Jenifer Lopez: J. Lo odgovarja cosmodekletom

Bralke Cosma so vprašale, Jennifer Lopez je odgovorila. Priljubljena latinskoameriška pevka in igralka razkriva vse o svojem novem filmu, pravkar pridobljenem poročnem statusu in skrivnostih, s katerimi ohranja popoln videz.

30. 5. 2002

Jenifer Lopez vesela priznava, da se mora za svetovni uspeh zahvaliti prav svojim privržencem. Zato je bil že skrajni čas, da tudi oni pridejo na vrsto: na spletni strani ameriškega Cosmopolitana so ji bralke postavile nekaj vprašanj, s katerimi so od nekdaj hotele zasuti svojo junakinjo. Tako nam je J.Lo povedala vse – o svojem najbolj romantičnem dnevu v življenju, o poljubljanju s filmskimi zvezdniki in o tem, kaj si v resnici misli o slavi.

Če bi morali izbirati med petjem in igralstvom, za kaj bi se odločili?

Zelo težko bi se odločila, ker mi oboje veliko pomeni. Filme imam rada, ker lahko tako raziskujem različne človeške značaje. Pravi izziv je, ko lahko brskaš po drugem človeku in se vživljaš v njegova občutja. Tako tudi sam postaneš bolj sočuten. Glasba pa je intimen izraz tega, kar sem. Gre za moj način izražanja in za mojo izbiro o tem, kako bo vse skupaj zvenelo. Obe karieri mi veliko pomenita.

Kdaj ste začutili željo po tem, da bi postali igralka?

Pri tem je pomembno vlogo odigrala moja mama. Mene in moje sestre je vedno silila, da smo gledale različne muzikale. Ko sem nekega dne videla Zgodbo z zahodne strani, v kateri so plesali in peli igralci latinskega rodu, sem vedela, da bi tudi sama rada to počela.

O čem govori vaš novi film Enough?

Gre za napeto srhljivko o ženski, ki jo zlorablja njen nasilni mož. Zaradi filma sem trenirala posebno borilno veščino, imenovano krav maga. Prav prisilila sem se, da sem vlogo odigrala karseda najboljše, ker sem vedela, da je tudi sama junakinja zelo dobro narejena. Vloga je bila zabavna, po drugi strani je bila tudi izziv.

Katere filmske vloge ne boste nikoli pozabili?

Selene, ki sem jo igrala v istoimenskem (biografskem, op. p.) filmu. Popolnoma sem se poistovetila z njo. Obe sva bili na podobnih točkah v življenju – Selena je prodirala na glasbeno sceno, jaz sem poskušala uspeti kot igralka. Bili sva skorajda istih let, v istem poslu, obe sva imeli podobne družinske težave in obe prihajava iz Latinske Amerike. In popolnoma sem razumela njeno potrebo po normalnem odnosu z moškim in po stabilnosti, ki pride s tem. Če zdaj pomislim nazaj, je prav nenavadno, kako podobni sva si bili z njo.

Kateri od igralcev, s katerimi ste se poljubljali pred kamero, se je najbolje poljubljal?

Nikoli se nisem poljubljala z nekom, ki se slabo poljublja. To bi itak vsi radi vedeli. Vsak igralec ima svoj način poljubljanja. Moram pa reči, da je bil najboljši Sean Penn, s katerim sem se poljubljala v filmu U Turn. Spomnim se, da sem takrat pomislila prav na to.

Kdo je tisti latino lepotec, ki pleše v videospotu Ain t It Funny?

Gre za Eduarda Verasteguija, mehiškega igralca in pevca, ki nastopa v južnoameriških žajfnicah. Berem revije in spremljam nove zvezdnike iz latino skupnosti. Ko je Herb Ritts iskal primernega kandidata za to vlogo, sva se s prijateljico takoj strinjali. “Morava dobiti Eduarda,” je rekla prijateljica, “on je najlepši.”

Ali v bližnji prihodnosti načrtujete kakšno turnejo?

Letos nameravam posneti dva filma, tako da se bom na turnejo odpravila šele po izidu naslednjega albuma, ki ga bomo zdaj začeli pripravljati. Tudi najbolj smiselno bi bilo ljudem na turneji predstaviti nove pesmi.

Ali imate pred velikimi nastopi kaj treme?

Včasih imam tremo. Pred nastopom se ponavadi dobro razgibam in ogrejem glas, za sprostitev pa tudi meditiram. Ko pa se enkrat vživim v nastop, živčnost izgine. Vse, kar je pomembno, je odnos s publiko.

Kaj vse vas navdihuje pri pisanju pesmi?

Navdihujejo me prijatelji, osebne izkušnje, predvsem pa moč ljubezni. Na primer, moja vloga v filmu Enough me je navdihnila, da sem napisala pesem Alive.

Po kom se zgledujete pri modi?

Riti Hayworth, Marilyn Monroe in Jackie Kennedy. Vedno sem občudovala njihov stil – bile so takšna klasika, tako lepe, ženstvene in seksi. Privlačijo me obleke, ki so podobne njihovim. Včasih si dobesedno rečem: “Danes bom podobna Brigitte Bardot.” In potem si naredim frizuro, kakršno je imela ona.

Koliko besede imate pri tem, kaj boste oblekli? Kakšni stili so vam všeč?

