govorim. Utrpel sem ogromno poslovno škodo.

Predstavljajte, da se moral narediti precej klicev, ki sem jih naredil s precejšnim cmokom v grlu, saj sem se zavedal me bo od tukaj naprej vsak klic finančno ogromno stal,'' je za Cosmo povedal Kores.

Ne boš verjela, KOLIKO s svojim slavnim koledarjem zasluži Damjan Murko (št. je petmestna!)

Čeprav sta si Žan in Tim že ustvarila nadomestne oziroma nove profile, pa Koresa še vseeno spremlja kanček optimizma, saj na svojem Facebook profilu v zameno za pomoč ponuja denarno nagrado v višini 500 evrov.

Tako je že našel svojega hekerja, s katerim se trudita pridobiti nazaj njegov ''ukraden'' profil. Ob tem naproša, da se mu pridružimo na novem profilu z imenom “timkores”.

Tole je nov profil Tima Koresa:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T•I•M K•O•R•E•S K•O•R•I (@timkores)

Pri tem Kores opozarja na zakomplicirane in neproduktivne postopke Facebooka in Instagrama: ''Denar ti brez problema poberejo, ko jih pa zares rabiš, ko se te okrade, jih pa nikjer ni. Katastrofalen odnos do svojih strank. V mojem primeru kraje ne obstaja normalen postopek, ki se ga lahko poslužiš, da opozoriš na problem. Vse je avtomatizirano.''

Za vdor v Instagram profil heker potrebuje nekatere naše kontaktne podatke, kot so na primer e-poštni naslov, telefonska številka in geslo, do teh pa le z nekaj spretnostmi dostopa dokaj hitro.

Velikokrat se zgodi, da imamo prešibko ali preočitno geslo, ki ga lahko hitro ugane, delo pa mu olajšamo tudi, če na več platformah uporabljamo isto geslo. Prevaranti se velikokrat poslužujejo tudi lažnega predstavljanja, s katerim nas nagovorijo, da kliknemo na povezavo.

Tam vnesemo svoje uporabniško ime in geslo ter ju tako izročimo hekerju. Ravno to se je zgodilo tudi Koresu in Serčiču.

Objavil/a Tim Kores Kori dne Torek, 08. december 2020

Če so ti vdrli v profil, je pomembno, da ukrepaš hitro in ne odlašaš! Dlje kot boš čakala, manjše so namreč tvoje možnosti, da boš svoj profil obnovila. Seveda pa je najboljša preventiva! Pri tem nikoli ne boš preveč previdna.

Fotografije: Instagram.com/timkoreskori, Helena Kermelj