Marilyn Monroe - zanimiva tudi pet desetletij po smrti

Na dražbi so za 4,6 milijona ameriških dolarjev prodali legendarno belo obleko, ki jo je Marilyn Monroe nosila v filmu Sedem let skomin.

24. 6. 2011

Kdo bi si mislil, da bo skoraj 50 let po tragični smrti igralka Marilyn Monroe še vedno tako zelo zanimiva.

Cena v milijonih trikratno poskočila

Izklicna cena bele obleke, v kateri je Marilyn stala nad prezračevalnim jaškom, veter pa ji privzdigoval krilo in razkrival noge, je bila 1,4 milijona dolarjev. Cena je nato zrasla na vrtoglavih 4,6 milijona evrov, kar se neznanemu zbiralcu očitno ni zdelo pretirano.

Poleg legendarne bele so tisti dan za 2,7 milijona dolarjev prodali še tri igralkine obleke. Nekateri sicer pravijo, da v teh kriznih časih ni smiselno toliko odšteti za obleke, a zbiratelji očitno menijo drugače.

Razprodaja zbirke Debbie Reynolds

Obleke, ki so šle za vrtoglave vsote, so del zbirke, ki jo je dala naprodaj igralka, plesalka in pevka Debbie Reynolds (79). Sama je kar 50 let zbirala spominke, povezane z zlatimi časi Hollywooda. In nabralo se ji je več kot pet tisoč predmetov, med njimi tudi legendarni črni klobuk, ki ga je nekoč nosil Charlie Chaplin, kostumi, ki jih je Richard Burton nosil v filmu Kleopatra, in številni drugi. V zbirko je vložila več milijonov dolarjev, ki jih zdaj dobiva nazaj.

Denar potrebuje, saj je morala svoja hotela zapreti zaradi nerentabilnosti, načrti o muzeju Hollywooda pa so tudi padli v vodo.

P.S.

Slavna, iz filma Sedem let skomin, izbrisana scena ...