FOTO: Vila Nataše Pirc Musar in njenega moža je res nekaj posebnega (poglej, kako je videti)

20. 11. 2022
FOTO: Vila Nataše Pirc Musar in njenega moža je res nekaj posebnega (poglej, kako je videti) (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Takšne hiše pa ne vidiš pogosto. Tole je prava paša za oči! 😍

Nekdanja TV voditeljica oddaje 24ur Nataša Pirc Musar in njen soprog Aleš Musar ne skrivata dejstva, da obožujeta umetnost in starine.

S tem v mislih sta se lotila tudi opremljanja in preurejanja prestižne primestne vile imenovane Ruska dača, ki stoji v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani in ob kateri ti bo (vsaj, če ceniš preteklosti in obnove z dobrim okusom), zagotovo zastal dih.

VIDEO: Ko boš slišala, kako Nataša Pirc Musar poje 'Hallelujah', ti bodo šle kocine pokonci

Kot sta v intervjuju za revijo Story Nataša in Aleš priznala pred časom, sta jo opremila zelo skrbno in v njej ima vsak predmet svojo zgodbo, predvsem skrbno pa sta izbirala tudi slike, ki so Aleševa velika ljubezen.

Preberi si, kaj sta tedaj povedala:

Ali ste na dražbe hodili sami ali ste jih kupovali prek spleta?

Aleš: Kupoval sem jih sam, veliko prek spleta, kjer so na voljo vsi katalogi, nekajkrat pa sem bil osebno na dražbi. Z Natašo sva bila tako na dražbi na Dunaju, ko sem kupoval sliko Tivolskega gradu iz časa feldmaršala Radetzkega, ki jo je naslikal slovenski slikar Anton Karinger. To je zelo lep primer slovenske kulturne dediščine, zato sem nato iskal sliko z Radetzkim, ki mu je Tivolski grad, nekoč imenovan grad Turn, podaril cesar Franz Jožef. Po kakšnem letu dni iskanja sem našel še sliko s podobo cesarja, ki tako zaokrožuje zgodbo ene sobe ob celem kupu majhnih zgodb.

Nataša: Tukaj ima vsak predmet svojo zgodbo.

Aleš: Ali pa vsaj razlog, zakaj je tukaj.

Poglej, kako je videti:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STORY_Slovenija (@story_slovenija)

Predvidevam, da so slike tiste, ki vas najbolj fascinirajo?

Aleš: Ne, ne …

Nataša: Slike tudi, ampak Aleš je nor na staro pohištvo. Res je, da je spremljal starine in jih kupoval že pred dačo. Sicer pa, kadarkoli gremo na potovanje, je prva stvar, kamor moramo iti, muzej. Vsak kamen mora preučiti, iz katerega obdobja je, zakaj je tam …

Aleš: Ne strinjam se s to trditvijo, res je, da preučim muzej, a nato Nataši povem le najbolj izstopajoče zanimivosti.

Nataša: (smeh) Ker sem se uprla, da ne bom gledala samo kamnov, torej kamnitih posod, kipov in ostankov preteklosti.

Kot sta zapisala na spletni strani ruska-daca.si, sta za to, da danes Ruska dača izgleda tako, kot izgleda, prehodila dolgo pot. "Ampak danes lahko z gotovostjo zatrdimo, da Ruska dača izgleda tako, kot je v letih pred prvo svetovno vojno," sta med drugim zapisala in dodala, da Ruska dača danes tudi formalno po mnenju Inšpektorata za kulturo in medije predstavlja enega izmed vzornih in vzorčnih primerov ter zelo redkih kulturnih spomenikov, ki so v celoti obnovljeni in obujajo svet meščanstva v Sloveniji.

Kolikšen je bil strošek?

Kot poročajo slovenske novice, je Rusko dačo leta 2016 Aleš Musar kupil na dražbi od slabe banke (DUTB) za 105 tisočakov (izhodiščna cena je znašala 68.500 evrov). 

Tanja Postružnik Koren razkrila, da bo jeseni vodila novo oddajo (+kaj to pomeni za Ljubezen po domače)

Vir: Story

Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, POP TV 

Novo na Metroplay: Vse o poletni negi kože | Tajka Selan