Sofia Vergara - utelešenje moških fantazij

Življenjska zgodba bujne la­tinske lepotice Sofíe Vergara, ki ji življenje ni bilo ravno postlano z rožicami, a ji je z vlogo Glorie Delgado-Pritchett v priljubljeni seriji Sodobna družina kljub temu uspelo navdušiti svet.

19. 7. 2012

Kultni pojem idealne ženske je za številne že dolgo časa Angelina Jolie. Če Angie dodamo še bujne prsi oziroma obline nasploh, dobimo popolnejšo verzijo, ki na veliko veselje moških ni kakšna izmišljena ženska, ampak dejansko obstaja.

Ime ji je Sofía Vergara in predstavlja utelešenje moških fantazij.

Superseksi Kolumbijka je v svetu šovbiznisa že od 17. leta dejavna kot model, hostesa in igralka, a očitno ji je bilo usojeno, da se je morala pojaviti v seriji Sodobna družina, da jo je spoznal širni svet ... In ponorel za njo.

Na medijskem radarju je že od leta 2005, ko se je govorilo, pisalo in tračarilo o blondinki, s katero je bil v zvezi takrat še normalni igralec Tom Cruise. Njeno ime je ponovno aktualno tudi v zadnjem času, saj se govori, da se je Tom v resnici želel poročiti z njo, in ne s Katie Holmes, od katere se trenutno ločuje. Toda fotografije in govorice pač niso bile dovolj, da bi že takrat v popolnosti opazili njeni zapeljivost in spolno privlačnost. Smo pa omenjeni lastnosti nedvomno opazili v trenutku, ko se je začela pojavljati na televizijskih ekranih. Prečudovit nasmeh in zapeljiv pogled sta v kombinaciji s popolnimi oblinami na milijone moških po vsem svetu pahnila v trans.

Sofía morda res ni videti kot tipična latinska ženska, saj je naravna blondinka, a si lase za potrebe snemanja filmov in serij barva v temno rjavo, da bi bila videti bolj latino. To je očitno dovolj, da je s prestola lestvic najbolj vročih latinskih lepotic izrinila rojakinjo Shakiro, Jennifer Lopez in Salmo Hayek.

Kljub vsem svojim fizičnim atributom pa je uspeh v hollywoodski tovarni sanj dočakala šele po več letih, ko bi nekateri verjetno že zdavnaj vrgli puško v koruzo. A Sofía je pač velika borka, ki še kako dobro ve, da se vztrajnost splača. V življenju ji še zdaleč ni bilo postlano z rožicami, prebrodila je številne težave, ločitev, umor starej­šega brata Rafaela, ki so ga leta 1998 ubili na ulicah Bogote, in celo hudo bolezen, raka na ščitnici, ki so ji ga diagnosticirali leta 2000. Ne le da je vse te težave prebrodila, ampak je iz njih prišla celo močnejša. Zdaj, ko se končno nezadržno bliža vrhu, lahko le upamo, da jo bomo v prihodnje še pogosteje gledali na malih ekranih in velikih platnih.

Ko gre za seksapil, bi se številni predstavniki močnejšega spola strinjali, da si ta vroča Kolumbijka ne zasluži nič drugega kot čisto desetko. Blagoslovljena s prekrasnim obrazom, čutnimi in polnimi ustnicami, popolnim nasmehom, bujnimi dolgimi lasmi, razkošnimi oblinami in telesom, ki nikogar ne pušča ravnodušnega, je 170 centimetrov visoka lepotica zmešala glavo Tomu Cruiseu in Jamieju Foxxu, škotski filmski žrebec Gerard Butler pa se je na nacionalni televiziji dobesedno slinil ob njej. Morda celo najpomembnejši podatek pa je, da gre v njenem primeru za izključno naravno lepoto, ki je predvsem v Hollywoodu danes prava redkost. V intervjuju, ki ga je dala za revijo Esquire, se je obregnila ob ženske, ki zaradi lepote odhajajo pod kirurški nož, saj so po njenem mnenju videti kot pošasti.

"Los Angeles je nor. Zdaj so vse ženske videti iste. In ta stvar z lici, kot jih ima Madonna. Kaj mislijo, koga slepijo? Zaradi tega niti slučajno niso videti mlajše. Na koncu so še najbolj podobne pošastim," je izjavila seksi Sofía, ki je slavne osebe, ki se odločajo za plastične operacije, niti najmanj ne navdušujejo. Tudi kraljica popa Madonna je po njenem mnenju le še ena v nizu žrtev plastične kirurgije.

