Kylie Jenner: "Soočala sem se z veliko sovraštva"

Medtem ko si sledila življenju Khloé, Kim in Kourtney, je njihova najmlajša sestra Kylie Jenner z živobarvnimi lasmi samozavestno zakorakala pred oči javnosti in poskrbela, da se o njej nenehno govori. Pripravi se na popolno nevihto, saj Kylie ne more nič ustaviti.

Kylie Jenner: "Soočala sem se z veliko sovraštva" (foto: Eric Ray Davidson) Eric Ray Davidson
19. 5. 2015

sreda, 10:30 zjutraj

Kylie Jenner sodi med slavne osebe, o katerih rumeni mediji najpogo­steje poročajo. "Obstajajo govorice, da sem želela vstopiti v nočni klub Grey­stone, v katerega me niso spustili," mi pove. Potem pa doda: "Mislim, da je to neumno, česa takšnega ne bi nikoli storila."

Klub Greystone v zahodnem Hollywoodu sprejema osebe nad 21 let, Kylie, ki jih ima 17, pa naj bi si želela vstopiti, da bi lahko poslušala nastop svojega prijatelja (neuradno fanta) Tyge. Ker je niso spustili v klub, naj bi hiphop zvezda odpovedala svoj nastop.

Kylie težko skriva svojo plat zgodbe:

"Želela sem tvitniti, da sem bila tistega večera v postelji že ob pol enajstih in da tja sploh nisem šla, ampak se mi je zdelo, da bi potem dogodek dobil še več pozornosti. Ljudje pa bodo tako ali tako nanj pozabili v nekaj tednih."

Če se ti celotna situacija zdi znana, bo to najverjetneje zato, ker so Kyliejine polsestre dolga leta z rumenimi naslovi skrbele za vrtoglave prihodke zabavne industrije.

Zdaj, ko se je Kim (ali gospa Kanye West ali mama majhne North) odločila za družinsko življenje in sta se Khloé in Kourtney odpravili zavzet Hampton (v imenu gospoda Scotta Disicka), je mesto nove vodje kardela Dash prosto in na voljo.

Najprej bi seveda pomislili, da bo to pripadlo Kyliejini dve leti starejši sestri Kendall. Vendar je zanimivo, da so se mediji (morda tudi po zaslugi 'mamidžerke' Kris Jenner) osredotočili bolj na njeno manekensko kariero kot na njeno zasebno življenje.

S Kylie sva se sestali v poslovnem objektu Jennerjevih, središču družinskega podjetja, katerega posel je ravno njihova družina. Na koncu hodnika je sejna soba, kjer se Kylie petkrat na teden dobiva z zasebnim učiteljem. Zanimiva učilnica.

V enem kotu bela šolska tabla, v drugem kartonasta podoba Kim v resnični velikosti, za njo pa ogromni športni plakat, na katerem je videti Kyliejinega očeta Brucea Jennerja, dobitnika zlate olimpijske medalje. Gotovo se v tej sobi lahko naučiš marsičesa o njih.

Jenner

Pajac na naramnice, Rebecca Minkoff; top, Kate Spade Saturday; čevlji, Derek Lam 10 Crosby; zapestnice, Anndra Neen in Cartier

Čeprav je morda težko verjeti, medijska pozornost dekletom ni prirojena, ampak se je morajo naučiti.

"Med 10. in 12. letom sem imela velike težave z mediji. V času adolescence se dekleta že v šoli soočajo s svojimi težavnimi vrstniki, ko pa pridejo domov, lahko vse izklopijo. Soočala sem se z veliko sovraštva, še posebno zato, ker sem bila mlajša, moje sestre pa so bile tako lepe in so točno vedele, kaj počno." Vprašam jo, ali je kdaj želela uiti žarometom javnosti. "Seveda", odgovori brez premisleka.

"Še vedno razmišljam o tem, nato pa se spomnim, da je to najlažja služba na celem svetu. Samo uživam in se družim s svojo družino."

Prav to počne že, odkar je imela 10 let, ko so na komercialni televiziji prvič začeli predvajati resničnostni šov Kardashianovi, katerega 10. sezona je že na sporedu. Morda se zdi, da se Kylie v oddaji pojavlja manj pogosto kot druge sestre, a sama pravi, da je to po njenih željah.

