Kristen ne živi v oblakih

Ima neverjetno filmsko kariero, čudovitega fanta in najlažjo službo v svetu televizije. Kljub temu Kristen živi s sostanovalci, zahaja v restavracije s hitro prehrano in ni niti malo ošabna. Če nam ne bi bila tako zelo vše, bi nam šla zagotovo v nos.

29. 10. 2009

Kristen Bell želi, da ji pomagamo sfrizirati psa. No, vsaj tako nam je sporočil njen publicist ... ampak v resnici ne verjamemo, da bo dejansko lastnoročno opletala s škarjicami. Kristen je igrala v filmskih uspešnicah, kot je Pozabi Saro, redno gostovala v nanizankah, kot je Heroes, trenutno pa je sijajno vražja povezovalka v Opravljivki, zato si seveda mislimo, da bo samo stala ob strani kakšnemu dragemu stilistu za zvezdniške pse in morda na koncu zavezala rožnato pentljico.

Toda na pragu njene čudovite hiše nas pričaka prisrčno kepasta mešanka med čavčavom in korgijem Lola, za njo pa pride še Kristen z lasmi, spetimi v konjski rep, oblečena pa v stare kavbojke in v svetlo moder pulover s kapuco. Kot bi mignil že sedimo na tleh njene prostorne dnevne sobe in se čudimo, ko Kristen Lolino pričesko oblikuje v levjo (ja, levjo).

Med striženjem psičke 29-letnica iz Michigana pripoveduje o druženju v njeni hiši, kjer rada prireja zabave. “Kadar smo vsi doma, si s sostanovalci radi pripravimo večerjo,” pove. Že v redu, striženje lastnega psa je eno, ampak sostanovalci? Hm, si ne more privoščiti, da bi živela sama? “Imam najboljše sostanovalce na svetu,” se pohvali.

“Dobiš občutek, kot da živiš z družino. To mi res veliko pomeni. Brez družine človek lahko hitro postane osamljen.” In osamljenost je le eno od povsem normalnih čustev, ki jih ta nadvse slavna igralka prizna. Pravzaprav je Kristen tako normalna, da to v bistvu ni več normalno.

Zvesta sami sebi

Ko je Kristen kupila hišo, je Ryanu Hansenu, svojemu vročemu soigralcu iz nanizanke Veronica Mars, in njegovi ženi Amy ponudila, da med iskanjem hiše ostaneta pri njej. Ta začasna življenjska ureditev se je tako dobro obnesla, da se je spremenila v dveletno skupno bivanje. “Sta moja najboljša prijatelja,” pravi Kristen. “Ryan in Amy sta resda poročena, ampak pri tem ni nič čudnega, saj si ne izmenjujemo postelj ali kaj takšnega!”

Si pa vsekakor izmenjujejo recepte. “Kristen in Amy večkrat pripravita celo pojedino,” pravi Ryan. “Smo kot v kakšni komuni. Ljudje ves čas prihajajo in odhajajo iz Hotela Bell.”

Ampak v tem hotelu bo prav kmalu več prostih sob. Ryan in Amy pričakujeta otroka, zato sta se odločila, da bosta zapustila družino, ki sta jo imela pri Kristen, ter si ustvarila svojo. Na srečo Kristen najverjetneje ne bo imela časa, da bi se počutila osamljeno (praznino bo morda kmalu zapolnila z novim gostom ... ampak več o tem v nadaljevanju).

Kristen je bila letos res pridna kot mravljica, saj si to jesen lahko ogledamo kar dva njena filma, komedijo Počitnice za odrasle, ki je na naša platna prišla 22. 10., in animirano pustolovščino Astro Boy. Zdaj snema še enega z naslovom You Again, v katerem njen lik izve, da se bo njen brat poročil z dekletom, ki ji je v srednji šoli povsem zagrenilo življenje, seveda pa pri vsem tem ostaja edina vez med nami in med škandaloznim življenjem manhattanske elite v Opravljivki. Da posnamejo njen glas, mora v studiu preživeti dve uri na mesec.

In kako je prišla do te sanjske službe? Vzela je telefon in prosila zanjo. Nanizanka Veronica Mars se je takrat ravno iztekla, zato je bila Kristen brez dela. “Karieri sem se vedno dejavno posvečala, in ko sem slišala za Opravljivko, sem poklicala nekoga z mreže ter vprašala, ali lahko kako pri tem sodelujem. Takrat sem bila ravno brez dela, nisem pa nekakšna bebka, ki bi brezdelno visela v L. A.-ju. Jaz hočem delati.”

