Družinsko nasilje: V javnost prišlo, kaj vse je v zakonu preživljala nejkadnja Spajsica Mel B

Mel B, nekdanja članica legendarne dekliške zasedbe Spice Girls, je po slabih desetih letih zakona marca vložila zahtevo za ločitev od Stephena Belafonteja. Minuli teden so v javnost pricurljale grozljive podrobnosti iz njunega zakona, ki razkrivajo, da jo je filmski producent fizično, psihično in spolno zlorabljal.

Družinsko nasilje: V javnost prišlo, kaj vse je v zakonu preživljala nejkadnja Spajsica Mel B (foto: Profimedia) Profimedia
17. 4. 2017

Angleška glasbenica, televizijska voditeljica, plesalka, igralka, pisateljica in model Melanie Brown, bolj znana kot Mel B, je – uradno zaradi nepremostljivih razlik – vložila zahtevo za ločitev od filmskega producenta Stephena Belafonteja (na fotografiji spodaj) in hkrati zahtevala sodno prepoved približevanja zanj.

V dokumentih, ki jih je predložila sodišču, so do najmanjše podrobnosti opisane grozljive scene iz njunega zakona, ki sta ga sklenila 6. junija 2007.

Nekoč jo je z obema rokama zgrabil za vrat in jo začel dušiti, nato pa jo je z vso močjo 'zabil' v tla.

To se je zgodilo v obdobju, ko se je pripravljala na oddajo Zvezde plešejo. Mel B navaja, da je njen bodoči bivši mož podivjal, ko je začela ponovno služiti, saj je bil ljubosumen na njen uspeh.

Še posebej dramatično je bilo leta 2012, ko se je v sklopu oddaje X Factor pred kamerami pojavila z glasbenikom Usherjem. Nad njunim sodelovanjem so bili navdušeni prav vsi, razen ljubosumnega Stephena, ki jo je doma namesto z rožami pričakal z udarci!

"Morala bi malo bolje razmisliti, preden si koketirala z je…m Usherjem!" je vpil, medtem ko jo je pretepal. Za kar je Mel na sodišču predložila tudi foto dokaze.

Slabe spomine ima tudi na nastop na zaključni sloves­nosti olimpijskih iger v Londonu, saj jo je pred njim tako močno porinil, da je padla.

Ker so bile poškodbe, ki jih je staknila ob padcu, vidne, je na Twitterju lagala, da je tekla v čevljih z visoko peto in se spotaknila.

Po številnih incidentih je bila povsem uničena. Pred tremi leti je bila celo tako potrta, da je zaužila celo stekleničko aspirinov, njen bivši pa ni poklical prve pomoči, ampak jo je zaklenil v sobo in vpil nanjo: "Umri, ku…a!"

Medtem ko je Mel B redno pretepal, pa je toliko lepši in pristnejši odnos gojil z varuško njune hčerke Madison, ki je septembra lani dopolnila pet let.

Ko je varuška zanosila z njim, je bil celo tako predrzen, da je predlagal, da bi vsi skupaj zaživeli pod isto streho, na koncu pa ji je plačal 241 tisoč funtov, da je naredila splav.

V omenjenih dokumentih Mel B med drugim trdi, da je Stephen domov pogosto prihajal z neznanimi ženskami in jo silil v skupinski seks.

Če ni hotela sodelovati v 'trojčku', pa ji je začel groziti: "Objavil bom najine posnetke seksa!"

Po vsem tem se verjetno marsikdo sprašuje, zakaj ga ni že zdavnaj zapustila … Mel B pojasnjuje, da je to poskušala storiti večkrat, a ji je vsakič zagrozil, da ji bo uničil življenje:

"Najprej te bom pretepel, potem ti bom uničil življenje v vseh možnih smislih, na koncu pa ti bom vzel otroke!"

Kaj pa na vse skupaj pravi Stephen?

Pred kratkim se je odzval s sporočilom za javnost, v katerem je zavrnil vse obtožbe na svoj račun:

"Je to mama mojega otroka? Zgrozim se ob misli, kako bo vse to vplivalo na najinega otroka. Predaleč je šla, obtožbe so res šokantne. Mislim, da si nekdo namerno prizadeva, da bi izpadel zloben človek. Obtožbe se nizajo, a nihče ne more ničesar dokazati. Policisti so vdrli v mojo hišo … In kaj so našli? Prav nič!" 

Napisal: Tim Jeras (za Novo)
Fotografije: Profimedia

Če si tudi sama žrtev nasilja in ne veš, komu bi se zaupala, pokliči na brezplačni anonimni SOS TELEFON za ženske in otroke – žrtve nasilja: 080 11 55.

Preberi še: “Izogibala sem se mu, kolikor sem mogla, a vedno mi ni uspelo …" (ganljive zgodbe treh žensk) ali pa 9 stvari, ki bi jih dva, ki sta v resni zvezi, morala vedeti drug o drugem