Kaj ima naša Miss slovenije 2016, česar druga dekleta, s katerimi 'tekmuje', nimajo?

Tokrat smo v modni objektiv ujeli aktualno miss Slovenije 2016 Majo Taradi, ki nas je očarala s svojo prezenco in pokazala kameleonske veščine. Brez težav se je iz princese preobrazila v modno amazonko, ki uporniško sledi svojemu občutku za modo ter se na trende ne naslanja za vsako ceno.

Kaj ima naša Miss slovenije 2016, česar druga dekleta, s katerimi 'tekmuje', nimajo? (foto: Luka Svetic) Luka Svetic
22. 12. 2016

Vprašanje: Misice ste ponavadi oblečene v večerne kreacije, ki spominjajo na obleke princesk. Menite, da bi se lahko koncept moderniziral?

Lahko bi se. Sicer se mi za izbor oziroma finale zdi dobro, da je večerna obleka takšna, kot je. Lahko bi bila še malo bolj 'okrancljana', ker so bile obleke v preteklosti precej bolj razkošne.

Vprašanje: Ljudje se radi pošalijo na račun misic v smislu, da rade 'rešujejo svet'. Kakšno pa je stanje v vaši omari? Jo je treba 'reševati'?

Mojo omaro je zagotovo treba rešiti, ker so v njej še stvari iz srednje šole in jih je treba vreči ven. (smeh)

Vprašanje: Potem radi hranite stvari. Se navežete nanje?

Ne na ta način, le ne ljubi se mi oziroma nimam energije, da bi pospravila. (smeh) Emocionalno me ne ovira in ne duši, imam pa nekaj stvari še od malih nog. Gre za vsaj pet kosov oblek, ki bi jih obdržala, ampak ko se vrnem s potovanja, bom morala pospraviti omaro.

Vprašanje: Ko ste ravno omenili obleke iz mladosti ... Ste se kot otrok kdaj oblačili v 'obleke za princeske' in nosili tiare?

Ko sem bila majhna, sem želela biti princeska, ki bi nosila zlate čevlje, a se starši s tem niso ravno strinjali. Za maškare sem bila princeska iz Aladina, tiare pa nisem imela. Jo imam pa zdaj. (smeh) Sem pa kot majhna plesala balet in takrat sem bila vedno 'okičena'.

Vprašanje: Kaj vam najbolj pristaja in v čem se počutite najbolje?

Sem privrženka črne barve, sicer pa se potrudim in poskušam kdaj obleči kaj bolj pisanega.

Črno barvo lahko potem kombiniraš s kakšno noro torbico. Ni ti treba zapraviti veliko denarja za dizajnerska oblačila, če lahko menjaš dodatke, in tako je stajling videti popoln.

Vprašanje: Kaj imate vi, česar druga dekleta, s katerimi 'tekmujete', nimajo?

Najbolj pomembni dejavniki na tekmovanju so prezenca, ženstvenost, to, da znaš izraziti svoje mnenje in stati za svojimi besedami, potem pa še dodatne aktivnosti, ki jih imamo v sklopu posameznih kategorij tekmovanja.

Vprašanje: Bi se stepli za kakšen modni kos v trgovini?

Imam zgodbo, ko sem šla s sotekmovalkami v Las Vegas. S kolegico sva se zagledali v isto torbico, pa sem ji na koncu rekla, naj jo kar vzame in da mi že ni usojena. (smeh) Nisem človek, ki bi povzročal probleme.

Vprašanje: Pa bi zase rekli, da ste ambiciozni?

Ja, to pa sem. Sicer v malce drugačnih vodah kot v modnih, ker imam to 'za zraven'. Delam zobe in sem ustni higienik.

Vprašanje: Kakšen je vaš nasvet za bodočo miss Slovenije?

Da naj se čim bolj sprosti v vlogi miss in v tem uživa, da naj spozna čim več ljudi, naj ne bo naivna in vsem vsega verjame ter naj zna speljati svojo zgodbo, ne zgolj lepotne, temveč vsebino, ki jo ima sama.

Vprašanje: Mislite, da ste dovolj dobro izkoristili svoj naziv?

Ker sem miss Sloveniji od septembra, se večina stvari dogaja v okviru svetovnega izbora, priprav in obveznosti do sponzorjev. Ko se vrnem s svetovnega izbora, bomo še bolj gradili na moji osebni zgodbi in mojih dobrodelnih prizadevanjih.

V času naslednjih predizborov, ki bodo zdaj regijski in nič več v sklopu igralnic, bomo poskusili še bolj prodreti na slovensko sceno, da ljudje malo bolj spoznajo kraje in da zastavimo širšo zgodbo tudi z vidika turizma.

Napisala: Manja Stević
Kreativni vodja: Petra Rozman
Fotografije: Luka Svetic
Stiliranje: Manja Stević
Ličenje: Tanja Vojnović za MUD Studio Slovenija
Pričeska: Jelena Vitomir za Mič Styling
Lokacija in zahvala za gostoljubnost: Bistro FTP, Ljubljana