Sandra Auer z estetskimi fotografijami visoke nosečnosti

Sandra Auer je nosečnost, rojstvo in materinstvo vzela zelo resno in se temeljiti pripravila na to kar jo čaka.

10. 2. 2012

Otroška sobica je (za prihajajočo punčko) opremljena, z Rokom sta nakupila vse potrebno, prav tako je že spakirala porodno torbo in si naredila seznam stvari, ki jih potrebuje za v porodnišnico. Na porod se pripravlja tudi psihično, saj ne želi biti v krču.

Fotografije s trebuščkom

Pred kratkim pa je visoko noseča Sandra Auer pozirala tudi fotografu Tiborju Golobu, ki je naredil  fotografije s trebuščkom. Ko so fotografije prišle v javnost, so jih nekateri hvalili, mnogi pa Sandro kot neodgovorno mater tudi grajali.

Sandra se je za revijo Story takole razložila:

"Prvotni namen teh fotografij je bil za domačo uporabo in spomin. Idejo za takšno slikanje sem dobila od Britney Spears, ki se je slikala v takšnem položaju. Slika je zelo estetska, seksi in lepa. Prav to sliko sem nesla Tiborju in ga vprašala, ali lahko naredimo kaj podobnega. Prvič v življenju se mi je zgodilo nekaj takega, da sem natančno vedela, kaj si želim imeti na sliki. Tibor je bil seveda takoj za nov izziv."

Kritike so jo presenetile

Gole fotografije noseče Sandre pa so sprožile nadvse pestre odzive:

"Moram priznati, da sem bila presenečena nad pozitivnimi komentarji in nad negativno kritiko. Sploh nad zadnjo, saj v današnjem času za nekatere res ne razumem, kje živijo. Številni so se zgražali, da sem zaradi tega neodgovorna mati. Nad tem sem bila bolj šokirana kot pa nad svojimi slikami. V končni fazi niso gole, ampak izražajo stanje ženske v času nosečnosti. Sama zelo spoštujem ženske, ki svoje čare predstavijo v reviji Playboy. Rada jo prelistam in uživam v lepih fotografijah. Prav zaradi tega nimam pomislekov, res pa nisem tip človeka, ki bi se popolnoma razgalil pred fotografskim objektivom. Še vedno sem zagovornica tega, da je nakazana golota lahko tudi izjemno seksi. Nekaj posebnega pa je v času nosečnosti. Zakaj bi se ženske tega sramovale?

Ta korak so pred mano naredile že številne zvezdnice in krasile naslovnice različnih časopisov, od Demi More do Claudie Schiffer in drugih. Prav zaradi tega sem se, ko sem od Tiborja dobila slike, odločila, da jih delim s svojimi prijatelji.

Zdaj se ne oziram več na negativne komentarje, ker so pač ti sestavni del življenja v naši deželi. Na žalost. Ampak bolj pomembno je to, da ti ne pridejo do živega in da se ne obremenjuješ s tem, kar rečejo ali napišejo drugi. Škoda je moje energije, da bi jo usmerjala v nepotrebne, slabe stvari."

Fotografu je popolnoma zaupala

Sandra je za revijo Story še priznala:

"V bistvu nisem pokazala intimnih delov, čeprav sem bila popolnoma gola. Tiborja poznam res zelo dolgo in vedela sem, da mu lahko zaupam. Prav tako se nisem popolnoma razgalila niti pred ekipo. V halji sem se usedla v položaj in slekla šele, ko sem sedela. On je edini, pred katerim sem lahko tako sproščena, da vem, kakšne bodo fotografije. Nikoli se nisem znala postavljati ali pozirati, da bi na slikah lahko bila videti tako seksi. Tibor pa iz mene izvleče točno to, kar si želim. In če se tako začutiš s fotografom, nastanejo res izvrstne slike. Na slikah smo res želeli izpostaviti trebušček, zato je v ospredju, in s temi fotografijami sem želela dati motivacijo tudi drugim
ženskam. Ženska golota v tem času ni več konservativna, in če je predstavljena v svoji popolnosti, je še toliko lepša. Vsaka ženska bi morala biti ponosna na svoje telo v času nosečnosti."

In kakšne se tebi zdijo fotografije Sander Auer?