Jessica Alba: Fantastična

Z novim filmom Good Luck Chuck in nekaterimi drugimi, ki se nam še obetajo, se je Jessica iz seksi vzhajajoče zvezdnice brezkompromisno prelevila v vodilno damo na filmski sceni. Razkrivamo ti tisto malo manj glamurozno plat te vroče igralke, njene trike, s katerimi ostaja v formi, in še veliko več ...

25. 10. 2007

Čeprav je v njenih preteklih filmih glavna vloga bolj kot Jessici sami pripadla njenemu izklesanemu telescu (spomni se na primer na erotičen striptiz v filmu Mesto greha ali na oprijeto opravo iz filmov Fantastični štirje), se 26-letnica odločno prebija onkraj vlog, ki ne zahtevajo drugega kot seksi bejbike. “Menda moje ime v ljudeh prikliče mene v kopalkah. Lepo bi bilo, če bi me ljudje poznali kot igralko in ne bi bila znana le po tem,” Jessica pove med grižljaji humusa in solate v restavraciji sredi Beverly Hillsa, kjer poteka intervju. “Menim, da se nikakor ne smeš ujeti v neki vzorec, ampak se moraš nenehno spreminjati in rasti.”

Če lahko sklepamo po raznovrstnosti vlog, ki jih bo odigrala v prihajajočih filmih, je na zelo dobri poti, da jo začnemo jemati bolj resno ... no, nekako tako. V novem filmu Good Luck Chuck se Jessica spopade s komedijo, v kateri igra nerodno strokovnjakinjo za pingvine, v katero se zaljubi Dane Cook (v resničnem življenju komik, ki je postal igralec). “Igram totalno tepko,” pove Jessica. “Vso kariero sem si želela igrati v komediji in Dane me je res spodbujal k temu, da sem iz sebe delala norca.” Presenetljivo je, da je Jessica tudi v resničnem življenju veliko prej neroda kot glamurozna dama. “Sam lik mi je zelo podoben. Imela sem že tri zlome kosti in štiri zlomljena rebra. Vse to so bile posledice čiste nerodnosti.”

Toda Jessica svoje seksi plati ni docela potisnila v ozadje (to ji ne bi moglo uspeti niti, če bi se trudila!). Good Luck Chuck je poln opolzkih šal in seksi igrivosti, vključno z vročo sceno seksa v kadi po telefonu. Fantje, ki upajo, da bodo vsaj za trenutek ujeli lepotičko v Evinih oblačilih, pa bodo kljub temu razočarani. Jessica namreč ostaja zvesta klavzuli v svojih pogodbah, s katero je zaščitena pred prizori golote. Vedno ima na sebi vsaj kopalke. “Ne oblačim se preveč izzivalno. Ni mi všeč, če se vse vidi.”

Tega načela se drži tudi v zasebnem življenju. Čeprav nam je na prvem intervjuju s Cosmom marca 2005 povedala, da je bilo srečanje z njenim fantom Cashem Warrenom ljubezen na prvi pogled, ter nam pripovedovala o svojem ‘divjem’ obdobju in izgubi nedolžnosti skoraj brez dlake na jeziku, pa je bila tokrat o zasebnem življenju bolj redkobesedna. “Nerada govorim o svojem zasebnem življenju,” pove in razloži, da se je v preteklosti že opekla, ko so se v rumenem tisku širile lažne govorice. Ena izmed teh je bila, da sta se s Cashem znašla v hudih težavah (trenutno sta še vedno par).

Dejstvo je, da tem ne zmanjka, niti če se pogovor vrti le okrog njene kariere. Poleg vlog v Good Luck Chuck in avgusta posneti komediji The Ten jo bomo v začetku prihodnjega leta gledali v glavni vlogi psihološke grozljivke The Eye, v kateri se je vživela v lik slepe violinistke. “To je bila zame najmanj glamurozna vloga doslej, a je bilo zelo zabavno. Vadila sem s tremi različnimi violinisti.”

Ko že govorimo o vadbi, naj omenimo, da se Jessica zelo trudi ohraniti svojo ubijalsko postavo z rednimi kardio vajami, vajami z utežmi, vajami za trebušne mišice z žogo in z jogo. Učinki treningov pa niso vidni zgolj na njenem telesu, vadba ji vliva tudi samozavest. “Najbolj seksi se počutim, ko po trdem treningu pridem izpod prhe,” pravi. In le zakaj se ne bi? Naj igra erotično striptiz plesalko ali pa nerodo, punca je vroča, da se kar kadi od nje. Tega ne more nihče zanikati.

Česa do zdaj nisi vedela o Jessici Albi ...

  • Vozi Prius, okolju prijazen hibridni avtomobil, ki izpušča manj emisij in porabi manj goriva.
  • Uživa v preurejanju svojega doma ... In vsakič, ko začne snemati nov film, si privošči nadgradnjo.
  • Rada gleda poročila, da je na tekočem z dogajanjem.
  • Kadar ni zaposlena s snemanjem, uživa v igranju golfa.
  • Kljub njenim mehiškim koreninam (po očetu) ne govori tekoče špansko.
  • Kot najstnica je igrala v TV-seriji Flipper in si pridobila diplomo iz potapljanja.

Degen Pener, Živa Lečnik