Špela Grošelj je v zadnjem času shujšala za 16 kg! Kako ji je uspelo?

Špela Grošelj je v zadnjem času izgubila 16 kilogramov in zanje 'prej - potem' fotografije so sijajne! Novinarki naše hiše je razkrila, kako ji je uspelo.

Špela Grošelj je v zadnjem času shujšala za 16 kg! Kako ji je uspelo? (foto: Instagram.com/@spelagroselj) Instagram.com/@spelagroselj
28. 7. 2017

Špela Grošelj navdušuje s fotografijami, na katerih je lažja za 16 kg. Pa veš, kaj je pri vsem tem mega? Znana Slovenka je razkrila svojo skrivnost do vitkost!

Kako si se motivirala na poti do zastavljenega cilja? Si imela pred očmi samo en cilj ali si si jih postavljala korak za korakom?

Vedno so se vsi bolj ukvarjali in obremenjevali z mojo težo … lahko rečem, da celo bolj kot jaz sama. Ko pa sem leta 2010 v garderobi med pomerjanjem oblačil začela pokrivati vse možno in rekla moji Nini Šušnjara, naj mi nabere kose, ki pokrijejo noge, roke, trebuh ... sem ugotovila, da sem šla čez mejo.

Imela sem 16 kilogramov več, kot jih imam zdaj. Motivacija je bila, da se želim dobro počutiti v svoji koži, ker sem le tako lahko srečna in zadovoljna. Seveda me je zanimalo, kaj se bo potem v mojem življenju spremenilo, a priznam, da sem že vnaprej vedela, da se bo, tudi če shujšam, vedno našel kdo, ki me bo kritiziral. Nisem se prav veliko zmotila. (smeh)

 

Nina pa Nina pa Špela. #snyr #femina #secondline @snyrbysusnyara

A post shared by Špela Grošelj (@spelagroselj) on

Je težko slediti ciljem toliko časa? Saj se stvari ne zgodijo čez noč in prav zaradi tega številni odnehajo …

Hujšala sem počasi, kilogram na teden. In najbolj sem bila motivirana prav zaradi najbližjih. Moj takratni fant mi je ves čas stal ob strani in se v podporo tudi sam prehranjeval po moji dieti. In celo sam je shujšal, čeprav je imel vedno lepo, športno postavo in mu ni bilo treba izgubiti niti grama. Vmes je bilo kdaj pa kdaj težko, predvsem zato, ker si na začetku motiviran, potem pride tudi kakšen teden, ko se številka na tehtnici ne premakne, ker se seveda telo bori, ker noče izgubljati maščobe. In takrat te lahko malo zamaje. Ampak če imaš podporo, se vse da.

 

Windy air, messy hair! #windy #air #messy #hair #hardswimwear @hardswimwear

A post shared by Špela Grošelj (@spelagroselj) on

Kdaj pa je bilo najhujše in ali si kdaj skoraj odnehala?

Med treningom se mi sprošča kar nekaj hormona sreče, zato ne zdržim dolgo brez športa. Da pa bi se prav ‘snela s ketne’ za dalj časa, pa se mi v zadnjih šestih letih ni zgodilo. Vem, koliko se lahko ‘sprostim’, vem pa tudi, da moje telo ni takšno, da se nikjer ne bi nič poznalo. Tako da moram biti bolj ali manj disciplinirana. Po kakšnem takšnem premoru, ki nikoli ni bil res dolg, je potreben samo en teden discipline, pa si spet v začrtanih tirnicah in potem že komaj čakaš nove treninge, zdravo prehranjevanje ... morda je najtežje po dopustu, ker si pač ‘na off’.

 

Klasična jutra. #morning #training #4p #proteinisi @proteinisi

A post shared by Špela Grošelj (@spelagroselj) on

Te vseeno morda kdaj zmoti, da se tolikokrat pogovarjamo o tvojih kilogramih?

Očitno me bo to spremljalo vse življenje. (smeh)

Če s tem lahko kako pomagam, sem najbolj vesela. Tračarjenje o mojih kilogramih pa mi je bilo brezzvezno že od nekdaj. Ampak okej, kar naj, naj se praši. (smeh)

 

Feels like home. #seaside #obala #piran #sunny #monyay

A post shared by Špela Grošelj (@spelagroselj) on

S svojo zgodbo si navdahnila že veliko žensk in tudi moških. Ti je kdaj kdo prav pisal, delil s tabo svojo izkušnjo?

Tega je zelo veliko. Lahko rečem, da skoraj vsak dan dobim kakšno elektronsko pošto na to temo. In vesela sem, ko mi napišejo svojo zgodbo, delijo z mano izkušnjo.

 

She laughs. #barvish #laugh @barvish.si

A post shared by Špela Grošelj (@spelagroselj) on

Kakšen nasvet lahko daš tistim, ki se ne marajo gibati?

Vse je odvisno od izhodiščne teže. Seveda ne bi nikoli nekomu s 100 kilogrami svetovala, naj kar takoj začne teči. Treba se je lotiti postopno, ne pa kar čez noč. Telo se je prej leta in leta borilo z odvečnimi kilogrami, seveda ne bo sposobno strašne fizične aktivnosti čez noč. Šport je zelo koristen in zdrav, ampak 70 odstotkov rezultata je v prehrani. Če bi bilo nasprotno, bi bila jaz že zdavnaj suhica. (smeh)

Napisala Ilona Penzeš (za Story)
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej

Preberi še: V čem je skrivnost vitkega in mladostnega videza Japonk?

Priporočamo tudi: To je slovenska Ashley Graham! Čudovita je!