Katy Perry: visoko med oblaki

Za pop superzvezdnico je noro leto. Njen album je vrhunski,  ljubezensko življenje pa sanjsko, tako da samozavest kar puhti iz vsakega centimetra njenega ubijalskega teleščka.

Katy Perry: visoko med oblaki (foto: Katy Perry) Katy Perry
2. 11. 2010

Katy Perry se kar ne more nehati smejati. Posedamo na usnjeni zofi v fotostudiu, kjer se bo kmalu začela pripravljati na fotografiranje. Lase ima še mokre in spete v figo ter poka od smeha, ko nam pripoveduje o tem, kakšno je življenje z njenim zaročencem – britanskim komikom, igralcem ter nekdanjim odvisnikom od heroina in seksa Russellom Brandom.

“Veliko je vznemirjenja, romantike in norčij,” pravi 26-letna zvezdnica, ki se v hipu domisli odličnega primera.

“Na začetku sva veliko potovala. Takrat sva se ravno z letalom vračala s Tajske in ob najinih sedežih so bile svetilke, ki jih lahko kriviš in jih ljudje uporabljajo za branje. Poimenovala sem jih futuristične kače. Začela sva jih ovijati eno okrog druge in se šalila, da se poljubljata. Skratka, počela sva neumnosti. Nekaj časa za tem sva se dobila v Parizu, kjer mi je Russell poklonil darilo s posvetilom, na katerem je pisalo: Tole je zate, ker si moja prihodnost. V paketu je bila bralna svetilka, ki jo je sam ukrivil. To je bila ukrivljena futuristična kača!” Katy spet umira od smeha. Če ne bi bili stoodstotno prepričani, da je v njenem kozarcu voda, bi že sumili, da se naceja z vodko.

Ta 'adijo pamet' scena je tipična Katy. In nič čudnega ni, da je pijana od sreče. Njen drugi album, Teenage Dream, je avgusta prilezel na vrh lestvice, na njem pa sta bila kar dva hita: California Gurls, himna letošnjega poletja, in naslovna pesem, poskočna melodija, ki jo je napisala z mislijo na Russella in se ji res ni mogoče upreti. In vse to je sledilo njenemu albumu iz leta 2008 One of the Boys, ki je postal platinast, na njem pa so bile tri pesmi, ki so se uvrstile na lestvico najboljših 10 singlov, med katerimi je bil seveda tudi tisti  megahit o t. i.  bi-radovednosti, ki si ga nedvomno slišala že milijonkrat. Povrhu vsega tega se bosta z Brandom po divji romanci, v kateri ni manjkalo ne napisov na nebu ne slonov (več o tem v nadaljevanju), poročila.

Kdo si ne bi želel žene, kakršna je Katy? Je prava cosmo bejba: zabavna, neustrašna in neskončno zanimiva. “Vedno je bilo jasno, da bo uspešna,” pravi njena prijateljica iz otroštva in igralka Shannon Woodward (iz Raising Hope in The Riches).

“Katy je nadarjena in je znala nase pritegniti vso pozornost že takrat, ko še ni bila slavna. Dotakne se te.”

Res bleščeča ocena. Ampak trenutno je tako ali tako vse v Katyjinem ževljenju bleščeče, vključno s Katy.

Bolj bleščeče, bolj noro, bolj drzno

Od takrat, ko smo nazadnje govorili z njo, je Katy naredila kar nekaj drznih korakov. Pred dobrim letom in pol je še predstavljala svoj prvi album, ki je bil poln igrivih, a ne pretirano osebnih besedil. Na tej plošči pa so besedila zelo intimna.

“Moja plošča je kot letalska črna skrinjica. Tu so vse informacije. Če koga zanima, kaj se je dogajalo ali kakšni so moji pogledi na stvari, je v teh besedilih vse kot na pladnju. V mojih komadih se porušijo vsi zidovi. Ko pišem pesmi, s sebe snemam okove,“ pove Katy. Tu je Circle the Drain, pesem o bivšem v slogu Alanis Morissette, pa Peacock, zbadljiva pesem o … no, penisih. “Ta je odličen primer mojega odpuljenega smisla za humor,” pravi.

Seveda so tu še ljubezenske pesmi. V naslovni pesmi novega albuma Katy poje:

“You think I'm pretty without any make-up on.” Vprašamo jo, ali govori o Russelu: “Ja, to besedilo govori o najinem razmerju. Vsak dan mi reče, da sem najlepša na svetu. Nenehno me opominja na to in mi ne dovoli, da bi mislila drugače,” pove.

