Maš še kje čas …

… da ti ga vzamem. Le kdo ne pozna Neishe, karizmatične glasbenice, ki je s svojim edinstvenim glasom nedvomno zaznamovala slovenski prostor.

1. 9. 2009

V trenutku osvojila vse

Kot samostojna pop pevka je vanj vstopila leta 2005, ko je izdala svoj prvi album z istoimenskim naslovom Neisha. Album je požel same pozitivne kritike in leto kasneje je že osvojil lovoriko najbolj prodajanega albuma pri nas. Skladbe Planet za zadet, Malo tu, malo tam, 'Maš še kje čas, Najlepša pot in pa so dosegle publiko vseh starosti.

Ob vseh teh uspehih seveda ne preseneča dejstvo, da je leta 2006 prejela Viktorja za najbolj popularno glasbenico. Leto kasneje pa je izdala že svoj drugi album z naslovom Nor je ta svet, ki ga prav tako kot prvega zaznamujejo Neishine odlične klavirske interpretacije. O tem, da je Neisha izjemno nadarjena glasbenica priča tudi dejstvo, da sta bila oba njena koncerta v hramih slovenske kulture (v Cankarjevem domu in Križankah) razprodana do zadnjega kotička.

Akademsko izobražena

Sicer pa jo mnogi poznajo kot Nežo Buh, akademsko izobraženo glasbenico (kompozicija in klavir), ki je svoje znanje in talent vrsto let prenašala na področja klasične in filmske glasbe ter drugih scenskih umetnosti. Njena dela še danes izvajajo tako v Sloveniji kot tujini. Neisha je znana tudi po tem, da rada eksperimentira. Prav to jo je spodbudilo k skupnemu projektu z DJ-em Valentinom Kanzyanijem, 'Post nuclear Ibiza'. Verjetno ni treba posebej omenjati, da je Neisha ponovno dokazala, da ji ni para.

Neisha je zagotovo ena od najsvetlejših zvezd, ki svetijo v slovenskem glasbenem prostoru. Svetila pa bo tudi ta petek, 4. septembra, na glasbenem festivalu Vesolje veselja, ki ga bo v središču Ljubljane že drugo leto zapored priredil Telekom Slovenije.