Zelo veliko besede imam pri tem. Poskusim oblačila različnih oblikovalcev in potem oblečem tisto, v čemer se sama sebi zdim lepa. Na primer, ne maram hlač, ki segajo previsoko v pas. Rada nosim oblačila, ki razkrivajo kožo. Rada imam odkrita ramena in dekolte. Ne maram se preveč skrivati. Včasih oblečem stvari z želvjim ovratnikom, ker mi je to pač všeč. Sicer pa je pri večernih oblekah najbolj seksi, če je koža razgaljena.

Kaj našim bralkam glede mode odsvetujete?

Vse, v čemer se človek ne počuti udobno. Če veste, da si boste ves večer raztegovale in popravljale obleko, ker ne bo udobna, tako ali tako ne boste privlačne. Tudi če vas oblačilo naredi bolj vitko, to še ni dovolj. Če se ne boste počutile popolnoma udobno v tem, kar boste oblekle, ne boste oddajale tistega udobja in seksapila, ki vas sicer naredi še bolj privlačne.

Zakaj ste se odločili za lastno znamko oblačil?

Rada imam obleke! Poleg tega ženska s takšnimi oblinami težko najde primerna oblačila. Za svojo znamko sem se odločila zato, da bi zapolnila prav to vrzel. Poleg tega so se mi s tem uresničile sanje.

Kako vam uspeva ohraniti tako dobro kondicijo?

Mami in očetu se imam zahvaliti za tako dobre gene. Kar se tiče telovadbe, poskrbim za to, da redno telovadim. Zdaj zaradi filma, ki ga snemam (Gigli z Benom Affleckom), vadim jogo. Uteži ne smem dvigovati, ker režiser noče, da se preveč “napihnem”. Po tem filmu pa se bom morda posvetila teku ali plesu, odvisno pač od trenutnega projekta.

Ste na kakšni posebni dieti?

Prehranjujem se po programu Delivery Zone (posebno podjetje v Los Angelesu, ki stranke oskrbuje z različnimi vrhunskimi dietnimi obroki, op. p.) in poskušam uživati več proteinov, poleg tega pa ponavadi ne jem veliko. Če bi se rada znebila kakšnega kilograma, takrat pač ne uživam ogljikovih hidratov. Če se odločim, da bom jedla bolj zdravo, pa pojem več zelenjave.

Če bi lahko še enkrat podoživeli en dan v svojem življenju, kateri dan bi to bil?

Dan, ko sva se s Crisom (Juddom, op. p.) poročila. To je bil najbolj magičen in nepozaben dan v mojem življenju.

Kako je biti poročen? V čem je zakon drugačen od navadnega razmerja?

Krasno je. Tako je, kot sem vedno hotela, da bi bilo, in še več. Ljubim svojega moža in res sva srečna. Poleg ljubezni poroka prinese še marsikaj drugega, na primer sklepanje kompromisov, zaupanje in iskrenost. Ampak vse to je značilno tudi za navadna razmerja in mislim, da ne gre za stvari, ki bi bile značilne samo za zakonsko zvezo. Je pa res, da je takrat stvar toliko bolj resna.

Bi radi imeli otroke?

Zelo rada bi jih imela. Od nekdaj si želim imeti družino.

Katera je najbolj seksi značilnost pri moškem?

Najbolj seksi značilnost pri moškem je njegova prikrita samozavest – moški, ki so samozavestni, pa se ne postavljajo s tem. Rada imam moške, ki se dobro počutijo v svoji koži in imajo hkrati toliko zaupanja vase, da jim ni treba drugih ves čas opozarjati na to, kako super se zdijo sami sebi. In takšno samozaupanje potem tudi v ženski zbudi občutek varnosti.

Kaj ste se naučili o ljubezni?

Spoznala sem, da gre pri ljubezni vedno za dvosmerno ulico; vedno gre za dajanje in prejemanje, in to mora potekati obojestransko.

Je težko delati s svojim možem?

Ne, sploh ni težko. Pravzaprav je super, ker imava tako možnost, da čim več časa preživiva skupaj, poleg tega krasno sodelujeva. Spoštujeva drug drugega in zato nimava nikakršnih težav, ne glede na to, za kakšno delo gre.

Kako se zabavate? Imate morda kakšen hobi?

Rada sem s svojim možem. Sem zapečkarski tip, še posebej zato, ker sem bolj ali manj vedno na poti in ker sem vedno na očeh javnosti. Zato se je lepo zateči za domače zidove in lenariti.

Je težko biti zvezda?

Moram reči, da je edina negativna stvar slave, da izgubiš svojo zasebnost. Vsakdo se mora pri svojem delu z nečim sprijazniti, če bi rad še naprej opravljal to delo. Zato je zame edina stvar, ki je pri svoji karieri ne maram, da ne bom nikoli imela zasebnosti. Na začetku sem se s tem težko sprijaznila, zdaj pa me to ne obremenjuje več.

Poleg tega ljudje od mene vedno nekaj pričakujejo in me po tem tudi sodijo. To je težko prenašati, saj sem konec koncev samo človek. Včasih mi gre dobro od rok, včasih pa naredim napako, tako kot kdorkoli drug. Nenavadno je, ko se moraš spopasti s takšnimi občutki.

Po drugi strani pa imam srečo, ker sem se znala soočiti z zvezdništvom in spoznala, da je to konec dneva zgolj služba. In ne glede na to, kaj ljudje govorijo ali pišejo o meni, sama dobro vem, kdo sem v resnici. Ljudje si bodo vedno izmišljali zgodbe in špekulirali, tisti, ki te ne poznajo, bodo drugim govorili, kdo si in kakšen si. To je pač del tega in vse skupaj moram vzeti za zabavo, ker navsezadnje to tudi je zabava.

Priredila: Janka Menart

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri