“Seveda ni poroke brez dobre hrane. Po italijanskih delikatesah od pršuta do različnih vrst sira ni manjkalo niti ostrig ter lososa in seveda italijanskega prosecca. Vse to nas je čakalo za čudovito pripravljenimi mizami. Sledila sta torta in potem veličasten ognjemet.Poročna torta je bila najina umetnina, saj sva jo s sadjem okrasila sama, neposredno pred gosti. Ob najinem rezu v torto se je v ozadju sprožil ognjemet, ki je kar nekaj minut krasil nebo Verone.Zatem je sledila zabava, ki je trajala do jutranjih ur! Imeli smo tudi glasbenika, didžeja, trebušne plesalke, ki so poskrbele, da animacije ni manjkalo.” Manjkali pa niso niti običaji. “Običajev sva se držala toliko, kolikor sva si želela. Seveda sem imela slavnostni met šopka, prvi ples z možem ... Bilo je preprosto pravljično.”
Napisala: Mihaela M. Kocbek (za revijo Story)Fotografije: osebni arhiv