Kaja Vidmar (Zvezde plešejo): Njeno družino pretresla HUDA prometna nesreča

Za nasmejano Kajo Vidmar je težko otroštvo. 

Kaja Vidmar (Zvezde plešejo): Njeno družino pretresla HUDA prometna nesreča (foto: Saša Aleksandra Prelesnik) Saša Aleksandra Prelesnik
3. 3. 2020

Igralka, fotomodel, lepotica s Cosmopolitanove naslovnice, Playboyevo
dekle in vplivnica Kaja Vidmar je za revijo Story iskreno spregovorila o številnih strasteh, zdravstvenih težavah, očetovi nesreči, pomembnosti družine in sodelo­vanju v priljubljeni oddaji Zvezde plešejo (ki jim Kaja reče kar 'Zvezdice'). 

Preberi, kaj se je tedaj zgodilo:

"Stara sem bila 12 let. Oči se je ravno odpravljal na službeno pot v Novo mesto. Ravno tisti dan sta z mami zamenjala avto. Oči je običajno vedno vozil svojega džipa, mami pa je imela malega citroenčka za po mestu.

Če bi bil on tisti dan v svojem džipu, bi jo verjetno veliko bolje odnesel. Nasproti mu je pripeljal sladkorni bolnik, ki je zaspal za volanom. Prišlo je do čelnega trčenja. Očetov avto je ob trku porinilo v obcestno ograjo in nato v reko. Avto je zagorel.

Na koncu so ga gasilci rezali iz avtomobila. Ko sem tri tedne pozneje videla ta avto, mi ni bilo jasno, kako je lahko iz tega nekdo prišel živ.

Pa potem?

Oči je bil potem dve leti na rehabilitaciji in eno leto na invalidskem vozičku. Najprej so mislili, da mu leve noge ne bodo mogli rešiti, ampak jim je z dolgo operacijo hvala bogu uspelo.

Danes ima težave s hrbtenico, leve roke ter nekaj prstov sploh ne čuti. Spomnim se, da nama s sestro na začetku niso hoteli povedati, kako hudo je.

Prvi teden, ko je bil na intenzivni, ga seveda nismo mogli obiskati. Ko sem ga po nesreči prvič videla, se je on že smejal, v ušesu je imel brezžično slušalko za telefoniranje, je že delal naprej. In to je bil takrat zame tisti simbolični namig, da bo mogoče vse okej.

Oči mi je bil vedno vzor dela in borbe in vedno sem ga gledala s to slušalko v ušesu. Kot otrok sem s ponosom razmišljala, kako bom nekoč tako kot on – nekje v poslovnem svetu in s slušalko v ušesu. Ko sem potem v tistih dveh letih rehabilitacije videla, da ne zmo­­re niti slučajno delati tako, kot je prej, je v meni začela rasti želja, da bi mu pomagala.

In ta želja je bila vsak dan večja in večja. Takrat sem potem z njim v toplicah preživela cele počitnice. Imela sem največ prostega časa in sem bila tri mesece samo z njim. To obdobje imam zdaj v zelo lepem spominu, ker sva se toliko smejala.

Nikoli ni kazal, da bi obu­pal, da mu je kaj težko, vedno je gledal naprej. Zato je mogoče tudi meni, Lari in mami bilo veliko lažje, je pa res, da se je ogromno stvari spremenilo. Nismo več hodili na izlete, nismo več z očijem smučali ali igrali košarko, recimo.

Kako je oče danes?

Oči je v redu. Zdaj hodi. Je invalidsko upokojen. Bolj je bila po mojem mnenju težava v tem, da ko se enkrat fizično sestaviš, psihično vseeno zelo težko sprejmeš, da ne moreš delati tistega, kar si delal prej.

Fotografije: Saša Aleksandra Prelesnik

Preberi še: Hana in Goran (Gospodin Savršeni) naredila VELIK korak v njuni zvezi 💘

Priporočamo tudi: Denis Dame: Ne boš verjela, kako je videti danes (povsem SPREMENJENA!)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri