Julia Stiles: Biti Julia

Ob njeni najnovejši filmski uspešnici Bournov ultimat, diplomi Kolumbijske univerze in resnem fantu (ki ga skrbno skriva), se zdi, da ima Julia že čisto vse ... pa je komaj na začetku.

27. 12. 2007

Minili sta dve leti, odkar je Julia Stiles na Kolumbijski univerzi diplomirala iz angleščine, a to še ne pomeni, da je prenehala biti študentka. “Trudim se diplomirati iz lastne osebnosti in meni lastnega sloga, ampak to mi očitno ne bo uspelo kar čez noč,” prizna.

Ko pride na intervju, je oblečena v kavbojke, rjavo jopico in obuta v cokle, na sebi pa nima niti kančka ličil (saj ne, da jih potrebuje!). Toda Julija ima tudi glamurozno plat. Dokaz? Med intervjujem s Cosmom, na katerega je prišla iz Armanijevega butika, kjer je pomerjala novo obleko, si v newyorški suši restavraciji naroči kaviar. Navsezadnje punca ni nič manj kot filmska zvezdnica, ki se je pred kratkim s filmom Bournov ultimat povzpela še više po lestvici prepoznavnosti.

Pri svojih šestindvajsetih si je Julia že prislužila ta privilegij, da je pri vlogah lahko izbirčna: “Postavila sem si veliko ciljev. Res je, da sem igrala že v mnogo filmih, toda zdaj sem malce starejša in bi rada zobe zasadila v vlogo, ki mi bo nekaj pomenila.” Vse kaže, da bo to storila s filmom The Bell Jar, ki ga bodo posneli po romanu Sylvie Plath in bo v njem odigrala glavno vlogo. Začne mi pripovedovati o tem, kako je projekt končno zaživel, potem pa se hitro ugrizne v jezik ... Spomni se, da dneva ni dobro hvaliti pred nočjo.

Juliina preudarnost in zrelost sta ji brez dvoma pomagali krmariti mimo številnih pasti zvezdništva. Redko kdaj si lahko kje prebereš, da so jo zalotili med žuranjem v kakšnem klubu, ni se še zgodilo, da bi kateri drugi punci ukradla fanta, poleg tega pa ni nikoli zapadla v kremplje holivudskega tragičnega trikotnika: alkohol, droge in motnje v prehranjevanju. Zaveda se, pod kakšnim pritiskom so danes mlade zvezdnice, ki naj bi bile videti popolno, toda njej ta pritisk ne pride do živega. “Trudim se, da me ta vsesplošna obsedenost s telesom, sindrom vedno bolj vitke igralke, ne bi potegnil vase. Nimam ravno najboljše presnove, a imam to srečo, da najraje jem prav hrano, ki je zdrava,” pove.

Pri Julii se negotovost pojavlja na povsem drugem področju. Čeprav je, ko nastopa za veliko občinstvo, popolnoma sproščena, nam razkrije, da jo zgrabi trema vedno, preden vkoraka v sobo, polno ljudi. Pri ljubezenskih razmerjih ji ta skrita sramežljivost včasih pride kar prav: “Spoznala sem, da je dobro biti iskren in odprt, toda prav tako pomembno je, da si hkrati malce zadržan. Sama sem rada diskretna. Če si bom dala na primer depilirati noge, tega mojemu fantu ni treba vedeti.” Njen fant je neznan umetnik, o katerem pa zaradi spoštovanja njegove zasebnosti noče govoriti. Kljub temu nasmeh na njenem obrazu pove več kot tisoč besed: zaljubljena je do ušes.

Čeprav sta skupaj že več kot dve leti, Julia ne dela nikakršnih načrtov za skorajšnjo poroko. “Mislim, da se ženske preveč zapletajo v svoje načrte, češ, pri teh in teh letih se bom poročila, otroka bom imela takrat in takrat, potem pa išče­­jo nekoga, ki se bo vklopil v te njihove načrte. Nočem, da moje življenje temelji na čem takem. Raje vidim, da se stvari odvijajo spontano,” pravi.

Igralka je popolnoma zadovoljna z življenjem v svojem newyorškem stanovanju z eno spalnico, ki je v popularnem, a nič kaj zvezdniškem predelu mesta East Village. Tam prebira scenarije, se posveča jogi (“Obsedena sem z njo, kar zveni malo čudno glede na to, da sem včasih sovražila tiste, ki so bili obsedeni z jogo.”) ter k sebi na večerje (ki jih celo sama skuha) vabi svoje prijatelje iz srednje šole in s faksa.

“Trenutno razmišljam o svojem naslednjem projektu. Pri mojem delu je tako, da se nenehno oziraš po novih vlogah,” še pove.

Lesley Rotchford, Živa Lečnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri