Rene Mlekuž: “Tudi jaz imam dneve, ko se mi ne ljubi migati.’’

Ko smo v uredništvu razmišljale, katerega fanta bi vam predstavile, da bi za njim ostal še pršič snežno belega snega, smo takoj pomislile na Reneja. Ker se lahko pri njem dokončno naučimo brezhibne zarezne tehnike, tudi če še nikoli nismo stale na smučkah ali pa stvar že davno obvladamo, pa bi rade le izpilile slog. In seveda tudi zato, ker v ‘njegovem’ Toboganu lahko damo duška svoji adrenalinski žilici. Pa ker je tako neizmerno simpatičen!

26. 2. 2009

Osebna izkaznica

Prikukal na svet: pred 33 leti

Rojstni kraj: Maribor

Nebesno znamenje: devica

Odvisen: od adrenalina

Najužitek: bencinski hlapi – motokros, dirkalni avtomobili

Stan: srečno zaljubljen v dve, ženo Niko in enomesečno hčerkico Lijo

Kako kot nekdanji član A-reprezentance lahko naučiš smučati popolno začetnico?

Najpomembneje se mi zdi to, da vem, kateri so pravi občutki, vem, kako tečajniku, naj bo začetnik ali že skorajda profesionalec, predstaviti tiste prave občutke, da se bo dobro počutil na smučeh.

Pomembno je, da se zaveda, da mora smučati varno, in da pri tem uživa. Začetnice pri nas učimo z UPS-metodo. Pri smučanju, tako kot pri vseh športih, je najpomembnejša volja, koordinacijska sposobnost ni toliko pomembna. Tiste s pravo voljo bodo smučale že po enem dnevu.

Kako izbrati prave smuči (pravega učitelja smo že)?

Ko se odločaš za nakup, se ne prenagli – pojdi na smučišče, kjer imajo teste smuči, poskusi različne modele in se odloči po občutku.

Kakšna je razlika med adrenalinom na tekmah in adrenalinom pri adrenalinskih športih?

Vsi adrenalinski športi so različni – vsak ima svojo specifiko. Pri smučarski tekmi oz. tik pred startom te adrenalin aktivira za tekmo, drugi adrenalinski športi pa ti dajo nov, nepričakovan občutek – ko greš skočit iz letala, ne veš, kaj te čaka. Če te adrenalin privlači, ga boš iskal vedno znova, v novih stvareh ali z isto stvarjo.

Pa razlika med življenjem med količki in vijuganjem po tvojih ‘toboganih’?

Preden sem nehal smučati, sem mislil, da bo življenje potem bolj sproščeno, da ne bo več stresa. A ni tako. Mogoče je še bolj stresno, ni pa toliko fizično zahtevno kot prej. To je novo obdobje, v katerem prav tako uživam – nimam ustaljenega urnika, ki bi me ubijal, ampak večinoma delam na terenu.

Kaj te ‘v novem življenju’ najbolj vleče, da greš z lahkoto v službo?

Adrenalin, ki ga nikoli nimam dovolj, naše podjetje pa se veliko ukvarja prav s ponudbo velikih količin adrenalina. Res sta mi pri srcu bungee in skok s padalom. Velikokrat se dogovorim z izvajalci, da skočim tudi zunaj službenega urnika.

Res sem ponosen tudi na naš teambuilding – zanj smo se odločili zaradi mojih izkušenj iz športa, ki so podobne tistim v poslu: tako pri pripravi na tekmo kot na dogovoru za posel gre za podoben stres, soočanje z njim in priprave.

Poleg zabave in sproščenega vzdušja dobi naročnik povratno informacijo skozi strokovno analizo psihologa, da oceni, na kakšni ravni tim deluje. Naš teambuilding člane tima že avtomatično spodbudi k boljšemu sodelovanju in temu, da se bolje in drugače spoznajo.

Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri