Beyoncé: Da je bila videti bolj vitka, si je na grozljiv način stanjšala svoj pas

Beyoncé. Ena najuspešnejših pevk odlično združuje eleganco in sproščenost. Navdihuje ženske po vsem svetu, saj nam sporoča, da smo lahko vse, kar si želimo biti. Njena pot do vrha pa ni bila enostavna, kar opisuje J. Randy Taraborrelli v njeni biografiji Becoming Beyoncé: The Untold Story. Preberi odlomek iz knjige, ki razkriva bolečo pot do uspeha ene najbolj uspešnih in navdihujočih žensk na svetu.

Beyoncé: Da je bila videti bolj vitka, si je na grozljiv način stanjšala svoj pas (foto: Profimedia) Profimedia
30. 6. 2016

Lepota se meri v številkah Med snemanjem video­spota za pesem Listen je Beyoncé rekla svoji mami: "Mama, mi prosim podaš lepilni trak." In pokazala s prstom na siv trak, ki nikakor ni bil primeren za kožo.

"Z njim bom , da bom videti bolj vitka, ker mi ni všeč moja postava." Mama Tina ji je odgovorila, da tega ne sme narediti. "Grozno te bo bolelo, ko ga boš snela." Beyoncé je vztrajala.

"Mama, prosim," je dejala, medtem ko je neizprosno ovijala trak okoli svojega pasu, čeprav jo je bolelo. Nato se je znova pogledala v ogledalo in dejala: "Tako, zdaj sem zadovoljna s svojim videzom. Kaj praviš, mama?"

Za pesem Listen je posnela dve različici videospota. Prva vključuje prizore iz modne revije in filma Dreamgirls, druga, ki se imenuje Director's Cut, pa prikaže retuširanje njenih fotografij in njeno lažno idealno podobo.

Preden bereš dalje, si oglej ta video:

Videospot, ki je bil objavljen na DVD- ju filma Dreamgirls, je režiral Matthew Rolston. V tej različici se Beyoncé pojavi v vlogi manekenke med pomembnim fotografiranjem.

Fotografira jo moški, ki zelo spominja na legendarnega modnega fotografa Richarda Avedona. Na snemanju je tudi izjemno urejena stilistka, ki je zelo podobna mogočni urednici revije Vogue Anni Wintour.

Na snemanju je vse ganila do solz

Celotna ekipa pozorno spremlja in ocenjuje Beyoncé, medtem ko preizkuša različne kombinacije oblačil. Čeprav je v vseh oblačilih videti fenomenalno, ni nihče zadovoljen z njenim videzom.

Frustrirana Beyoncé skuša narediti vse, da bi popravila svoj videz, vendar nič ne deluje. Ko ji asistent na ramo položi papigo, izgubi živce in pobegne iz prizorišča, medtem pa si odstrani umetne trepalnice.

"To, da je snela umetne trepalnice, je bila genialna poteza," je o snemanju videospota povedal vizažist Billy B. "S tem je pokazala, da se zna postaviti zase in je neodvisna.

Ozek pas je simboliziral njeno žrtvovanje

Njeno potezo sem razumel kot sporočilo njenemu očetu, ki je bil dolgo časa njen menedžer. Kot da mu je želela sporočiti: Poglej me. Poslušaj me. Sem samostojna ženska in od nekdaj sem bila samosvoja. Nisem lastnina, ki si jo ti ustvaril."

Ko je odvrgla svojo lažno podobo, da bi odkrila svoje resnično bistvo, je stekla po stopnicah, oblečena v črn kostim, ki je razkrival njen dekolte in izjemno ozek pas.

Samo tisti, ki so vedeli, kaj se skriva za ozadjem njene zgodbe, so razumeli, da je ozek pas simboliziral njeno žrtvovanje, bolečino in samokontrolo.

Bil je simbol vsega, kar je morala prestajati od otroštva, da bi uresničila svojo predstavo o popolnosti.

Ob koncu pesmi Beyoncé težko diha, saj je bila povsem izčrpana. Zadovoljno in nepremično gleda v gledalca in nam sporoča: Ne dovoli, da te spremenijo v nekaj, kar nisi. Bodi svoja.

"V vsakem prizoru so bile njene solze resnične," pojasnjuje Billy B.

"Trenutki, ki jih vidite v videospotu, so njej pomenili vse. Na koncu sem tudi sam jokal in prepričan sem, da je ganila do solz vse, ki smo bili na snemanju."

Billyjeve opazke, da je pesem odsev njenega zapletenega odnosa z očetom, zvenijo resnične, čeprav Beyoncé ni napisala besedila pesmi.

Vsekakor pa je videla vzporednice med pesmijo in njenim odnosom z očetom, saj je v svojem dokumentarcu iz leta 2013 pesem Listen umestila v prizor, ki govori o koncu njunega kompleksnega odnosa.

Po koncu uspešnega snemanja je Beyoncé morala odstraniti lepilni trak s svojega pasu. "Kričala je, ker je bilo odstranjevanje traku izjemno boleče in mukotrpno," je razkril Billy B.

Mama Tina ji je pri tem pomagala in jo spomnila: "Oprosti, Be­yoncé, ampak rekla sem ti, da te bo bolelo."

Odlomek iz njene biografije razkriva, da si je svoj uspeh resnično zaslužila, saj je bila zanj pripravljena trdo delati in se žrtvovati.

Njena resnična moč je v tem, da se je znala postaviti zase in si izboriti svobodo. Beyoncé s svojo žensko močjo še vedno navdihuje. Nedavno je svetu razkrila jezo, žalost in razočaranje zaradi nezvestobe moža Jay Z-ja.

Bolečino je pretvorila v ustvarjanje in nas z novim albumom, ki nosi naslov Lemonade (Limonada), spomnila na neprecenljivo življenjsko lekcijo: "Če ti življenje meče limone, jih uporabi za limonado."

Po predlogi J Randy Taraborrelli priredila Danaja Lorenčič

Preberi še, v katerem hotelu v Sloveniji bivajo (skoraj vsi) svetovni zvezdniki ali pa si oglej VIDEO: Top trening za kurjenje maščob!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri