Julia Roberts: Otroci, stran od Sneguljčice!

V velikem pogovoru za mesečnik Elle je Julia Roberts leta 2010 izjavila, da verjame v hinduizem in tudi redno opravlja molitvene obrede. Robertsova je v istem pogovoru povedala tudi, da sledi poslanstvu Neema Karolija Babe.

20. 3. 2012

Po snemanju filma Jej, moli, ljubi si je na ranču v Taosu v zvezni državi Nova Mehika na veliko začudenje moža Daniela Moderja postavila hindujski tempelj.

Z njim menda ni želela nikogar siliti, naj ji sledi v verskem prepričanju, je zaskrbljenemu možu povedala Robertsova. Predanost hindujskemu izročilu jo je prav tako prepričala, da svojim otrokom še vedno ne pusti, da bi gledali njene filme. Pretiravanje? Morda.

Robertsova otrokom ne bo dovolila niti, da bi si ogledali film o Sneguljčici, v katerem je odigrala vlogo zlobne kraljice.

"Sedemletna Hazel Patricia in Phinnaeus Walter sta bila že po branju Sneguljčice tako zelo prestrašena zaradi zlobne kraljice, da sta imela nekaj časa nočne more," je nenavadno odločitev pojasnila 44-letna filmska zvezdnica nepozabnega nasmeha in še bolj nepozabnega smeha, ki je leta 2001 tudi dobila oskarja za glavno žensko vlogo za upodobitev Erin Brockovich.

Spomnimo, Erin se je kot samohranilka spustila v sprva povsem neenakopraven pravni boj z energetskim gigantom Pacific Gas & Electric, a ga je dobila.

"Menim, da so otroci premajhni, predvsem glede na to, katero vlogo igram," je za medije povedala Robertsova, ki je tudi mati štiriletnega Henrya Daniela.

Njen mož, snemalec Danny Moder, se po igralkinih zatrjevanjih strinja s tezo, da so otroci še premajhni za gledanje materinih filmov. Tudi Moder si želi postaviti natančna pravila o tem, kaj otroci smejo in česa ne.

"Gotovo bo kmalu prišel čas, ko bova z Dannyjem z otroki lahko delila vse, kar se je do zdaj zgodilo v naših življenjih, a še nismo tako daleč," je dejala Julija, ki jo je med največje in tudi najbolje plačane zvezdnice Hollywooda izstrelila vloga v romantični komediji Čedno dekle.

"Otroci televizije skoraj ne gledajo, in sicer predvsem zato, ker nam ob preostalih aktivnostih za njo zmanjka časa. Čas, ki ga imamo na voljo, raje preživimo v družinskem krogu, pogovarjamo se in beremo knjige, in še preden se zavemo, je ponavadi čas za spanje. In televizije sploh ne prižgemo."

Robertsova se je 28. oktobra 1967 rodila v Atlanti in je zmes angleških, škotskih, irskih, valižanskih, nemških in švedskih prednikov. Njena starša, mati Betty Lou in oče Walter Grady, sta bila baptistične in katoliške vere, tudi Julia je bila vzgojena v katoliškem prepričanju. Betty Lou in Walter Grady, oba nekoč igralca in pisca dramaturških del, sta se spoznala med nastopom za ameriške vojaške enote in pozneje tudi ustanovila delavnico, ki je v Atlanti usposabljala igralce.
Z igranjem se ukvarjajo tudi njen starejši brat Eric, s katerim sta bila geografsko in čustveno odtujena do leta 2004, sestra Lisa ter nečakinja Emma.

Julia Roberts je premiero na velikih filmskih platnih doživela 12. februarja 1988, ko sta ji v vlogah sokandidatov za mesto v glasbeni skupini družbo delala tudi Liam Neeson in Justine Bateman. Leta 1989 je za vlogo v filmu Jeklene magnolije dobila oskarja za najboljšo stransko žensko vlogo. Potem je prišla vloga v Čednem dekletu. In nebo se je odprlo.

Pet zvezdniških o Julii Roberts:

  • Režiser Steven Spielberg je nekoč dejal, da ima Julia resne psihološke težave.
  • Je podpornica Unicefa.
  • Leta 1993 se je poročila s kantri zvezdnikom Lyleom Lovettom.
  • Je obraz kozmetične hiše Lancome.
  • Revija People jo je 11-krat uvrstila med 50 najlepših ljudi na svetu.