Joe Manganiello: Ko si je ustvarjal kariero, se je spopadal s hudo težavo v zasebnem življenju

Joe Manganiello je najprej želel postati profesionalni igralec ameriškega nogometa, a mu je poškodba kolena razblinila sanje o športni karieri. Zaradi tega se je zatekel k rezervnemu načrtu in postal igralec.

Joe Manganiello: Ko si je ustvarjal kariero, se je spopadal s hudo težavo v zasebnem življenju (foto: Profimedia, Getty Images) Profimedia, Getty Images
15. 4. 2017

Verjetno bi težko našli pripadnico nežnejšega spola, ki se ji Joseph Michael ‘Joe’ Manganiello ne zdi privlačen.

Za svojo lepoto se postavni igralec, filmski ustvarjalec, pisatelj in filantrop, ki je na svet prijokal 28. decembra 1976 v Pittsburghu v ameriški zvezni državi Pensilvanija, lahko zahvali zelo zanimivi mešanici krvi, ki se pretaka po njegovih žilah.

Njegova mama Susan Bračanov ima namreč armenske, avstrijske in hrvaške korenine, oče Charles John Manganiello pa italijanske, natančneje sicilijanske.

Joe, ki ima mlajšega brata Nicholasa, je odraščal v mestu Mt. Lebanon v omenjeni zvezni državi, kjer je obiskoval katoliško osnovno šolo St. Bernard School.

V obdobju, ko je še drgnil osnovnošolske klopi, pa se resnici na ljubo ni zdelo, da bo nekega lepega dne postal ljubljenec milijonov žensk po vsem svetu.

Imel je namreč precej nevsakdanji konjiček, ki med njegovimi vrstnicami še zdaleč ni slovel kot frajerski.

“Všeč so mi bile popolnoma neobičajne stvari. Veliko sem bral J. R. R. Tolkiena in Stephena Kinga. Zelo rad sem imel tudi stripe. Imel sem jih celo tako zelo rad, da sem jih kradel. Prebral sem jih namreč tako hitro, da ni imelo več smisla plačevati zanje,” pojasni in doda:

“Bil sem nekako mračnjaški otrok. Zelo rad sem imel noč čarovnic, vampirje in stare črno-bele filme o pošastih.”

Poleg tega je bil izredno suhljat, nosil je očala, dosegal slabe rezultate na športnem področju in veljal za piflarja.

Kot je razkril v knjigi Evolution: The Cutting Edge Guide to Breaking Down Mental Walls and Building the Body You’ve Always Wanted, ki je izšla ob koncu leta 2013, so mu prav neuspehi iz mladosti pomagali, da je pozneje postal uspešen.

Lepotec je z oboževalci celo delil fotografijo iz osnovnošolskih dni, na kateri pozira v košarkarskem dresu.

“Vesel sem, da sem izgubljal in padal, ker sem se odločil, da bom nekaj ukrenil glede tega. Odločil sem se, da se nikoli več ne bom tako počutil, zato sem začel delati v tej smeri.”

Ta odločitev se je izkazala za pametno in kmalu je začel žeti prve uspehe.

Na srednji šoli Mt. Lebanon High School, na kateri je leta 1995 maturiral z odliko, je fant, ki je medtem zrasel in se okrepil, namreč tako dobro igral ameriški nogomet, da je postal celo kapetan šolske ekipe, kapetanski trak pa je nosil tudi v košarkarskem in odbojkarskem moštvu.

Poleg tega je igral v šolskih gledaliških predstavah in soustvarjal šolski televizijski studio.

Takrat se je v njem začelo prebujati zanimanje za igralstvo in filmsko ustvarjanje, zato si je izposojal opremo in s prijatelji snemal filme.

Čeprav se je navdušil nad filmskim svetom, pa si je obetavni mladenič, ki so ga sošolke oboževale, sošolci pa so mu zavidali, še naprej prizadeval, da bi postal profesionalni športnik, natančneje igralec ameriškega nogometa.

Žal pa mu je račune že v drugem letniku prekrižala poškodba kolenske vezi. Takrat je bil prisiljen spremeniti načrte, zato se je odločil, da se bo posvetil izobraževanju.

