👉Moko, sol, pecilni prašek, burbonsko vanilijo in nastrgano lupinico limone dobro zmešaj v skledi, nato dodaj še jajce.Dobrih 5 do 10 minut pridno gneti testo, ga oblikuj v kroglo in ga postavi za 30 minut v hladilnik.V tem času se loti priprave nadeva za pito. Hruške operi, olupi in jih nareži ter po njih pokapljaj limonin sok. Nadev je tako pripravljen.Prižgi pečico in jo nastavi na 180°C. Počasi začni z razvaljanjem testa. Uporabi ga ¾, četrtinko pa pusti za kasneje. Testo peci 15 minut, nato ga vzami iz pečice in nanj razporedi prej pripravljen nadev in na koščke narezano preostalo četrtinko testa.Vse skupaj ponovno postavi v pečico in peči dobrih 15 minut, dokler pita ne postane lepe rjave barve. Po končani peki jo posuj še z mletim cimetom ali po želji s sladkorjem v prahu.Pa dober tek! 😉
Fotografije: Instagram, Profimedia