O, uau! Poglej, kakšen POKLIC opravlja Tanja Žagar (poleg njene pevske kariere)

No, tega 👇🏼 nismo vedeli. Pa ti?

O, uau! Poglej, kakšen POKLIC opravlja Tanja Žagar (poleg njene pevske kariere) (foto: Instagram.com/tanjazagar) Instagram.com/tanjazagar
14. 10. 2019

Simpatično Tanjo Žagar lahko na njeni glasbeni poti spremljamo že odkar je dopolnila štirinajst let, zato se marsikdo v resnici sploh ne vpraša, kakšen poklic opravlja (poleg svoje pevske kariere). 🤔

Si vedela, da je Tanja po izobrazbi ...

... profesorica glasbe? Svoj poklic pa tudi redno opravlja, saj v Glasbeni šoli Logatec uči nekaj že skoraj 15 let.

"Učim klavir, glasbeno pripravnico, predšolsko glasbeno vzgojo, otroški pevski zbor in korepetiram. To zame ni le delo, ampak posebno poslanstvo, saj se zelo dobro zavedam, koliko dobrega lahko pravi in srčni učitelj da otroku in kako veliko mu s svojim napačnim in površnim pristopom lahko vzame," je naši novinarki povedala pred časom.

Te morda zanima: Končno je znano, kako se je začela ljubezen med Mikijem Šarcem in Tanjo Žagar (+nikoli videne skupne fotografije)

"Iz dneva v dan se trudim, da bi mlade ne le učila, ampak jim tudi vlivala pogum, samozavest in motivacijo! Da kljub oviram, s katerimi se srečujejo, ne bi obupali, ampak jih z mojo pomočjo uspešno premagovali," je še dodala.

Sama je imela neprijetno izkušnjo

"Ko sem bila v četrtem razredu nižje glasbene šole, sem zaradi moje takratne učiteljice klavirja želela nehati hoditi v glasbeno šolo, čeprav sem izredno rada igrala in vsak dan z veseljem in brez kakršnekoli prisile vadila. Pa sta k sreči moja starša takoj stopila v akcijo in mi poiskala novega profesorja. Vladimir Mlinarič me je motiviral in navdušil za nadaljevanje.

In tudi ta izkušnja mi je dala vedeti, kako pomembno vlogo igra v življenju otroka njegov učitelj. Vesela sem, ker imamo z učenci in njihovimi starši lep, sproščen odnos, vsi moji učenci pa točno vedo, da v mojem razredu obstajajo jasna pravila, za katera se dogovorimo že prvo uro in ki jih, zato da boljše in lažje delamo, upoštevamo vsi brez izjeme," je povedala.

Te morda zanima: Pa iiiiii, no! Poglej odziv sinčka Tanje Žagar (Zvezde plešejo), ko je videl mamico na televiziji

V zasebni glasbeni šoli je tako začela učiti že kot srednješolka in se v učiteljsko vlogo takoj vživela. Kot pravi, je že takrat učila vse starostne skupine, ne le otrok, saj so se v njeni skupini znašli tudi dame in gospode pri šestdesetih in sedemdesetih.

Je Tanja stroga?

"Ravno prav. Da ni nepotrebnih nesporazumov, se z učenci že na prvi uri pogovorimo o pravilih, ki veljajo v razredu, in teh se nato držimo celotno šolsko leto. Sicer pa moj način poučevanja poteka v zelo sproščenem vzdušju, v katerem otroci uživajo, se veliko smejijo, si upajo izraziti mnenje, se znebijo sramu in se na ure radi vračajo."

"Obožujem otroke, zato me to delo osrečuje."

Fotografije: Instagram.com/tanjazagar, Arhiv AM

Preberi še: Našli smo fotografijo, kako je videti Tanja Žagar takoj, ko se zbudi

Priporočamo tudi: FOTO: TO je moški, ki ga ljubi Lea Sirk (Znan obraz ima svoj glas)