Petra Ecclestone ima dom, večji od Bele hiše

Petra Ecclestone se lahko pohvali, da ima enega od največjih, če ne celo največji dom izmed vseh zvezdnikov.

Petra Ecclestone ima dom, večji od Bele hiše (foto: profimedia) profimedia
28. 9. 2013

Razkošno domovanje je 24-letni Petri Ecclestone prodala Candy Spelling, mama igralke Tori Spelling in soproga pokojnega hollywoodskega producenta Aarona Spellinga.

Za družinski dvorec je zahtevala vrtoglavih 64 milijonov evrov, ki pa jih seveda ni odštela Petra, ampak njen nesramno bogati očka Bernie Ecclestone. Ob tem velja omeniti, da je bila začetna prodajna cena še višja, kar 113 milijonov evrov, a se je Bernieju kot dobremu poslovnežu in pogajalcu uspelo pogoditi za nižjo ceno.

Luksuzno posestvo z dvorcem ima vse, kar si srce sploh lahko poželi, in se razprostira na skoraj šest tisoč kvadratnih metrih v losangeleškem Encinu. Dvorec sta leta 1991 zgradila Aaron in Candy, dizajniran je v francoskem stilu, vhod pa krasijo vodometi. Zunaj so garaže za več avtomobilov, bazen, teniško igrišče in gromozanski vrtovi. Menda je Candy kar štiri leta snovala načrt, kako naj bi bil videti njen sanjski dom. Tudi notranjost takoj očara z množico detajlov in eleganco. Je pa v njem seveda nekaj neobičajnih prostorov, ki si jih lahko omislijo le muhasti bogataši. Med njimi so muzej lutkic, lepotni in frizerski salon ter soba za zavijanje daril (!), ki mora biti v vsakem trenutku polna daril. Za moško zabavo sta Aaron in Candy zgradila tudi kegljišče. Seveda ima dvorec tudi telovadnico, kinodvorano za 20 ljudi in vinsko klet, skupno pa je v njej več kot sto sob!

Ko je dvorec leta 2011 dobil nova lastnika, Petro in njenega soproga Jamesa Stunta, je doživel korenito prenovo. Petra se je najprej znebila vseh stvari, ki so pripadale Candy, med drugim nesramno dragih lestencev, kamina in stenskih svetilk. Potem je poklicala štiri starinarje, jim naročila, naj ocenijo vrednost vsega, kar je znotraj dvorca, in prodajo vse, kar se da prodati. Petri namreč ni bil všeč slog, v katerem je Candy uredila družinsko domovanje, zato se je odločila za popolno prenovo. In tako je le eden od štirih starinarjev, ki jih je najela nova lastnica, v starinarnico prinesel več kristalnih lestencev, kamin iz marmorja, štiri lestence v stilu Louisa XV. in še nekaj podrobnosti ter iz starinarnice prišel z milijon dolarji!

Obnovitvena dela so bila zaključena v začetku letošnjega leta in Petra ter James sta se lahko vselila v nepremičnino, ki je po poročanju Forbesa največja zasebna rezidenca v Los Angelesu, ki je celo malo večja od Bele hiše!

"To je bila dobra investicija, super ponudba in odlična nepremičnina," je razloge za nakup pojasnila Petra. Zdaj v dvorcu prevladujejo temni in seksi prostori po Petrinem okusu, v pritličju, kjer je že bilo kegljišče, pa je naredila še nočni klub in sobo za biljard.

V sobi, v kateri so bile prej razstavljene Candyjine lutke, je po novem spa, omislila pa si je še pedikerski salon. Soba, ki je bila prej namenjena zavijanju daril, pa je zdaj delovna soba njene asistentke.

Foto: profimedia