In kolikor nam je znano, je od nekdaj dajala vse od sebe. Po maturi se je vpisala na newyorško univerzo na smer glasbeno gledališče. Leta 2001 je na Broadwayju debitirala v vlogi Becky Thatcher v muzikalu Dogodivščine Toma Sawyerja. Kmalu zatem se je preselila v Los Angeles, kjer je igrala stranske vloge, dokler ji ni uspelo dobiti vloge najstniške detektivke v nanizanki Veronica Mars. Po nekaj letih ji je končno uspel veliki met, ko je zaigrala v filmski uspešnici Pozabi Saro.

Zdaj, ko je filmska zvezda, se mora Kristen kdaj pa kdaj izogniti soju luči. Takrat gre v restavracijo s hitro prehrano Big Boy. “Velikokrat grem tja,” prizna. “Tam ni pretvarjanja. Včasih, ko vem, da me opazujejo in ocenjujejo, me popade srhljiv občutek negotovosti, kakršnega prej nisem poznala (preden je postala slavna, op. p.). Ampak pri Big Boyu vse to izgine.”

Naslednji korak

Kristen bo v leto 2010 vstopila s filmom When in Rome o samski ženski, ki iz vodnjaka želja ukrade pet kovancev in jo nenadoma začne osvajati pet moških: Josh Duhamel, Will Arnett, Jon Heder, Danny DeVito in Dax Shepard ... a nam ne pove, kdo na koncu zmaga. “Tega ne smem izdati, lahko pa vam povem, da ne končam z Dannyjem DeVitom,” pove.

Ne glede na to, kdo jo bo osvojil na platnu, pa je kristalno jasno, kdo jo je v resničnem življenju. Z Daxom sta se spoznala na rojstnodnevni zabavi skupnega prijatelja. Po tem ko sta se sedem mesecev videvala, sta oba dobila vlogo v istem filmu.

“Šlo je za čisto naključje. Zelo sva se zabavala, ko sva delala skupaj. Ni naju skrbelo, da bi med snemanjem prišlo do kakšnih hujših trenj med nama, a vedela sva, da to skrbi druge, zato sva režiserju obljubila, da ne bo nikakršnih dram in jih tudi ni bilo.”

Kristen in Dax sta skupaj že dve leti, zato smo seveda vprašali, ali se bo zdaj, ko se bosta njena sostanovalca izselila, vselil Dax. Odgovoru se je vljudno izognila, nam je pa brez težav povedala, kako krasen se ji zdi Dax. “Tako dobro se razumeva,” pove navdušena.

“Nenehno me spravlja v smeh. Zelo pomembno je, da je tvoj partner hkrati lahko tudi tvoj najboljši prijatelj, torej imam zelo veliko srečo.”

A čeprav je na vrhuncu uspeha in izjemno srečna, že razmišlja o prihodnosti. “Nočem obtičati v predalčku romantičnih komedij,” nam pove, “čeprav so res zabavne, še zlasti za ženske, saj so kot nekakšen svež vetrc, v katerem lahko uživaš.”

O tem razmišlja kakšno sekundo, nato pa izreče nekaj, kar nam da misliti, da Hotel Bell ne bo imel dolgo praznih sob: “Vsaka ženska se v poznih dvajsetih znajde v obdobju, ko preprosto ne verjame več, da je tam zunaj še ljubezen. Ampak je. V trenutku, ko jo nehaš iskati, te najde sama.”

7 stvari, ki jih nisi vedela o Kristen Bell ... do zdaj

1. Njeni prijatelji se norčujejo iz nje, ker tako rada gleda skrito kamero.

2. Pri trinajstih se je učila opernega petja.

3. Edini preliv, ki si ga da na solato, je s plemenitim sirom.

4. Pri svojih 29 letih mora še vedno občasno pokazati osebno izkaznico.

5. Kritizirali so jo zaradi ‘debelih’ meč.

6. Želi si, da bi gostovala kot sodnica v oddaji Ameriški idol.

7. Včasih je bila prostovoljka v domovih za ostarele. Starejše ljudi zelo spoštuje.

Priredila: Živa Lečnik