Ker na fakulteto Carnegie Mellon School of Drama, na kateri je hotel študirati igralstvo, ni bil sprejet, se je vpisal na fakulteto v Pittsburghu.

Čeprav je bil s študijem v rojstnem mestu, kjer je bil zelo dejaven na gledališkem področju, zadovoljen, se je leto dni pozneje še enkrat potegoval za mesto v Carnegie Mellon School of Drama.

Za vztrajnost je bil nagrajen, saj je postal eden od le 17 študentov, ki so jih sprejeli v igralski program.

Kot študent je igral v številnih gledaliških predstavah, zaigral pa je tudi v študentskem kratkem filmu z naslovom Out of Courage 2: Out for Vengeance, pri katerem je bil dejaven celo kot scenarist in producent.

Po tem, ko je leta 2000 diplomiral iz igralstva, ga je pot najprej popeljala v New York, kjer se je udeleževal avdicij in navezoval stike s pomembnimi ljudmi iz sveta šovbiznisa, nato pa še v filmsko meko Los Angeles.

V obdobju, ko si je ustvarjal igralsko kariero, pa se je žal spopadal s precej hudo težavo v zasebnem življenju - odvisnostjo od alkohola:

“Z odvisnostjo sem se bojeval približno štiri leta. Ja, tako dolgo sem imel težave z alkoholom, ki me je upočasnjeval in bil ovira na številnih področjih. Moral sem nehati piti, saj je težava postala tako velika, da je bilo vse skupaj že neznosno.

Moje življenje je bilo uničeno. Bil sem brezdomen, brezbrižen, brez denarja in brez kariere. Najemnine nisem mogel plačevati zato, ker sem bil eden od najhujših pijancev, ki ste jih kdaj videli.”

Na srečo je Joe, ki si je nekoč kruh služil kot ‘roadie’ ameriške pank-rokovske skupine Goldfinger in je še danes prijatelj pevca tega benda Johna Feldmanna, je leta 2002 zmagal v bitki z odvisnostjo, istega leta pa je dobil prvo filmsko vlogo v mestu angelov.

Zaigral je namreč v akcijski znanstvenofantastični pustolovščini Spider-Man, ki je nastala pod režijsko taktirko slovitega igralca in filmskega ustvarjalca Sama Raimija in v kateri je upodobil Flasha Thompsona.

Po začetnem uspehu pa je na kariernem področju nastopilo zatišje.

Ker ponudb za vloge v odmevnejših filmih ni dobival, se je nad vodo držal predvsem s honorarji, ki jih je prejemal za gostujoče vloge v serijah, kot so Na kraju zločina, Kako sem spoznal vajino mamo, Mladi zdravniki in Urgenca, med letoma 2008 in 2010 pa je v seriji One Tree Hill upodabljal Owena Morella.

Leta 2010, torej šele sredi tridesetih, je končno doživel velik karierni preboj.

Proslavil se je namreč z vlogo seksi volkodlaka Alcida Herveauxa v izredno priljubljeni znanstvenofantastični dramski seriji Prava kri, v kateri je blestel do leta 2014 in ki mu je prinesla svetovno priljubljenost.

Takrat se je med drugim veliko govorilo o njegovem izklesanem telesu, ki mu je prineslo številne laskave nazive, revija Entertainment Weekly ga je razglasila za najpriljubljenejšega volkodlaka v pop kulturi vseh časov, mesečnik za moške Men’s Health pa ga je uvrstil na lestvico 100 najbolj fit moških vseh časov.

Po vseh slavospevih na račun njegovega mišičastega telesa ni nenavadno, da je leta 2012 dobil vlogo slačifanta v komediji Vroči Mike.

Temnolasi žrebec, ki smo ga pred tem v kinu med drugim lahko gledali v romantični komediji Kaj pričakovati, ko pričakuješ? in akcijski kriminalki Sabotaža, je seveda navdušil v nadaljevanju filma Vroči Mike, komediji Vroči Mike XXL.

Najpozneje po omenjenih komedijah, v katerih je razkazoval zavidanja vredno telo, so ženske skoraj dobesedno ponorele za njim.

