Gwen Stefani: Zlata doba

S prihajajočim samostojnim albumom, z modno kolekcijo in s filmsko uspešnico se je njena kariera razbohotila do nepredstavljivih razsežnosti. In pri tem sploh še nismo omenili njenega božanskega moža Gavina Rossdalea! Danes nam je Gwen Stefani odprla vrata v svoj svet.

27. 5. 2004

Ste spremenili svoj priimek, ko sta se poročila?

Ja, v Rossdale. Sem tradicionalna, on pa tudi. Vsake toliko časa imava rada tradicijo. Stefani je del mojega odrskega imena.

Ali se trudite, da bi vajin odnos ostal zasebna stvar?

Mislim, da nikoli nisem bila skrivnostna glede tega, kdo sem. Moje pesmi so pravzaprav moj dnevnik. Najino razmerje je zelo pristno in ko sva se poročila, je postalo še bolj sveto. Toda če bi začela več govoriti o tem, bi nenadoma postala predmet kritik in – veste kaj? Ne. Ljudje tega ne bodo počeli.

Se težko soočite s kritiko?

Težko berem stvari na svoji spletni strani. Pravzaprav sem že razmišljala, da bi jo kar zaprla, ker ljudem predstavlja poligon, da me ogovarjajo. Bolj ko sem na očeh javnosti, več kritik dobim. Moraš biti samozavesten – to potrebuješ, če se želiš povzpeti na oder in zapeti pesem pred množico ljudi. Toda kritika boli, zaj... te.

Zdi se, kot da vam je vseeno, kaj si ljudje mislijo o vašem stilu oblačenja.

Vse od pubertete sem želela imeti svoj lastni videz. Včasih sem kupovala stare moške pižame, pa tudi holivudski glamour me je privlačil: tanke obrvi, veliko pudra, rdeče-črne ustnice in veliko maskare. Če pogledam nazaj, to počnem že od 17. leta.

Zakaj ste se odločili za svojo modno kolekcijo?

S stilistko Andreo sva skrojili toliko oblačil, da sva se potem odločili za skupni projekt. To so sanje vsakega dekleta. Hoteli sva narediti nekaj bolj skromnega in prodajati v nekaj butikih, potem pa sem srečala nekoga, ki je hotel z menoj narediti celotno modno kolekcijo in še plačati za vse skupaj. Najbolje pa je bilo, da je rekel, da lahko v oblikovnem smislu naredim, kar koli hočem. Takoj sem privolila.

Zakaj ste jo poimenovali L.A.M.B.?

16 let sem imela psa Lamba (slov. jagnje), ki mi je sledil, kamor koli sem šla. Pomislila sem, da bi bilo to dobro ime za mojo kolekcijo, saj bi na ta način moj pes živel skozi moje obleke. Ko smo naredili torbice za Le Sportsac, smo se odločili, da bo črka L predstavljala Love (ljubezen), A Angel (angel), M Music (glasba) in B Baby (dojenček). Tako ima to ime več pomenov.

Zelo ste zaposleni. Ali imate sploh čas za telovadbo?

Zelo zelo trdo moram telovaditi, da imam takšno postavo. To je težko zame. Mislim, da sem šla na prvo shujševalno kuro v šestem razredu. Debelost je v mojih genih in priznam, da mi to ni prav nič všeč. Rada bi, da dekleta vedo, da trdo delam za to – ni lahko in to ne pride naravno, na žalost.

Imate kakšno slabo razvado?

Kadar koli se odločim za shujševalno kuro in se počutim zdravo in seksi, si rečem: “Oh, kako dobro sem videti, pojdimo na pico.” In potem se moram spet vrniti na začetek.

Ste dobra gospodinja?

Ne, in prav nerodno mi je zaradi tega. Vedno sem mislila, da bom popolna žena in mati. Dolgo sem sanjarila o tem, vendar čiščenje in gospodinjenje ni zame. Res dobra stran mojega finančnega uspeha je, da si lahko privoščim gospodinjo. In če se bom nekoč morala temu odpovedati, bom resnično, resnično v težavah.

Katera je najboljša prednost dejstva, da ste slavni?

Da vedno dobiš super dobro mizo v restavraciji.

Katero srečanje z oboževalcem vam je najbolj ostalo v spominu?

Nekoč, ko sem se vozila po Hollywood Boulevard, sem opazila fanta, ki je imel na sebi majico No Doubt, tako da sem vedela, da je naš oboževalec. Odprla sem okno in mu zakričala: “Hej, kul majica!” Imel je kakih 19 let in revež je skoraj padel. Čisto je bil zmeden. Prav srčkano je bilo.

Jennifer Kasle Furmaniak, Janka Menart

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri