Paris Jackson: Razkrit razlog za poskus samomora

Sestrična Paris Jackson pravi, da je hčerka pokojnega kralja popa poskušala storiti samomor zato, ker preprosto ni mogla več prenašati svoje babice Katherine, ki je Jehovova priča, poleg tega pa je veliko prestroga. Težava je tudi v tem, da bi Paris na vsak način rada spoznala človeka, ki naj bi bil njen pravi, biološki oče.

Petnajstletna hčerka pokojnega kralja popa, ki se trenutno zdravi, naj bi zapadla v hudo depresijo.  (foto: Profimedia, Shutterstock) Profimedia, Shutterstock
4. 7. 2013

Katherine Jackson je Jehovova priča, poleg tega pa je grozno stroga, 15-letna Paris Jackson pa si je žile prerezala prav po burnem prepiru s svojo 83-letno babico. Tako vsaj trdi Tanay Jackson, sestrična hčerke pokojnega kralja popa Michaela Jacksona. "Paris je bila zelo nesrečna, ker je morala živeti z našo babico, zaradi tega je bila ves čas pod stresom. Naša babica ima zelo stroga pravila in pričakuje, da jih bodo vsi spoštovali, pri tem pa se ne zaveda, da pretirava. V popolnosti razumem Paris in razumem tudi, zakaj se je hotela ubiti.

Živeti z mojo babico in preostalimi iz družine Jackson ni lahko," je na sodišču izjavila Tanay, hčerka 59-letnega Tita Jacksona. Paris so močno prizadele tudi kritike in žalitve na Facebooku in na preostalih družabnih omrežjih. Naj spomnimo, da Paris in njena brata, 16-letni Prince in 11-letni Blanket, živijo s svojo strogo babico že od leta 2009, ko je umrl njihov slavni oče. V tem času se je Paris kar precej zbližala s svojo mamo Debbie Rowe, ki bo morda zahtevala polno skrbništvo nad svojo hčerko.

Rada bi spoznala domnevnega biološkega očeta

Potem ko je 39-letni Jason Pfeiffer, tesni prijatelj pokojnega Jacka, na sodišču izjavil, da Paris in Blanket sploh nista Michaelova otroka, kar naj bi mu povedal sam glasbenik, si Paris goreče želi spoznati 54-letnega britanskega igralca Marka Lesterja, ki naj bi bil po trditvah Pfeifferja njen pravi, biološki oče. "Paris je radovedna in rada bi spoznala Lesterja. Pravi sicer, da nikoli ne bi mogel nadomestiti očeta, ki ga je izgubila, a je vseeno radovedna," je pojasnil Pfeiffer in dodal:

"Nekega dne sva se z Michaelom pogovarjala o Debbie in otrocih. Takrat mi je povedal, da je Mark oče Paris in Blanketa in da je samo Prince njegov biološki otrok. Rekel mi je, da je imel spermo od več darovalcev, ki so bili po njegovem mnenju ustrezni, Marka pa je izbral zato, ker je menil, da je dober človek." Pfeiffer je še poudaril, da je prepričan, da je imel Jacko dober razlog za to, da mu je vse to povedal, saj je le štiri mesece pozneje umrl.

Lester potrdil, da je daroval spermo

Tudi Lester je potrdil, da obstaja možnost, da je prav on biološki oče dveh Michaelovih otrok, saj je na pevčevo zahtevo daroval spermo. Kljub temu pa je bil Michael – kot poudarja Lester – pravi oče svojih otrok, zato biologija v tem primeru ne more spremeniti ničesar. Pravi, da lahko vsi Michaelovi otroci pridejo k njemu na obisk, da se bo z njimi z veseljem pogovoril o zadevah, o katerih se bodo hoteli pogovarjati, da pa jih ne bo v nič silil.

"Spominjam se dneva, ko me je Michael poklical in me vprašal, ali imam težave s plodnostjo. Mislil sem, da se šali, zato sem mu odvrnil, da lahko soprogo samo pogledam in že zanosi. Smejala sva se, potem pa me je vprašal, ali bi mu bil pripravljen pomagati, da dobi še nekaj otrok. Ustrašil sem se, da bo hotel, da spim z Debbie. Tega nikakor ne bi storil. Ko me je prosil, da darujem spermo, pa nisem imel nič proti. Bila sva zelo dobra in tesna prijatelja, zato sem mu hotel pomagati," je situacijo pojasnil Lester.

Družino je strah zanjo

Pa se vrnimo še malo k Paris. Čeprav se je pisalo, da bo po poskusu samomora v bolnišnici preživela mesec dni, se zdaj zdi, da se bo njeno bivanje v kliniki podaljšalo na več mesecev. Zapadla naj bi namreč v tako globoko depresijo, da se člani njene družine bojijo, da je njeno življenje še vedno v resni nevarnosti. Po pisanju ameriških medijev je družina Jackson jezna na policiste, ker so njen poskus samomora označili za klic na pomoč, saj so prepričani, da gre za resno grožnjo življenju najstnice, in se bojijo, da bi utegnila ponoviti kaj podobnega.

"Paris se je zagotovo poskušala ubiti, in to ni bilo prvič," je povedal vir, ki je slavni družini blizu in je videl rane na njenih rokah, ki so jih očividci opisali kot grozljive. Paris je menda globoko zabredla tudi v svet zadajanja ran sami sebi, njena stran na družabnem omrežju Tumblr pa je prepolna slik smrti, samomorov in rezanja.

Na nekaj fotografijah so najstniki, ki si v usta merijo s pištolo, še posebej vznemirjujoča pa je fotografija, na kateri se dekle reže s škarjami in na kateri je napisano 'I f... hate myself' (Jeb...o se sovražim). Viri, ki so blizu družini, sicer poročajo, da se Paris počuti bolje, da pa je še vedno v fazi zanikanja in da se upira terapiji. Kljub temu da menda ne čuti več želje po tem, da bi se rezala, zdravniki opozarjajo njene sorodnike, da morajo odkriti razloge za to, da je sploh začela to delati.