Palača princu Georgeu in Louisu ter princesi Charlotte spremenila priimek v TOLE (+razlog, zakaj)

Do zdaj so se otroci pisali Cambridge in ne Mountbatten Windsor, kot kraljica.  Čudno, kajne? No, še bolj čudno pa je, kako se bodo pisali zdaj. 🤯

Palača princu Georgeu in Louisu ter princesi Charlotte spremenila priimek v TOLE (+razlog, zakaj) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 7. 2022

Svet zdaj že dodobra ve, da se je v preteklosti okrog družinskega priimka kraljice Elizabete vila cela fama, saj je kraljica prelomila tradicijo in svoji družini nadela priimek Mountbatten Windsor. 

Znano je, da se Kate in William sicer pišeta Cambridge (ker sta vojvoda in vojvodinja Cambriška), zato so ta priimek ob rojstvu prevzeli tudi njuni otroci.

No, kot zdaj poročajo tuji mediji, pa je čas, da mali kraljeviči prevzamejo nov - malce nenavaden - priimek.

Trojica se bo zdaj pisala Wales, in to je razlog, zakaj:

Da bi odgovorili na to vprašanje, si moramo najprej ogledati, zakaj je princ William prevzel naziv Cambridge - ki ga je sprejel šele v zadnjih letih. Dejansko sta tako princ William kot princ Harry (ki je zdaj vojvoda Susseški) med odraščanjem nosila priimek Wales, ki sta ga podedovala po svojem očetu princu Charlesu, čigar kraljevi naslov je princ valižanski. V šoli sta bila znana kot brata Wales, med služenjem v vojski pa je bil William znan kot poročnik Wales, Harry pa kot kapitan Wales.

Ko bo princ Charles sedel na prestol in postal kralj, bo princ William podedoval naziv valižanski princ, zato bo priimek njegove družine postal Wales. Ko se bo to zgodilo, bo Kate Middleton verjetno prevzela naziv valižanske princese, kar bo za njenega moža nedvomno grenko-sladko, saj tega naziva ni imel nihče od njegove matere, pokojne princese Diane.

Kate pa ni edina oseba, ki bi lahko kmalu podedovala redek naziv, saj je mogoče, da bo princesa Charlotte sčasoma postala kraljeva princesa - naziv, ki ga je v zgodovini imelo le sedem kraljevih družin.

To je stvar, ki je kraljica absolutno NE PRENESE na Williamu in Kate (si lahko misliš?!)

Preberite več na Elle.si

Fotografije: Profimedia