"Ne razkazujem svojih prijateljev. Rada imam nekaj zasebnih trenutkov."

Pred kratkim sta njena starša vsej družini pred prižganimi kamerami oznanila, da se ločujeta.

"Ničesar nisem rekla. Šla sem v svojo sobo in začela jokati," pravi. Kris in Bruce sta se konec lanskega leta ločila. "Najbrž sem srečna, če sta srečna onadva," skomigne njuna najmlajša hči.

V času odraščanja je bila Khloé njena največja avtoriteta.

"Z mano je bila najstrožja. Vzela mi je mobilnik, želela je imeti vsa moja varnostna gesla. Zaradi tega jo imam toliko bolj rada in jo tako spoštujem. Pokazala mi je, da ji je mar." Čeprav je Khloé njena druga mama, pred krutimi besedami medijev vedno najbolj brani svojo mater.

"Moje sestre so me naučile, da se moram znajti in potrpeti, zato pričakujem, da to znajo tudi one, kljub temu sem zelo zaščitniška do svoje mame."

Jenner

Top,CG; srajca, Demin & Supply Ralph Lauren; kratke hlače, DL1961 Premium Denim; čevlji, Ohne Titel; uhani, Luv Aj; prstani, (leva roka), Luv Aj; (desna roka), Alexis Bittar

Jennerjevi sta si bolj kot zaradi slovesa svojih slavnih polsester Kardashian svojo slavo ustvarili prek različnih sodelovanj. Leta 2014 sta Kylie in Kendall ustvarili modno linijo z oblikovalcema PacSunom in Stevom Maddenom.

Skupaj sta v sodelovanju z Mayo Sloan napisali tudi roman Rebels: City of Indra. Lanskega oktobra pa so Kylie v Bloombergovem poslovnem časniku imenovali za najvplivnejšo sestro v K-klanu.

Na modnem spletnem portalu Polyvore je bilo njeno ime v zadnjih dveh letih rekordno iskano, imena njenih sester (razen v času poroke Kim in Kanya) niso bila iskana niti približno tako pogosto.

Zasluge za Kyliejin vzpon njena mama pripisuje hčerkini drzni odločitvi, da se bo Kimine poroke udeležila z modrimi lasmi.

Ta odločitev, ki je sprožila huda trenja z nevesto, se je izkazala za pozitivno poslovno naložbo. Kylie je odprla najstniško linijo lasnih podaljškov Kylie Hair Kouture.

Poleg tega se je Kylie med družinskimi modnimi ikonami prvič prikazala v samostojni luči. Številni frizerji bodo takoj razumeli, da si želiš barvitih konic, če jih boš prosila za pričesko, kot jo ima Kylie.

"Nekateri stilisti me na Instagramu označijo na slikah pričesk, ki so videti podobne kakor moja," pravi naravna temnolaska.

Že od Jennifer Aniston in njene vloge Rachel v Prijateljih dalje ni bila nobena pričeska tako priljubljena, kot je frizura a la Kylie.

Pred kratkim so bili Kyliejini lasje sive barve, kmalu zatem turkizne. Zaradi svojih norih las punca oddaja vesoljsko-pankovske vibracije, kar je morda posledica njene navdušenosti nad Nezemljani.

"Obiskala sem območje Area 51 in govorila z ljudmi, ki trdijo, da so jih ugrabili Nezemljani. Strašijo me, saj jim stoodstotno verjamem."

Vendar pa njen videz ne bo trajal dolgo, predvsem zato, ker jo že posnema veliko ljudi. "Najbrž bom svoje lase spremenila že naslednji teden, saj se hitro naveličam. Ljudje pa bodo spet zmedeni."

Stilski podvig jo je približal priljubljenosti njenih sester. Na Instagramu ima 18,4 milijona sledilcev (ko boš tole brala, jih bo verjetno že veliko več), kar je več kot jih imajo Katy Perry, Miley Cyrus in Rihanna. A ker je Kylie vajena pokazati, in ne povedati, se pojavljajo številna ugibanja. Njene ustnice na primer ...

