Foto: Krst male Charlotte sprožil nov val navdušenja nad kraljevo družinico

Minuli konec tedna je veliko zanimanje javnosti znova požela britanska kraljeva družina, saj se je v cerkvici Svete Marije Magdalene na kraljičinem posestvu v kraju Sandringham zgodil krst male princeske Charlotte.

6. 7. 2015
Slika 1/16

Kraljeva družinica je bila tudi tokrat videti popolno.

Profimedia

Dva meseca po tem, ko sta princ William in vojvodinja Kate drugič postala starša (Charlotte Elizabeth Diana je na svet prijokala 2. maja letos), je bil čas za krst.

Slavnostni dogodek, ki je tudi tokrat požel ogromno zanimanja javnosti, je potekal po načrtih, vse oči pa so bile uprte v štiričlansko kraljevo družinico, ki je bila tudi tokrat videti popolno.

Prikupni princ George je hodil z očetom Williamom, ki je nosil temno modro obleko. Kate je malo Charlotte vozila v retro vozičku, na sebi pa je imela elegantni plašč modnega oblikovalca Alexandra McQueena.

Na krst naj bi bilo sicer uradno povabljenih 21 ljudi, fotografi so v objektiv ujeli kraljico Elizabeto II., princa Philipa, princa Charlesa z ženo Camillo in družino Middleton.

Krst se je odvijal v cerkvici, v katero kraljeva družina vsako leto hodi na božično mašo, vodil pa ga je canterburyjski nadškof, prečastiti Justin Welby.

Po krstu je sledilo še uradno fotografiranje, kjer je za objektivom stal najljubši fotograf princese Diane Mario Testino, ki je posnel tudi zaročne fotografije Williama in Kate.

Preberi še: Je to najboljša McDonal's pogruntavščina do sedaj?