Na svoji strani z gostjo Nino Gaspari: "Meja med obupom in bitko"

Prisluhni Nini Gaspari in Ajdi Rotar Urankar v njenem novem podcastu Na svoji strani.

Na svoji strani z gostjo Nino Gaspari: "Meja med obupom in bitko" (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
26. 9. 2021

V prvi epizodi druge sezone podcasta Na svoji strani je gostja Nina Gaspari – strokovnjakinja za medije, podcasterka, učiteljica joge ter mentorica mnogim podjetnicam.

Celoten pogovor poslušaj na Apple Podcasts TUKAJ

Vsestranska sodobna urbana ženska

Nina v življenju igra - tako kot mnoge druge -  ogromno vlog in med njimi skuša držati ravnovesje. Kako bi se predstavila, se vedno spreminja. Ukvarja se s svetovanjem podjetjem, kako graditi na medijski podobi v tradicionalnih medijih; predvsem ženskam pomaga na začetku podjetniške poti; vodi podcast Lovim ravnotežje, v katerem je lani gostila tudi Ajdo; poleg tega pa je tudi učiteljica joge.

Na svoji podjetniški poti je 11 let. Zasebno življenje je dolgo zapostavljala, letos pa se je zaljubila in poskuša vzpostaviti ravnotežje med delovnim in zasebnim življenjem. Kar se tiče projektov pa zdaj po dveh mesecih spet začenja s podcastom in je nedavno izdala vodič, Kako voditi ravnotežje v življenju. 

Največji strahovi v partnerski zvezi

Nina pravi, da v sedajšnji zvezi nima strahu, ki ga je sicer vedno imela na začetku zveze. Pravi, da so jo do tega pripeljala leta izkušenj; zdaj namreč ve, česa si želi in česa ne, in kriteriji za zvezo so se ji dvignili.

Težko bi rekla, da ji je v življenju česa žal, saj sicer ne bi bila tu, kjer je. Je pa imela na delovnem področju obdobje, ko je stalno menjavala službe in je imela občutek, da se v delovnih okoljih ne znajde… Zdaj vidi, česa je zmožna.

Tudi na zasebnem področju bi zdaj v nekaterih primerih ravnala drugače – z nekim bivšim fantom sta se pred leti razhajala 10 let, zdaj do tega ne bi prišlo.

Boj z depresijo je konstantno delo

Pri 25-ih letih se je prvič srečala z depresijo, nato 4 leta kasneje in nazadnje 5 let nazaj. Nihanja v razpoloženju niso kar minila, a zdaj se teh stvari zaveda in se zavestno odloči, da si recimo v teh obdobjih vzame več časa zase. V zadnjih letih je veliko vložila vase – v to, da najde mirnost, ki je sicer nikoli ni imela.

Strahu je treba pogledati v oči

Z Ajdo sta se navezali na knjigo Ameriška tla, ki da misliti, česa vsega je človek sposoben, ko je na dnu do te mere, da ga je strah za življenje. Nina pravi, da si sicer verjetno ne more niti predstavljati, kako je biti v situaciji beguncev, a branje knjig na to temo je pomembno, ker odpira srce in razvija empatijo. Sama je imela od nekdaj veliko strahov v življenju.

Normalno je, da te stvari, ki jih ne poznaš, strašijo. A edini način, da premagaš strah je, da se z njim soočiš. Pomembno je o stvareh spregovoriti, saj s tem ne pomagaš le sebi, ampak tudi drugim.

Partnerji dogodka:

Iz srca najlepša hvala založbi Mladinska knjiga in podjetju z zdravo prehrano Malinca, ki s svojo podporo omogočata pogovore.