Če njene selfije iz preteklosti primerjamo z nedavnimi, lahko opazimo, da so se njene ustnice napihnile. A tistega jutra, ko sva imeli intervju, je Kylie nosila zgolj balzam za ustnice, ki so bile videti povsem naravno.

Kakorkoli, na sliki, ki jo je objavila naslednjega dne, so bile spet videti velike, polne, našminkane in našobljene. Takšne, da je kar težko verjeti, da so res njene.

"Gledate me odraščati, odkar sem imela devet let," poudari. "Moj obraz se in se bo še naprej spreminjal. Zdaj vem, kako se naličiti, senčiti in poudariti."

Govorice, ki pričajo, da ima v obrazu botoks, da si je operirala čeljust in si dala povečati prsi, se ji zdijo najbolj smešne, a kljub temu dopušča možnosti v prihodnosti odprte.

"Nisem proti plastičnim operacijam, nikoli nisem bila. Trenutno pa si jih ne želim."

Njena želja v prihodnosti je lastna modna linija.

"Moje sestre in moja mati so vse prave deloholičarke. Ko gledam njihov uspeh, tudi sama dobivam motivacijo. Obožujem tudi skupni slog, kakršnega imata Kim in Kanye." Pogum ji je vlival oče, ki jo je naučil, kako se soočati s strahom.

"Vedno mi je pravil, naj poskušam stvari, ki se jih bojim. Zato iščem naloge, ob katerih nisem povsem sproščena."

Mogoče bi lahko postala prva pop pevka v družini, jo podražim. "To je govorica," zavrže ugibanja, da ji Tyga pomaga stopiti na glasbeno sceno. "Zabavno bi se bilo učiti petja, a če bi začela s tem, bi to naredila zgolj iz zabave."

Jenner

Jakna, American Eagle Outfitters; obleka, Vera Wang Collection

Preizkušanje novih stvari in opazovanje tega, ali te kam vodijo, je dobra stran najstništva, še posebno, ko pride do fantov.

"Vsakič, ko stopim v novo zvezo, mislim, da sem našla pravo ljubezen, a ko se razidem in spoznam drugega, se mi zdi, da sem se prej motila in da sem zdaj našla tisto pravo. Moja zad­nja zveza je trajala tri leta," pove in pusti, da ugibamo, o kom govori. Morda o Jadenu Smithu, sinu Willa in Jade, s katerim so jo povezovali v preteklosti.

"Nočem reči, da sem bila dvakrat zares zaljubljena, ampak zagotovo sem bila v dve osebi močno zatreskana."

Pazljiva je, da ne omenja imena Tyga, a ravno v času najinega intervjuja naj bi Kim pokazala neodobravanje nad druženjem njene najmlajše sestrice in raperja.

"Vem, da Kim veliko govori in svetuje o zvezah, ampak mislim, da moram sama čez to, če se hočem česa naučiti." Kljub vsemu se lahko vedno zanese na žensko zavezo Kardashianovih: "Če me moški prizadene, se bo moral soočiti z vsemi šestimi."

S pravo malo vojsko sester, h katerim se lahko zateče, se Kylie lahko osredotoči nase.

"To, da zares živim v danem trenutku, mi je izboljšalo življenje." Bojuje se s tem, da ne odgovarja na govorice, zato vsi odzivi na medijske trače pristanejo med osnutki na Twitterju. "Razmiš­ljam o stvareh in jih napišem, nato pa pomislim, da nima smisla."

In prav ima. Manj ko pove, bolj si je ljudje želijo. "Včasih mislim, da si tega življenja ne želim več, a ga v resnici ne bi zamenjala za nič na svetu. Vse dobro v mojem življenju je zagotovo vredno vsega slabega."

Po predlogi Katie L. Connor prevedla Anamarija Lukovac
Fotografije: Eric Ray Davidson
Modni urednik: James Worthington DeMolet
Pričeska: Mark Townsend za Dove Hair Care
Ličenje: Beau Nelson za Wall Group z izdelki NYX Cosmetics
Manikira: Kimmie Kyees za CelestineAgency.com
Oblikovalec scene: Jesse Nemeth za BA Reps
Produkcija: Shotsie Kramer za First Shot Productions

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri