Elisabetta Canalis: Njeno življenje po Clooneyju

Kako je, če si v razmerju z enim od največjih hollywoodskih zvezdnikov, potem pa gre ljubezen po gobe? Je to prekletstvo ali blagoslov za nadaljnjo kariero? Odgovor na to vprašanje ima med drugim tudi lepa Italijanka Elisabetta Canalis, ki si je življenje nekoč delila z Georgeem Clooneyjem.

Elisabetta in George sta parček 
sestavljala skoraj 
leto in pol.  (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2013

Čeprav že od junija 2011 nista več par, je George Clooney nekako še vedno prisoten, kjer koli se pojavi Elisabetta Canalis. Ljudje se namreč drenjajo okoli nje in slišati je vzklike navdušenja v slogu:

"Clooneyjeva bivša! Super!" Pravzaprav to ni ravno logično, saj je lepa Italijanka tako izjemna ženska, da bi lahko navduševala sama, brez 'pomoči' bivšega. Videti je fantastično. Njeno telo je tako rekoč popolno, kar sploh ni čudno, saj je velika ljubiteljica borilnih športov. Prihaja iz ugledne družine, obiskovala je univerzo.

Kadar daje intervjuje, je vedno duhovita, včasih celo nekoliko spogledljiva, in rada pripoveduje o tem, kako zelo je razpeta med Los Angelesom in Italijo: "V ZDA poskušam spraviti v tek svojo filmsko kariero, Italija pa je zame ravno tako pomembna kot prej."

Ko je Elisabetta leta 2009 na neki večerji v Rimu spoznala Clooneyja, je bila v svoji domovini že znana televizijska osebnost. Lahko si predstavljamo, kako zelo je bil igralec navdušen nad njenimi lesketajočimi se očmi, šarmantno, a nekoliko nerodno angleščino in nalezljivim nasmeškom. George Clooney! Eden od največjih filmskih zvezdnikov na svetu! Kakšen ulov!

Kako zelo pa jo je prizadel konec njune ljubezenske zgodbe? "Hm," se zamisli Elisabetta in nadaljuje: "Hvaležna sem za to, kar sem lahko doživela z Georgeem, to je bilo prečudovito obdobje. Je pravi kavalir." Zdaj nimata več stikov, konec razmerja pa tudi ni bil nobena 'drama'. Ob tem lepotica le skomigne z rameni v smislu 'vsega lepega je enkrat konec', a kljub temu dobi človek, ki se z njo pogovarja, občutek, da jo ta tema nekako še vedno obremenjuje. Pa je razmerje z megazvezdnikom pomagalo njeni karieri ali ji je morda celo škodovalo?

"Tudi če se kar naenkrat znajdeš v središču pozornosti, nisi nič bolj nadarjen. To ima prednosti, a tudi mnogo slabosti. Ne moreš imeti le enega," odgovarja Elisabetta, ki zelo previdno izbira besede. Tako ravnajo vse nekdanje partnerice Georgea Clooneyja, menda zato, ker morajo v razmerju z njim podpisati posebno klavzulo o molčečnosti in diskretnosti. Ko začne Elisabetta govoriti o svojih ciljih, pa postane jasno, da ji je moralo biti težko, ko je veljala le za lepo spremljevalko velikega zvezdnika.

"Na tem ne moreš graditi kariere," je prepričana. In prav na področju svoje kariere trenutno dela s polno paro. Življenje po Georgeu namreč ne poteka kar tako, kot po maslu. Trenutno ima kar nekaj modnih angažmajev, preskok v filmski svet pa je težak. 'Ne' je besedica, ki jo najpogosteje sliši. "Na sestankih in avdicijah te pač ne obravnavajo kot Sneguljčico," pojasnjuje. Kakšen pa je njen trenutni ljubezenski status? Samska.

"Poroka in otroci? Z veseljem. Ampak s kom? Nikogar ni. Poleg tega redko hodim ven. Moj agent pravi, da sem njegova najbolj dolgočasna stranka," pravi Elisabetta, ki se ob tem nasmeji, njene oči pa se zasvetlikajo, zato je kar nekako težko verjeti tem besedam.

Tim Jeras za revijo Nova