Na njihovo veliko žalost pa se je Joe ‘zapičil’ v eno samo žensko. In ta ženska je njegova soproga Sofía Vergara, nad katero se je navduševal že v obdobju, ko je bila kolumbijsko-ameriška igralka ter model še zaročena s poslovnežem Nicholasom M. Loebom.

Ko sta se junakinja priljubljene serije Sodobna družina in Nicholas maja 2014 razšla, je Joe seveda takoj zgrabil priložnost, ki se mu je ponudila.

“Ko sem izvedel, da je Sofía samska, sem bil ravno na promocijski turneji. Moj prijatelj, ki je urednik, mi je sporočil, da bo v kratkem naznanila konec razmerja. Njeno številko sem dobil od Jesseja Tylerja Fergusona (Sofíjin soigralec iz serije Sodobna družina, op. a.), nato pa sem takoj poletel v New Orleans, da bi jo peljal ven,” je lepe spomine obudil Joe, ki je štiri leta starejši srčni izbranki že po šestih mesecih razmerja zastavil vprašanje vseh vprašanj.

“Tako kmalu jo je zaprosil zato, ker je prepričan, da bi rad bil z njo do konca življenja,” je pojasnil vir, ki je slavnemu parčku blizu.

Snubitev, ki se je med romantičnim dopustom na Havajih zgodila na božični dan leta 2014, je razveselila tudi njegovo mamo Susan, ki je kmalu po zaroki vsa navdušena izjavila:

“Sofía Vergara je ena od najspodobnejših oseb, kar jih poznam. Nikoli se ne pretvarja in je zelo prijazna do vseh.”

Če je to, da je zvezdnik z razmerjem s Sofío razveselil svojo mamo, povsem razumljivo, pa je vsekakor veliko manj razumljivo to, da je z njim razveselil tudi Sofíjinega nekdanjega zaročenca Nicholasa. Ko so ga vprašali, kaj meni o svojem ‘nasledniku’, je namreč presenetil z izjavo:

“Videti je izvrstno. Če bi bil jaz ženska, bi tudi hodil z njim.”

Enajst mesecev po zaroki, natančneje 21. novembra 2015, je na vrsto prišla še sanjska poroka, ki se je zgodila v Palm Beachu na Floridi.

Slavna zakonca sta še vedno zaljubljena kot prvi dan, o čemer med drugim priča tudi to, da je zapriseženi navijač moštva ameriškega nogometa Pittsburgh Steelers in avstralske ragbijske ekipe Wests Tigers svoji dragi ob prvi obletnici poroke pripravil zelo posebno, predvsem pa romantično presenečenje.

“Napisal sem ji knjigo, ki govori o tem, kako sva se spoznala in zaljubila, in ima približno 40 strani. Ženo močno ljubim,”

ponosno pravi Joe, ki romantično žilico dokazuje tudi s tem, da ji v posteljo vsako jutro prinese skodelico vroče in predvsem zelo slastne kave. Za Sofío je to namreč ključ do zakonske sreče, kot je v smehu razkrila v šovu Good Morning America:

“To se je naučil že veliko pred poroko. Če se ne bi, se ne bi mogel poročiti z mano!”

In zakaj je kava osnova njunega srečnega zakona?

Ker zvezdnica brez nje zjutraj preprosto ne funkcionira: “Joe ve, da se ne more pogovarjati z mano, če ne spijem kave.”

Igralca, ki na rdečih preprogah vedno znova dokazujeta, da sta zelo očarljiv parček, pa ljubezni ne ohranjata med štirimi stenami doma, ampak jo zelo rada razkazujeta tudi oboževalcem.

Znana sta namreč po tem, da na družabnih omrežjih z velikim veseljem in predvsem zelo redno objavljata romantične skupne fotografije in drug drugega zasipata z izlivi ljubezni. Ja, Joe in Sofía sta očitno sorodni duši, ki sta se našli …

Napisal: Tim Jeras (za Story)
Fotografije: Profimedia, Getty Images

Preberi še: Si želiš popolnih oblin kot jih ima Sofia Vergara? To je njen trening (+ dieta)! ali pa poglej, kako seksi sina ima Sofia Vergara!

Ne spreglej še: To so prvi utrinki sanjske poroke Sofie Vergare in Joa Manganiella (FOTO)