Tudi v njenem slogu oblačenja so spremembe, saj si upa vedno več. Ko je predstavljala svoj prvi album, je Katy nosila veliko oblačil v retro stilu, medtem ko se zdaj nagiba k oblačilom, ki so prav toliko odštekana kot so seksi. Kar pomisli na njen modrček, iz katerega pride sladka smetana v videu California Gurls, ali pa poguglaj njeno LED-obleko na baterije, ki jo je nosila na prireditvi Met Ball v New Yorku.

“Zaradi zdravega razmerja, v katerem sem, in zato, ker zares postajam ženska, sem odkrila novo vrsto zadovoljstva s svojim telesom,” pravi. (Po fotografiranju se je Katy pohvalila:

“Nekdo mi je pravkar  rekel, da imam najboljše oprsje v reviji Cosmopolitan! Super!” To smo bili mi … in res ga ima.)

Poleg glasbe in mode se preizkuša še v trgovanju in filmih. Trenutno se ukvarja s parfumom, prihodnje leto pa bo glas Smrkete v različici Smrkcev za na velika platna.

Ko se pedikerka usede pred Katy, da bi ji naredila pedikuro, si ona sezuje bleščeče prosojne sandale Jimmy Choo, ki so kot iz želatine, in razloži, kaj jo je pritegnilo k projektu:

“Zame je bilo sodelovanje pri tem projektu nekaj povsem naravnega, saj se še sama počutim kot lik iz risanke! To je torej zame naslednji logični korak.”

Brezmejna ljubezen

Tudi njena romanca je večja kot življenje samo: Z Russellom sta se spoznala na podelitvi MTV nagrad septembra 2009 in se takoj zaljubila. Po štirih mesecih jo je Russell menda zasnubil na silvestrovo, in sicer na slonu sredi Indije.

Kdaj je Russellu prvič priznala, da ga ljubi? “To sem naredila z napisom na nebu,” pove vsa žareča.

“Takrat mi še ni rekel, da me ljubi, a sem se odločila, da bom prva naredila ta korak, ker sem pač tako čutila. Šla sem na splet in najela letalo. In hvala bogu mi je še tisto jutro rekel, da me ljubi. Sploh mu nisem rekla nazaj, ker sem mu seveda svojo ljubezen nameravala izpovedati drugače. Šla sva na balkon njegove hiše in jaz sem mu rekla, naj pogleda gor.”

Kljub vsej teatralnosti se nagibamo k prepričanju, da je ta del Katyjinega sveta popolnoma stvaren:

“Zelo je romantičen. Oba sva. Od samega začetka sem mu telepatsko sporočala, naj me oženi. Že na prvem zmenku sem vedela, da je nekdo, ki bo v življenju počel velike stvari, in jaz sem hotela biti tista, ki mu bo stala ob strani, ko se bo to dogajalo.”

“Ona je čista romantična dušica,” pove Katyjina dobra prijateljica Taylor Swift.

“Ampak ne dovoli, da bi jo zaneslo. Ni takšne vrste punca, da bi se spremenila za svojega moškega. Z Russellom sta trenutno moj najljubši par. Oba sta tako zabavna, zanimiva in fascinantna človeka.”

In kemija med njima je res eksplozivna. Nune skupne fotografije kar izžarevajo seksi naboj. Ko Katy prosimo za kakšno vročo skrivnost, nam izda, da prisega na trgovine  s spodnjim perilom Agent Provocateur in Kiki de Montparnasse.

“V postelji nisem ravno v trenirki. Všeč mi je, da je v njej vedno pestro.”

Glede na tisto, kar vemo o Russellu, ki je pred kratkim med snemanjem filma Arthur po New Yorku tekal v majhnih modrih spodnjih hlačah, je njegova zbirka spodnjih oblačil, čeprav najbrž ni čipkasta ali polna naborkov, verjetno prav tako kreativna.

Pravzaprav o Russellu vemo kar precej. Zgodba o njem je zapisana v njegovi avtobiografiji z naslovom My Booky Wook, v kateri pove vse o svojih spolnih podvigih (tudi o tem, da je spal s prostitutkami), o svojem boju z odvisnostjo od drog in o svojih sedmih letih treznosti. Ko sta se spoznala, je Katy še ni prebrala.

