Tanja Žagar prisega na tole SLASTNO pito (+ našli smo RECEPT brez sladkorja)

19. 9. 2020
Deli
3 / 3
Profimedia

👉Moko, sol, pecilni prašek, burbonsko vanilijo in nastrgano lupinico limone dobro zmešaj v skledi, nato dodaj še jajce.

Dobrih 5 do 10 minut pridno gneti testo, ga oblikuj v kroglo in ga postavi za 30 minut v hladilnik.

V tem času se loti priprave nadeva za pito. Hruške operi, olupi in jih nareži ter po njih pokapljaj limonin sok. Nadev je tako pripravljen.

Prižgi pečico in jo nastavi na 180°C. Počasi začni z razvaljanjem testa. Uporabi ga ¾, četrtinko pa pusti za kasneje. Testo peci 15 minut, nato ga vzami iz pečice in nanj razporedi prej pripravljen nadev in na koščke narezano preostalo četrtinko testa.

Vse skupaj ponovno postavi v pečico in peči dobrih 15 minut, dokler pita ne postane lepe rjave barve. Po končani peki jo posuj še z mletim cimetom ali po želji s sladkorjem v prahu.

Pa dober tek! 😉

Fotografije: Instagram, Profimedia

Preberi še: Ljubezen po domače: Tamara končno razkrila VZROK razhoda z Renatom (tega nismo pričakovali!)

Priporočamo tudi: HU-DO! Meghan Markle OČARALA s pričesko, ki jo narediš v 60 sekundah (in NI figa!)

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?