Exatlon: Andreja zaradi hude bolezni NE čuti tega dela telesa (kako je lahko sploh tekmovala?)

Nedavno izpadla tekmovalka je naši novinarki razkrila, kako je bilo tekmovati z njeno diagnozo. Andreja, na uredništvu ti lahko samo zaploskamo! ❤️

Exatlon: Andreja zaradi hude bolezni NE čuti tega dela telesa (kako je lahko sploh tekmovala?) (foto: Planet TV) Planet TV
18. 11. 2022

Andreja Košir je najverjetneje v šovu Exatlon pritegnila največ pozornosti. Pokazala je, da je izredno močna, kljub temu, da se bori s težko diagnozo. Pred tremi leti so ji namreč diagnosticirali multiplo sklerozo (ali bolezen tisočerih obrazov).

To je kronična vnetna avtoimuna bolezen, ki lahko v primeru nezdravljenja vodi v manjšo ali večjo invalidnost.

Andreja na avdiciji ni govorila o bolezni, vendar jo je omenila šele na zdravniških pregledih in psiholoških testih. 

Je tudi tebi bilo čudno, da se Lina in Aljaž nista slišala po videoklicu? 🤔 TO nam je povedal!

"Bolezen je v mojem življenju že skoraj štiri leta. Vsak dan jo spoznavam in me še vedno preseneti," nam je zaupala v iskrenem pogovoru. Njeno bolezen zažene veliko dejavnikov kot so povišana telesna temperatura, visoka temperatura ozračja ter fizični in psihični napor. 

Včasih se zgodi, da ne čuti dela telesa. Kako grozno! 😳

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreja Kosir (@andreja.kosir)

"Najhuje je bilo pri trku na poligonu z Lino. Zaradi šoka in povišanega utripa, so mi noge kar za 60 % odpovedale in bila sem čisto brez moči," nas je šokirala.

Tudi na tekmi s toboganom je že pred samim štartom zaradi strahu začutila odsotnost in nemoč v rokah. Vedela je namreč, da če bo nepravilno pristala v vodi, da lahko moč vode povzroči, da noge zaviha nazaj, preščipne hrbet in sproži bolezen.

Zakaj sotekmovalcem ni povedala za bolezen?

"Menim, da živim bolje kot pred boleznijo, ampak to še vedno ni prepričalo mojih domačih. Priznam, da sem bila že pošteno utrujena zaradi njihove nesigurnosti vame, ki je tudi vplivala name. Ravno zaradi tega sotekmovalcem nisem povedala za bolezen, ker sem želela biti popolnoma svobodna, brez etikete, brez definicije in brez sojenja. Želela sem biti preprosta jaz," nam je zaupala.

Kakšna šefinja! 😍 Žena Denisa Avdića ima NOVO (zelooo pomembno) službo

Fotografije: POP TV, Planet TV