“Ničesar nisem vedela o njegovi preteklosti. Knjigo sem začela brati, a sem kmalu odnehala, ker ga nisem hotela brati, ampak sem ga hotela doživeti,” pove. Ko jo vprašamo, ali je bilo težko doseči, da se je Russell ustalil, odkima: “Vsi me sprašujejo, kako sem ga ukrotila. Ampak tu ne gre za ukrotitev, temveč za pravi trenutek. Bil je pripravljen, tako kot jaz.”

Ko je pedikure konec, Katy odpeljejo na fotografiranje. A preden odide, nam pove še tole:

“Spoznavam, da je kvaliteta pomembnejša od kvantitete. Na začetku sem hotela vse naenkrat, ker se sprašuješ, kdaj bo vsega konec. Zdaj vem, da je vse v ravnotežju. Ne počnem več toliko nepremišljenih stvari, ki bi mi samo kradle čas. Na svetu je marsikaj pomembnejšega. Mislim, da se zato z Russellom ujameva. Oba bi rada naredila nekaj velikega.”

7 stvari, ki jih nisi vedela o Katy Perry … do zdaj

  • Gwen Stefani je zanjo prava lepotica.
  • Žal ji je, da svoje LED-obleke ne more nositi v postelji, saj bi se žimnica lahko vnela.
  • Z njima z Russellom živijo še tri mačke: Kitty Purry, Krusty in Morrissey.
  • Njena mama se je včasih družila z Jimijem Hendrixom.
  • S Ke$ho se poznata že več let (Ke$ha nastopa v njenem videu I Kissed a Girl).
  • Svet igrač 3 jo je spravil v jok.
  • Najbolj seksi se počuti: “ … zvečer, ko sem malo utrujena in so moja ličila že malce razmazana.”

Cosmo kviz

Ime: Katy Perry

Vzdevek: Ptička, Perešček, K. Pizzle

Najmanj rokovska stvar na meni je: Moja potreba po tem, da sem brezmadežno čista od nog do glave.

Moj najbolj drzen podvig je bil:

a.    Skok s padalom.

b.    Skok  BASE.

c.    Tek z biki v Pampaloni.

d.    Zaroka z Russellom.  → PA ŠE RES JE

Najbolj sem sproščena, kadar sem s svojim dragim na dopustu.

Ko ni nikogar v bližini: si včasih vrtam po nosu.

Najraje bi zapela v duetu z:

a.    Rihanno.

b.    Johnom Mayerjem. ODLIČEN PISEC PESMI!

c.    Drakeom.

d.    Pink.

Odkar sem v zvezi z angleškim komikom:

a.    Sem vzljubila ocvrte ribe in krompirček.

b.    Cenim črni humor.

c.    Nikoli ne vem, kdaj naj ga vzamem resno.

d.    Je  4. julija napeto. HA! 4. JE BIL DEJANSKO VZNEMIRJEN!

Nikoli ni preveč:

a.    Ličil. POSAMIČNIH UMETNIH TREPALNIC!

b.    Žuranja.

c.    Energije.

d.    Težko.

e.    Drugo: muck.

Moja največja stilska ikona je:

a.    Bettie Page.

b.    Carmen Miranda.

c.    Smrketa.

d.    Freddie Mercury.

e.    Drugo: Chloe Sevigny.

Življenje je prekratko, da ne bi vsake stvari poskusili vsaj enkrat. Plus biti moramo to, kar smo.

Pisanje pesmi o bivših je:

a.    Katarzično.

b.    Se mi vedno maščuje.

c.    Je tema, za katero imam veliko materiala.

d.    Bo enkrat, ko se poročim, veliko težje.

e.    Drugo: zabavno in razbremenjujoče.

Najbolj seksi se počutim v:

a.    Kadar imam čim manj na sebi.

b.    Nečem oprijetem in plastičnem.

c.    Soju luči.

d.    Lastni domišljiji.

Oseba, ki bi jo najlažje prenašala na dolgi vožnji v majhnem, natrpanem avtomobilu, je:

a.    Lady Gaga.

b.    Ke$ha.

c.    Miley Cyrus.

d.    Taylor Swift.

e.    Drugo: VSE!! Bilo bi zabavno in najbrž totalno odštekano!

Allison Prato, priredila Živa Lečnik, fotografije Peggy Sirota

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri