Ponovno sta se oglasila Harry in Meghan, tokrat z žalostnim tonom

Po zabavnem posnetku, ki ga je Meghan delila za rojstni dan, se je kraljevi par zdaj javil z veliko bolj resnim obrazom. 

Ponovno sta se oglasila Harry in Meghan, tokrat z žalostnim tonom (foto: Profimedia) Profimedia
19. 8. 2021

Meghan in Harry sta v zadnjem času precej aktivna na svoji spletni strani. Po tem, ko je Meghan Markle na svoj 40. rojstni dan v začetku avgusta mednarodno skupnost v zabavnem posnetku pozvala, da 40 minut svojega časa posveti ženski, ki se ponovno vrača na trg delovne sile, sta se tokrat preko svoje spletne strani oglasila z nekoliko bolj resno tematiko.

Če spremljaš medije, potem veš, da se v Afganistanu dogajajo grozljive stvari. Na minule dogodke sta se odzvala tudi Harry in Meghan, ki sta preko svoje spletne strani Archewell objavila zapis.

V celoti si ga lahko prebereš tukaj:

"Svet je v tem trenutku zelo ranljiv. 

Ko opazujeva situacijo v Afganistanu čutimo vse možne oblike bolečine,  prizori pa naju puščajo brez besed.

Ko opazujeva humanitarno katastrofo na Haitiju, in grožnje, da se bo ta po minulem potresu še poglobila, naju zaboli srce.

In ko spremljava globalno zdravstveno krizo, katero pretresajo novi sevi in konstantno objavljanje nepreverjenih informacij, naju postane strah. 

Ko katerikoli član skupnosti trpi, del nas trpi z njim. Pa če se tega zavedamo, ali pa ne. In čeprav nismo ustvarjeni zato, da bi trpeli, smo mi, kot ljudje, nekako primorani, da to dejstvo sprejmemo.

TO je razlog, zakaj se je Marko Potrč z družino vrnil na Švedsko

V takšnih situacijah, kot je današnja, se ljudje zelo hitro začnemo počutiti nemočne. Zavedati pa se moramo, da lahko svoje vrednote skupaj spremenimo v akcijo. 

Začneva lahko s povabilom, da se nama pridružite in podprete organizacije, ki so na teh področjih ključne. Prav tako vseh prosiva, da v svojem okolju razširijo poziv o humanitarnem dialogu.

Kot mednarodna skupnost, bomo humanitarnost dosegli le s pravo odločitvijo o tem, da preprečimo trpljenje ljudi, za katere vemo, da trpijo, ter tistih, ki jih nikoli ne bomo spoznali."

Fotografije: Profimedia, Instagram/Marko Potrč