Gwen Stefani razkrila najbolj pikantne trenutke iz svojega življenja

Gwen Stefani je v zadnjem času dokazala, da je resnično superdekle. Po propadlem zakonu in glasbenem zatišju je bilo leto 2016 zanjo več kot produktivno. 

OBLEKA: Osman, HLAČKE: ThePerfext, ČEVLJI: Sophia Webster. (foto: James White) James White
13. 1. 2017

Izdala je nov album, mineva leto, odkar je spoznala novo ljubezen, glasbenika Blaka Sheltona, pred kratkim pa je napovedala, da se bo vnovič preizkusila v vlogi žirantke v glasbeni oddaji The Voice, ki bo na sporedu februarja prihodnje leto.

V popolnem zaletu je za Cosmo spregovorila o najbolj pikantnih trenutkih svojega življenja.

Medtem ko vsi mislijo, da vedo vse o Gwen, je marsikaj o njenem življenju ostalo prikritega.

Pankerica s platinastimi lasmi je svetovno prepoznavna postala kot pevka skupine No Doubt, malce pozneje pa še kot solo pevka s hiti, ki so se zapisali v glasbeno zgodovino.

Preizkusila se je tudi kot modna oblikovalka, ko je s svojo prvo kolekcijo L.A.M.B. leta 2003 predstavila udarne kose, ki sicer zaznamujejo tudi njej osebnostni stil.

Sledilo je snovanje električne pop dišave Harajuki Lovers (2005), za katero je navdih poiskala v njej srčni japonski kulturi in modi.

Tudi sicer so ravno harajuki punce tiste, ki jo pogosto spremljajo na nastopih. Trinajst let je bila poročena z glasbenikom Gavinom Rossdalom, s katerim ima tri sinove, Kingstona, Zumo in Apolla.

Razšla sta se lanskega avgusta in si delita skrbništvo otrok.

Tri mesece pozneje se je Gwen pojavila z novim fantom Blakom Sheltonom, sovoditeljem oddaje The Voice in bivšim možem pevke Mirande Lambert, od katere se je ločil julija lani.

Ko se je okoli njenega zasebnega življenja dvigalo največ prahu, je Gwen napovedala novi album z naslovom This Is What the Truth Feels Like, Blake pa je izdal pesem If I'm Honest, da obrazloži, kaj se dogaja.

Poslušaj tudi njun duet z naslovom Go Ahead and Break My Heart, ki ga je Gwen napisala skupaj z Blakom za njegov album. Govorice pravijo, da naj bi zakon razpadel, ker je Gavin Gwen varal z varuško, pa saj je vseeno.

To je zgodba o Gwen in veliko stvari je že mimo.

Na snemanju naslovnice za Cosmo je bila pevka, sicer vzgojena v rimskokatoliškem duhu, videti kot prava boginja.

“Na trenutke se počutim, da sem na življenjskem popotovanju. Za nekaj časa sem se izgubila, ampak sem našla pot nazaj,” pove polna upanja.

“Veliko norih pripetljajev se je zgodilo okoli mene, za vse se niti ne čutim odgovorno.”

Zadnje čase je neznansko srečna. Zdi se, da je popolnoma spremenjena. Pa ne zato, ker so ji ravno uredili makeup in frizuro, ampak zaradi vseh vzponov in padcev, ki so jo doleteli do njenega 46. leta.

“Če samo pogledaš vse pesmi, ki sem jih izdala v tem času, veliko jih je bilo tudi ne tako resničnih. Še ljubezenske izpovedi so vsebovale kletvice, vzklike. V bistvu so sila dolgočasne in nič od tega, kar sem sama v resnici. Sem zelo pozitivna oseba, polna upanja. In ljubezni,” zaključi.

Če te zanima, kako je Gwen obrnila ploščo od tega, da ni želela govoriti o stvareh, do tega, da je povedala resnico, beri dalje!

Cosmo: Za tabo je res naporno leto!

Gwen: Ja, res je bilo noro. Z Blakom sva napisala pesem in si mislila, kako sva lahko napisala kaj takega. To je res bizarno.

Si ga sploh poznala pred oddajo The Voice?

Ne, o njem nisem vedela čisto ničesar. Prav tako nisem vedela veliko o The Voiceu, dokler nisem prejela klica. Spomnim se, da je bila ena od varušk zagledana vanj in ga oklicala za kavboja.

Pri drugi sezoni je bilo že opaziti, da sta si zelo blizu.

Res sva se nasmejala zrežiranim kadrom, na katerih je bilo videti, kot da flirtava. Tako so naju označili, še preden se je karkoli zgodilo. Takrat sem ga komaj spoznala. Ampak tudi v resnici je bilo tako kot pred kamerami – šlo je zares, še preden se je sploh kaj zgodilo.

In potem se je zgodilo, kaj …

Zgodba je res nora. Februarja 2015 sem nastopala na Grammyjih. Prišla sem domov in naslednji dan sem izvedla to, kar so sočasno izvedeli čisto vsi …

O Gavinu? Vseeno nihče ne ve podrobnosti.

Nihče razen mojih staršev, ljudi, ki so bili vpleteni, in komerkoli sta pač zaupaala. Če bi vam povedala, mi ne bi verjeli, kaj se je v resnici zgodilo. Mesece in mesece sem se mučila. Vedela sem, da bom sodelovala pri The Voice. Mislila sem si: O, moj bog, odpustili me bodo, če se bom ločila, ker enostavno nisem več bila takšna, kot so me videli. Imela sem veliko skrivnost.

Pa si vedela, da se karkoli dogaja?

Na to mi res ni treba odgovoriti. Vse, kar moraš storiti, je, da poslušaš čisto vsako pesem, ki sem jo napisala, pa ti bo vse jasno. Je tema, ki sem jo žvečila v sebi res dolgo časa.