Glede na to, da se (še) ni zatekla po pomoč k lepotnim kirurgom, je še toliko večji uspeh, da si je letos v sloviti reviji People izborila mesto med najlepšimi ženskami pod soncem, ugledni spletni portal AskMen.com pa je le eden od številnih, ki jo je uvrstil na prvo mesto lestvice najbolj seksi žensk na svetu. Ob tem ne smemo pozabiti, da je Vergara mamica polnoletnega (!) sina! Devetnajstletni študent filmske umetnosti Manolo Gonzalez-Ripoll je medije polnil prav letos, saj je poskrbel, da je njegova ljubljena mama postala zvezda biografskega dokumentarnega filma, ki ga je posnel. V dokumentarcu z naslovom Mi Vida con Toti je prikazal življenjsko pot samohranilke, ki se je iz rodne Barranquille v Kolumbiji prebila med hollywoodske zvezde. Dokumentarni film, posnet v desetih epizodah, vsebuje nikoli objavljene posnetke iz zasebnega življenja, Manolo pa ga je objavil na YouTubu.

"V filmu sem dokazal, da je moja mama daleč bolj zanimiva in smešna v pravem življenju kot pa v katerikoli drugi vlogi," je izjavil.

In kako se je pravzaprav začela njena poklicna pot? Ko jo je na neki kolumbijski plaži povsem naključno odkril fotograf, je začela delati na modni sceni, potem pa je 'presedlala' na snemanje filmov. Dobivala je vloge, ki - resnici na ljubo - od nje niso terjale prav nič drugega kot le lepo telo. Komedije Velike težave, Soul Plane, National Lampoon's Pledge This! in akcijska drama Gospodarji Dogtowna prav gotovo niso filmi, s katerimi bi se lahko hvalila. In ravno, ko so že vsi mislili, da ji nikoli ne bo uspelo priti dlje od vlog seks bombe, ki v vsaki drugi sceni paradira v spodnjem perilu, je v seriji Sodobna družina dobila vlogo mlade soproge Eda O'Neilla, ki ga poznamo kot noro smešnega Ala Bundyja iz megapriljubljene humoristične serije Družina za umret. V vlogi Kolumbijke Glorie Delgado-Pritchett je končno dobila priložnost, da pokaže ves svoj talent. To priložnost je odlično izkoristila, o čemer priča tudi to, da je bila dvakrat nominirana za zlati globus in dvakrat za emmyja v kategoriji najboljše stranske igralke v humoristični seriji.

Sofía Margarita Vergara Vergara se je katoliški družini rodila 10. julija 1972 v kolumbijskem mestecu Barranquilla. Njena mama, gospodinja Margarita Vergara Dávila de Vergara, in oče Julio Enrique Vergara Robayo, ki je redil živino za mesno industrijo, sta imela polne roke dela, saj se jima je poleg Sofíe rodilo še pet otrok. Skladno s tradicijo in krščansko vzgojo se je Sofía, ki so ji njeni bratje in sestre nadeli vzdevek La Toti, že pri 18 letih poročila s srednješolsko ljubeznijo Joejem Gonzalezom, septembra 1992 pa povila sina Manola. Zakon je že po dveh letih razpadel in po tem, ko jo je kot študentko stomatologije na plaži ugledal prej omenjeni fotograf, so začele ponudbe prihajati z vseh strani. Zaradi delovnih obveznosti se je bila prisiljena preseliti v Bogoto, kjer je kot model snemala reklame, da se je kot samohranilka sploh lahko preživljala. V reklamah se je pojavljala kar 15 let in si kruh služila zgolj na račun lepega telesa in eksotične kolumbijske lepote. Eno od reklam, za fitnes center Bally, je posnela leta 1998. Takrat je bila stara 26 let in je imela nekaj kilogramov manj kot danes. V oglasu razkazuje svoje prekrasno telo in seveda sporoča vsem, naj gredo v Bally, saj bodo imeli potem tudi oni tako lepo telo. V tej reklami ima lepotica še svetle lase:

"Sem naravna blondinka, in ko sem začela hoditi na avdicije, nihče ni vedel, kakšno vlogo naj mi da. Imela sem obline in naglas, a tudi svetle lase. Ko sem se pobarvala na temno, so mi začeli vsi dajati vloge, jaz pa se kot temnolaska tudi bolje počutim."

Čeprav privlačna zvezdnica v reklami razkazuje prekrasno telo, priznava, da takrat ni bila ravno samozavestna:

"Enkrat sem svoji mami rekla, da hočem na plastično operacijo. Imam resnično velike prsi in karkoli oblečem, sem videti kot striptizeta. Zdaj sem hvaležna za tisto, kar imam, in moram priznati, da so mi obline pomagale pri karieri."

Prav zahvaljujoč bujnim oblinam je postala zelo iskan model za oglaševanje bikinijev, hkrati pa je dobila tudi 'bolj resno' službo. Postala je namreč voditeljica kolumbijskega televizijskega šova o potovanjih Fuera de serie, zahvaljujoč kateremu je podrobneje spoznala ZDA. Njen seksapil so seveda kmalu opazili tudi v obljubljeni deželi, natančneje v Hollywoodu, in Sofía je leta 2002 doživela prvenec v komediji Velike težave, v kateri so ji družbo delala kar precej znana hollywoodska imena, kot so Tim Allen, Rene Russo, Ben Foster in Tom Sizemore. Čeprav je že od začetka nedvomno kazala smisel za humor in naraven komedijantski talent, jo je vloga v tem filmu obeležila le kot tipično bujno latinsko lepotico, ki je najbolje videti napol gola. Sofía pa se zaveda, da ji je prav telo pomagalo, da je postala slavna in uspešna, kot je danes, zato ni prav nič sramežljiva, če se je treba delno razgaliti:

"Sem na seznamih žensk z najboljšimi zadnjicami ali prsmi na svetu, na katerih so tudi punce, kot sta Megan Fox in Mila Kunis, ki so tudi po 20 let mlajše od mene. Ni slabo, kajne? To mi laska, svoje oboževalce pa rada razveselim s fotografijami svojega razgaljenega telesa, ki mi je dobesedno odprlo številna poslovna vrata."

