Naomi Campbell: Ukročena trmoglavka

Vrhunska manekenka Naomi Campbell se je pred kratkim pojavila z velikim prstanom, vsi pa so opazili, da je zelo srečna in vznemirjena. Mar to pomeni, da je na obzorju nova zvezdniška poroka?

15. 8. 2011

Po pisanju tujih medijev naj bi se zgodilo natanko to: divja črna panterica bo končno dahnila da. Jo bo ruskemu tajkunu Vladimirju Doroninu le uspelo ukrotiti?

Naomi Campbell (41) se menda pripravlja na poroko, saj naj bi se v kratkem poročila s svojim zaročencem, ruskim mogotcem Vladimirjem Doroninom. Tako vsaj trdijo v ameriških medijih. Ko sta bila na počitnicah v Grčiji, naj bi tudi proslavila zaroko. Na Kreti sta organizirala veličasten ognjemet in zanj odštela kar 50 tisoč dolarjev. Z njim naj bi svetu pokazala, da se ljubita in nameravata poročiti. Naomi je vsa žareča hotelskim gostom, kjer sta letovala, razlagala, da je čas za proslavljanje njene majhne skrivnosti. Vsi pa so na njenem prstu opazili velik diamantni prstan. Neki gost je dejal, da večjega ognjemeta še ni videl. Očitno je, da je Naomi našla pravega.

“Rada imam močne moške, take, ki znajo nositi hlače,” je izjavila.

“Moški mora natanko vedeti, kaj želi in kaj počne, ter mi povedati, kaj moram storiti, ne pa da je nasprotno. Vladimirju nikoli ne bi mogla ukazovati.” Zaljubljenca sta se nameravala poročiti že lani pozimi, a sta poroko odpovedala. Želela sta si intimni obred brez večjih ceremonij, ki bi se zgodil v egiptovskem Luksorju. Kje naj bi bila poroka zdaj, po novem, se še ne ve.

Naomi je rojena v znamenju dvojčka in ta dvojnost se kaže tudi v njeni večplastni osebnosti. Kot kameleon se lahko iz skrivnostne, prefinjene primadone elegantno prelevi v poredno deklico, ki se potepa po mestu, ali pa iz uspešne poslovne ženske v strastno glasnico pravičnejšega sveta. Naomi nikoli ni zgolj supermodel; njen žar in vpliv se z leti samo še povečujeta in zdaj je s svojo brezhibno lepoto, edinstvenim slogom in eleganco ter strastnim zagovarjanjem stališč bolj kot kdaj prej prava lepotna ikona. Že od nekdaj je predana dobrodelnim namenom; sodeluje s številnimi organizacijami, kot so Unesco, Dalai Lama in fundacija Fidela Castra za pomoč otrokom, najbolj pa ji je pri srcu fundacija za pomoč otrokom Nelsona Mandele.

“V življenju sem imela precej sreče in čutim, da je moja dolžnost pomagati tistim, ki niso imeli tolikšne sreče,” pravi Naomi. “Zaradi svojega dela sem lahko obiskala čudovite kraje po vsem svetu, vendar sem pri tem odkrila tudi žalostno plat življenja v revnih deželah. Spoznala sem, da lahko s svojo priljubljenostjo pomagam revnim in v prihodnosti si želim več časa posvetiti perečim družbenim vprašanjem.”

Kdo je Vladimir Doronin?

Ruski nepremičninski mogotec

Vladimir je ruski milijarder, ki se ukvarja z nepremičninskimi posli. Imenujejo ga tudi ruski Donald Trump. Lepo manekenko je spoznal leta 2008 in od takrat sta nerazdružljiva. Ker je eden njenih najljubših krajev na svetu Rio de Janeiro, ji je tam kupil ‘penthouse’, vreden 18 milijonov dolarjev. Mogotec naj bi bil še vedno uradno poročen, a z ženo Ekaterino že dolgo ne živita več skupaj. Ekaterina živi v Angliji skupaj s hčerko Katio. Naomi se z Vladimirjevo hčerko odlično razume.

Vsi Naomini ljubimci

Zbirka je velika

Temperamentna Naomi Campbell je velikokrat ljubila. V njeni postelji so se znašli številni slavni moški, na primer pevec Usher, igralec Robert De Niro in znani obraz F1 Flavio Briatore. Naomi je vedno živela, ljubila in žalovala zelo javno. Le ko je spoznala Vladimirja, je bila zelo skrivnostna in dolgo ni želela povedati, kdo je njena nova velika ljubezen. Pisalo se je leto 2006, ko je izjavila:

“Končno me nekdo ljubi takšno, kot sem. Vse življenje se razvijamo. Tudi ljubezen raste. Kadar sem zaljubljena, sem zelo predana. Takrat sem najraje doma ob svojem dragem,” je povedala Naomi in dodala, da njena najnovejša ljubezen z lahkoto obvladuje njen temperament.

Sandra Bratuša za revijo Story