Lourdes Maria Ciccone Leon je povsem navadna najstnica

Lepa, ambiciozna in skoraj brez muh – 14. oktobra je Lourdes Marie Ciccone Leon dopolnila 15 let. Za takšno hčerko lahko Madonni le čestitamo.

26. 10. 2011

Ko je tako zelo želeni otrok Madonne 14. oktobra 1996 popoldne v losangeleški bolnišnici Good Samaritan s carskim rezom prijokal na svet, je bil to prihod prave princese.

V koži Lourdes Marie Ciccone Leon bi bila verjetno rada vsaka druga deklica na zemeljski obli. Imeti Madonno za mamo je namreč še za spoznanje bolj spektakularno, kot če se rodiš kraljevi družini. Madonna, utelešenje samouresničenja, moderna boginja na prestolu, ki si ga je ustvarila sama, nepojmljivo bogata, nepojmljivo avantgardna. 'Life is a mystery' (življenje je misterij) je prepevala kraljica popa in pri 38 letih okronala življenje z Lourdes, ki je ime dobila po kraju, znanem po romanju in prikazovanju Marije. To je bil dogodek, ko je bilo mogoče slišati pevski zbor nebeških trum.

Kot vsi navadni najstniki

Seveda je ob tako pompoznem začetku življenja treba upoštevati tudi višino morebitnega padca, zato ni nenavadno, da je bilo veliko takšnih, ki so domnevali, da se bo Lourdes razvila v razvajeno smrkljo, ki bo zbirala ponije kot drugi otroci zbirajo legokocke, ki se bo upirala varuškam in ki se bo pozneje, kot najstnica, podala po stopinjah sester Hilton. Tisti, ki so menili, da se bo zgodilo vse našteto, so brcnili v temo, saj so delali račun brez krčmarja oziroma brez mame Madonne.

Lourdesin naravni način vedenja je danes očarljiv, v slogu Lole, kot ji pravi njena slavna mama Madonna.

Je ravno tako razposajena in lačna življenja kot vsi drugi najstniki v njenih letih.

"Bili smo na razstavi YSL (Yves Saint Laurent, op. a.) v Grand Palaisu. Čudooovito! Kdor živi v Parizu ali ga le obišče, mora iti tja!" je pred kratkim zapisala na svojem blogu in dodala:

"To, da tam ne smeš fotografirati, pa je zelo zoprno."

Navaden komentar, ki bi bil lahko delo vsakega 15-letnika iz Ljubljane ali Maribora … Madonni je očitno uspelo nekaj, kar v njenem kozmosu pomeni isto kot čudež – Lourdes je skoraj povsem normalna najstnica.

Stroga vzgoja

Pevka svoje otroke vzgaja presenetljivo strogo. Televizija in filmi so dovoljeni samo ob nedeljah, dve nadaljevanji njihovih najljubših serij pa pridejo v poštev le 'mimo vrste', kot nagrada. Tako kot 11-letni Rocco, šestletni David in petletna Mercy mora tudi njena najstarejša hčerka pospravljati in pomagati zaposlenim v gospodinjstvu. Življenje, kot ga narekuje judovski nauk kabale, bi moral tudi otroke kraljice popa navaditi vsaj na minimum spoštovanja in ponižnosti. Kabala namreč poučuje, kako živeti v harmoniji z lastno dušo.

"Lola ne sme vsega jemati kot nekaj samoumevnega," pravi Madonna o odnosu do življenjskega standarda, ki ji ga s svojim premoženjem omogoča njena družina. Lourdes ima osebno asistentko, zasebnega učitelja, osebnega trenerja in telesne stražarje. Toda o incidentih, povezanih s popivanjem v Los Angelesu, in psihičnih težavah, ki so pogosti pri naraščaju drugih zvezdnikov, v življenju te najstnice ni ne duha ne sluha. Prav gotovo ima v lasti več dizajnerskih oblek kot marsikatera hollywoodska zvezdnica, a to je pač ena od njenih redkih 'pregreh', ki ji je dovoljena.

Sestavljata dobro uigrano ekipo

Mama in hčerka negujeta iskreno, prisrčno in tesno vez. Morda tudi zato, ker je Madonna od petega leta odraščala brez mame, ki je umrla za rakom. To je bil udarec usode, ki je še kako zaznamoval življenje te umetnice. Kot je razkrila v nekem intervjuju, je potrebovala dolgo časa, da je razumela, da je ljubezen nekaj samoumevnega. Zdi se, da sta ljubezen in spoštovanje najvišji zapovedi v domu Cicconejevih. Čeprav izredno ljubka Lola biološkega očeta Carlosa Leona in pisano druščino, ki jo sestavljajo njeni bratci in sestrice, ljubi bolj kot vse na svetu, Madonna je in ostaja njena zvezda stalnica v družini.

"Da, človek ima lahko vse troje – ljubezen, otroke in službo," je pred kratkim izjavila Madonna za Daily Mail in dodala:

"Česar pa v tem primeru ne more imeti, je zadosten spanec."

Tudi v javnosti sta mama in hčerka dobro uigrana ekipa, mama je direktorica skupne modne znamke Material Girl, Lourdes je leta 2008 plesala po odrih v okviru mamine turneje Sticky & Sweet, po dolgem prosjačenju pa je dobila tudi mini vlogo v filmu W.E., ki ga je režirala Madonna in je požel veliko uspeha.

"Da, rada bi postala igralka," je rekla Madonna, ko je Lourdes lani postala dijakinja newyorške šole LaGuardia High School. Gre za zasebno šolo, ki poudarja igralstvo in glasbo.

"V tem ne vidim nobene težave, če bo le uspešno zaključila šolanje," je še dodala kraljica popa. Njeno sporočilo hčerki pa se glasi:

"Karkoli bi že rada postala, pomembno je, da nobene stvari ne počneš polovičarsko!"

Za nadarjeno in ambiciozno najstnico vsakdanji urnik ni groza, ampak zabava – pleše in hodi na jogo, igra klavir, trobento, kitaro in bobne. Zna peti, poleg tega pa najde čas za to, da se navdušuje nad literaturo. Astrologi pravijo, da se v znamenju tehtnice združujeta umetnost in ljubezen.

Vse najboljše, Lourdes!

Povzeto po reviji Lea