Kaj te je privedlo do tega, da si naredila konec?

Ko smo začeli novo sezono The Voicea, je Blake naznanil, da želi, da vsi vemo, da se bo ločil, še preden bo to prišlo v javnost. To je bilo v torek, v soboto pa je izvedel nepričakovane stvari.

Kakšne?

Identične stvari so se nama dogajale v čisto identičnem času. Popolnoma v šoku sem bila, ker ga ni bilo sram povedati, kaj se je zgodilo, medtem ko sama nisem vedela, kaj se bo zgodilo z mano. Še vedno sem se trudila, da bi zakon uspel.

Kaj vse se je dogajalo?

Morala sem se ozreti nazaj skozi živ­ljenje in se vprašati: Zakaj? Kaj sem naredila narobe in s čim sem si to zaslužila? Smilila sem se sama sebi, čeprav sem se zavedala, da se moram spraviti k sebi. Veliko mi je pomagala prijateljica Sophie Muller. Vseeno pa sem se pred njo počutila popolnoma razgaljena. Zdelo se mi je, da lahko vse skupaj obrnem v umetnost, v glasbo, pa bo nekako izginilo. Zdelo se mi je, da bodo ljudje sicer mislili, da nisem dovolj kul.

Gwen Stefani je skrbelo, da ni dovolj kul?

Res nisem bila kul. Vseeno pa nisem hotela, da me vse skupaj preveč posrka vase. Ni se mi zdelo prav. Spravila sem se k sebi in se zaprla v studio. Težko mi je bilo, ker sem se že brez teh težav počutila, kot da nisem dovolj dobra tekstopiska.

Spomnim se, da sem se vozila skozi avenijo Santa Monice, jokala res močno in se spraševala: Kaj za vraga počnem? Med najhujšo nevihto se želim mučiti še bolj? Vse, kar se je dogajalo tistega dne, je sodu izbilo dno. Res je bilo hudo.

Sem pa napisala pesem z naslovom You Don't Know Me, ki mi je predstav­ljala nekaj upanja. Tako dobro sem se počutila, ko sem to lahko dala iz sebe.

Nisem vedela, ali sem bom sploh kdaj počutila bolje, vedela pa sem, da se moram potruditi. Vedela sem, da me bo glasba pozdravila.

Si se bala, da boš razkrila preveč?

Ne, vedela sem, da če bi lahko posnela vse, kar se mi je zgodilo, da bi lahko s tem pomagala ljudem.

Veliko ljudem se zlomi srce in gredo skozi res težke situacije in vsi nimajo ustreznih ventilov, skozi katere bi sprostili to bolečino. Jaz imam to srečo, imam glasbo.

Edini prostor, kjer sem se počutila udobno in varno, je bil studio.

Ne samo da je razpadel zakon, tudi moji otroci so od tistega trenutka le še polovico časa preživeli z mano. To res ni pošteno. Ničesar nisem naredila narobe. Počutila sem se zaprepadeno. Vse, kar sem si lahko rekla v tistem trenutku, je, da je to najbrž božji načrt.

Če ne bi imela tistega časa, ne bi posnela albuma. Ne bi ozdravela. Že pred tem sem izgubila toliko zaupanja in samozavesti, ne bi razumeli, kako daleč me je to pripeljalo.

Kaj misliš s tem?

V nekem obdobju nisem mogla pisati. Čeprav imam dolgo kariero, nisem želela končati. Začneš tekmovati s tem, kar si že ustvaril do zdaj, in s tem, kar so drugi ustvarili in zadeva tvoje področje.

Velikokrat se je zgodilo, da sem se spravila v studio in navdušila ljudi, a vseeno nisem imela samozavesti in prepričanja, da lahko dostavim še kaj več. Res sem si želela, da bi našla še kak neizkoriščen košček v sebi.

Pri zadnjem albumu sem imela super ekipo. Ko so pesmi prišle iz mene, sem se počutila, kot da sem izbrana za to. Počutila sem se spet divjo, živo, zato se mi zdi, da je ta album pravi čudež. Ko sem napisala pesem Used To Love You, se je zame zgodila prava prelomnica.

Kakšni pa so bili občutki po tej pesmi?

Pravzaprav sploh ne vem, o tem Gavina nisem nikoli vprašala. Zase vem, da se je vse obrnilo v tistem trenutku, tudi zato, ker sem si spet pustila, da se zaljubim, kar je bilo zame povsem nepričakovano. Še vedno težko verjamem.

Zdaj imaš pesem z Blakom, česar z Gavinom nikoli nisi imela.

Vse se je zgodilo zelo pristno. In zelo zgodaj. Oba sva se soočala z nezaupanjem, kot bi se zagotovo tudi ti v takšni situaciji. Oba sva vedela, da imava veliko problemov, s katerimi se morava soočiti, in se spraševala, zakaj sva si nakopala nove. Kaj sploh počneva?

Blake je napisal pesem in mi jo poslal. Prosil me je, naj mu jo pomagam končati. Napisala sem verz in mu ga poslala, a mi ni odgovoril, ker ne živi v LA-ju in tisti hip ni imel wifija. Takoj, ko se je vrnil v mesto, je s seboj prinesel kitaro. Oba sva bila navdušena, da sva skupaj napisala pesem.

Vedno si govorila, da si želiš imeti veliko družino.

Ja, vedno sem si predstavljala, da bom imela štiri otroke. Moja mama jih je imela štiri in želela sem si postati kot ona. Žal se to ni zgodilo.

Nikoli ne veš, morda pa še ni konec.

Ne, ne, zagotovo je konec.

Besedilo: Merle Ginsberg
Pripravila: Lola Agnič
Fotografije: James White
Modna urednica: Aya Kanai