Magnifico v akciji

Po dvajsetih letih se zdi, da sta Roberto in Barbara par brez velikih pretresov. Da se poznata zelo dobro in zato vesta, da ni razloga za jezo.

27. 12. 2001

Toda ni tako! Lagodno zleknjen na fotelju v svojem studiu mi je Magnifico zaupal, da njuna zveza ni bila niti en dan dolgočasna, predvidljiva. Glasbenik, ki nenehno navdušuje z uspešnicami, se je v našem pogovoru izkazal tudi za izvrstnega strokovnjaka za partnerska vprašanja.

Radi nosite zlat nakit. Zakaj? Se vam zdi to privlačno?

Prihajam iz delavske družine in zlato me je vedno privlačilo. Moj oče je poleg poročnega nosil še en zlat prstan, za mamo se ne spominjam – mislim, da je imela zelo tanke ogrlice. Sam imam rad nakit in ga rad nosim.

Kaj je za vas seksi?

Ženske se mi zdijo seksi.

Najbrž ne vsaka ...

Če hočem, lahko najdem pri vsaki kaj privlačnega. Všeč so mi zelo različne ženske. Glede ženske lepote nimam predsodkov.

Kakšen nasvet bi dali ženskam za srečen zakon? V čem je vajina skrivnost?

Zakon je poglobljen in vedno napet odnos. To ni tako, kakor da bi bil s prijateljem! Je bolj naporno. Z Barbaro imava morda malo več časa. Drugi ljudje so v službah po deset ur in ko pridejo domov, živijo v nekem svojem filmu. Verjetno je to težko, zato se začnejo prepiri. Partnerja morata težave reševati sproti, vsak dan.

Je tako tudi po 20 letih?

Seveda! Eden hoče levo, drugi desno. Pozneje se naučiš potrpeti, da ne znoriš takoj na ves glas. V odnosu se učiš, vendar to zahteva čas. S tem se je treba ukvarjati.

Zdi se, da so v vajinem odnosu pravila jasna in se lahko pogovarjata samo še o glasbi in vsakdanjih zanimivostih.

Ne, nisva še tam. To bi bilo super – vsi se strinjamo s tem. Toda človek je malo drugačen, ne upošteva vseh parametrov, sitnobe in drugih stvari. Pomembno je tudi, koliko si bil zaljubljen na začetku. Če si bil zelo zelo zaljubljen, boš znal marsikaj pogoltniti. Jaz sem bil zelo zaljubljen.

Dvajset let je kljub temu dolga doba. Ali vam pri tem kaj pomaga, da ste bili na začetku zelo zaljubljeni?

Seveda je to pomembno, saj si tudi pozneje še vedno malo zaljubljen. Res je, da ni enako kot pred dvajsetimi leti. Tako sploh ne more biti več, saj hormoni zdaj delajo drugače. Morda je zdaj odnos šel še globlje. Včasih si greš na živce, a to se mi ne zdi nič čudnega. Mislim, da če hočeš biti skupaj, moraš to pač urediti. Če pa ne ...

Kdaj vama je bilo najtežje uskladiti interese?

Barbara nekaj časa ni bila glasbeno aktivna. Poučevala je glasbo v šoli, kar ji je šlo malce na živce. Zdaj je spet napeto, ker sodelujeva na novo in ni miru. Zdi se mi, da nikoli v teh letih najin odnos ni bil ležeren, vedno je bila akcija, vedno se je kaj dogajalo.

Če nimate ideje za pesem, ste takrat slabši ljubimec?

Ne, mislim, da na to sfero poklicne težave ne vplivajo. Rad sem intimen z ženo, morda še raje takrat, kadar je slabo. Seveda pa se čuti vse.

Ste kdaj pomislili, kaj zamujate, ker imate že toliko časa isto zvezo?

Se vam zdi, da kaj zamujam?!

To vas jaz sprašujem! Meni se zdi to odlično.

Zagotovo sem zamudil veliko stvari. Vendar, kdo je rekel, da moram vse spoznati? Lahko grem na bungee-jumping, toda kaj mi bo to? To je samo človeška nečimrnost. Mislim, da je kdo drug zamudil to, česar jaz nisem. Vsega pač ne moreš imeti. Možnosti pa je sto tisoč.

Ste se že sprijaznili, da ne boste imeli vsega v življenju?

To me sploh ne zanima. Želim si različnih občutij in prav zato se ukvarjam z glasbo, saj me ta tako napolni, da me razganja kot norca. Boljša mi je kot bungee-jumping. Sicer pa imaš v svojem mikrokozmosu lahko vse – malo Amerike, Azije – karkoli si želiš.

Ste razmišljali, da bi bilo bolje, če bi se rodili drugje?

Mislim, da bi moral biti v Ameriki. Amerika se mi še vedno zdi super.

Ste že kdaj bili v Ameriki?

Ne. Če bi šel tja, bi ostal tam in se sem ne bi vrnil nikoli več. Zato raje ne grem, saj me New York za 13 dni ne zanima. Tam bi rad nekaj počel.

Sonja Dodig