Jure Košir razkril, kaj se je v resnici dogajalo, ko sta se z Alenko ločevala

O ločitvi Jureta in Alenke Košir so leta 2016 poročali vsi mediji, Jure pa je pred časom razkril, kaj se je v resnici dogajalo. 

Jure Košir razkril, kaj se je v resnici dogajalo, ko sta se z Alenko ločevala (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
25. 7. 2022

Ločitev ni nikoli prijetna. A še toliko manj ugodna je, ko se odvija pred očmi radovedne javnosti. 

Da se Alenka in Jure Košir ločujeta, je v slovenskih medijih začelo odmevati leta 2016, in prav o medijski pozornosti, ki jo je tedaj prejela novica o ločitvi, pa je pred časom za portal micna.si spregovoril Jure. 

"Vedel sem, da bo do tega prišlo, to sem vzel v zakup. Moram reči, da je bilo v veliki večini vse skupaj pospremljeno povsem korektno. To se pač dogaja, nekateri želijo vse skupaj izkoristiti in napišejo bolj senzacionalistično. A te stvari se hitro poležejo.

"Ljudje imamo dokaj kratek kolektivni spomin, kar se medijev tiče, sploh v današnjem času, ko je informacij ogromno. Tako da nimam nobenih travm zaradi tega. Pojavilo se je sicer kar nekaj izmišljotin, a zame je bilo bistveno to, da so tisti, ki so mi blizu, moji prijatelji, točno vedeli, kakšna je situacija. Tudi takrat sem tako razmišljal," je povedal za omenjen portal in dodal, da se je po tem življenje postavilo na novo. 

Znano je, kaj se je ponoči dogajalo med Janezom in Darjo v šotoru (priznala je Darja)

"Stvari so jasno postavljene tudi glede otrok, ki so polovico časa pri meni, polovico pri bivši ženi," je še povedal.

Sicer pa je pred časom o njuni ločitvi spregovorila tudi Alenka, ki je poudarila, da se z Juretom še naprej dobro razumeta ter da ostajata prijatelja.

"Že samo odločitev za ločitev je bila ogromen korak. Veliko ljudi raje potrpi, kot da bi naredilo ta korak. Prepričani so, da se to ne spodobi, da je treba v življenju stisniti zobe itd. Namesto ločitve nekateri raje vse življenje preživijo ob človeku, s katerim se ne počutijo dobro. Iskreno bom povedala; ko sem se odločila za ločitev, je k meni prišlo veliko prijateljic in mi čestitalo za pogum.

Uau! Si vedela, da je sestra Dejana Vunjaka žena TEGA znanega Slovenca?

S tem so mi povedale vse … Predvsem to, da verjetno tudi same niso v izpolnjujočih odnosih, a ne premorejo poguma za odločilen korak," je pred časom povedala za revijo Obrazi. in dodala, da se je ob ločitvi res veliko naučila.

Fotografije: Helena Kermelj, Primož Predalič