Med drugim ji je odprlo tudi vrata do nekaj gostujočih vlog v serijah, vključno s priljubljeno serijo Priskledniki, po katerih je začela precej redno dobivati vloge v filmih. Med drugim je zaigrala tudi v akcijskem trilerju 4 bratje, v katerem ji je pripadla vloga Sofi, dekleta Tyresa Gibsona. Čeprav so ji bile - kot priznava tudi sama - resnejše vloge zelo všeč, se je vendarle najbolje znašla v svetu komedij, zato je začela dajati prednost angažmajem, v katerih je prišel do izraza njen komedijantski talent. Pravzaprav je veliko presenečenje, da je v današnji filmski industriji, v kateri so dobrodošli predvsem mladi igralci, Vergara dobila priložnost šele v poznih tridesetih. Zasluge za to gredo med drugim tudi producentom televizijske hiše ABC, ki so prepoznali njen talent. Občinstvo in kritiki pa so navdušeni nad novo zvezdo, ki ji je v seriji Sodobna družina uspelo zasenčiti celo 'Ala Bundyja'. Vergara se v vlogi Glorie Delgado-Pritchett, kolumbijske ognjevite mlade soproge, počuti kot riba v vodi, kako zelo dobro se je znašla v tej vodi, pa ne nazadnje dokazujejo tudi nominacije za nagradi zlati globus in emmy. Sofia je nedvomno postala vroča in zelo iskana 'roba' v Hollywoodu.

Kot vroča 'roba' pa seveda ni glavna tarča samo filmskih ustvarjalcev, ampak tudi številnih ljubezni ali pa le 'lovorik' željnih snubcev. Po vseh presežnikih, povezanih z njeno lepoto, ji (slavnih) moških ne manjka, posteljo sta ji  - poleg že omenjenega Cruisea, ki jo je menda želel celo popeljati pred oltar - med drugim grela tudi španski glasbeni romantik Enrique Iglesias in bejzbolski zvezdnik Alex Rodriguez, znan po romancah z Madonno, Cameron Diaz in Kate Hudson. Alexovi prijatelji so zatrjevali, da sta imela s Sofío 'poseben odnos, v katerem so vedno znova preskakovale iskrice'.

Nekoliko bolj dolgotrajen, a ne ravno stabilen odnos, pa ima lepotica s tri leta mlajšim Newyorčanom Nickom Loebom, igralcem in producentom s političnimi ambicijami ter potomcem ugledne ameriške družine diplomatov, čigar umazane skrivnosti je razkril časnik The National Enquirer.

Nick, ki se predstavlja kot uspešen poslovnež, naj bi bil namreč v resnici odvisnik od seksa in mamil. Vse o njegovi mračnjaški strani sta povedali dve prostitutki, ki sta imeli intimne odnose z njim.

"Sofía je povsem slepa, nima pojma o tem, da jo je Nick varal! V hipu bi jo zapustil zaradi svoje koristi. Res mislim, da je Nick odvisen od seksa, preprosto mu nikoli ni dovolj. Znal se je zabavati tudi s petimi dekleti, navadno v prestižnih hotelih, medtem ko sta kokain in alkohol tekla v potokih. Jemlje viagro in kupuje erotične pripomočke, spodnje perilo, najraje pa gleda dve ženski, medtem ko se ljubi s tretjo," sta povedali anonimni dekleti.

Poleg tega je Nick menda pogost gost striptiz klubov, v katerih zapravlja več tisoč dolarjev na večer, zato so se številni spraševali, kako vse to prenaša njegova zapeljiva izbranka. Odgovor so dobili kmalu, saj se je zvezdnica prav letos, natančneje v začetku maja, po dveh letih razmerja z Nickom, odločila, da bo to ljubezensko zgodbo končala.

"Zadnjih nekaj mesecev sta se stalno prepirala in Sofia tega ni mogla prenašati," je povedal vir, ki ji je blizu, a sta se že 14 dni po sporu ponovno pobotala. Nick je naredil še korak dlje in jo je 10. julija, ko je praznovala 40. rojstni dan, med dopustom v Mehiki vprašal, ali bi postala njegova žena. Sofía je na žalost številnih moških odgovorila pritrdilno.

Napisal Tim Jeras, fotografije Profimedia.si, Getty Images, Shutterstock, arhiv RTV Slovenija

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri