Ekstremna Pink

Kot mnogo drugih na videz jeklenih punc ima tudi najbolj seksi babnica v popu svojo ranljivo plat. Ampak pevka je tako fascinantna in opazna zato, ker ne pozna zlate sredine, zanjo obstajajo samo ekstremi.

Glamurozna Pink in njen mož Carey. (foto: Matt Jones) Matt Jones
2. 9. 2010

“Ste pripravljeni na to, da nas vržejo ven?”

Pink nam to zlovešče vprašanje zastavi med prižiganjem cigarete v neki losangeleški restavraciji. Čeprav nam je natakarica povedala, da je kajenje prepovedano, se je dvakratna dobitnica grammyja odločila, da bo opozorilo ignorirala. A čeprav si vsekakor zaslužimo, da nas vržejo ven, sploh nismo presenečeni, da si tega ne drzne storiti nihče. Le kateri norec bo eni najuspešnejših pop ustvarjalk zadnjega desetletja rekel, naj se pobere iz njegove restavracije ... sploh če ima ta ustvarjalka še izoblikovane tricepse in več kot 20 tetovaž?

Ampak Pink ne vzbuja takšnega strahospoštovanja zgolj zaradi svojih mišic in tetovaž. Ona je oseba, ki dobro ve, kdo je: vražja ženska, ki gre vedno na vse ali nič in si ne pusti ukazovati. Ko Pink nekaj naredi – pa naj bo to na svetovni turneji, v zakonu ali pa med tem intervjujem – naredi to brez zadržkov. Vendar tu je še mehkejša plat Pink, ki smo jo že imeli priložnost videti na poti njenega mega uspeha in se pokaže tudi, ko se prijazno zahvali svojim oboževalcem, ki pristopijo k njej med našim pogovorom.

"Dolgo sem iskala nekaj, na kar bi lahko bila ponosna,” pove 30-letna pevka, “v nekem trenutku pa sem spoznala, da že počnem tisto, kar si želim početi. To ni več le želja, to se dejansko dogaja. In to je carsko.”

Upornica

Pink krši pravila že vse življenje. Rojena kot Alecia Beth Moore je Pink odraščala v Doylestownu v Pensilvaniji, 50 km stran od Filadelfije. “Bilo je kar napeto. Ko je mamo skrbelo, kadar sem šla v Filadelfijo, sem se smejala, saj je bilo v mestu manj drog kot tik pred našim pragom.” pove. Pri devetih letih je Pink že kadila cigarete. Kmalu zatem je začela uživati in preprodajati drogo.

V rosnih letih pa Pink ni bila izpostavljena le nedovoljenim substancam, ampak tudi življenjskim dramam. Njeni starši so se ločili, ko je bila stara osem let: “Odraščala sem ob poslušanju mame, ki je zmerjala očeta: 'Zguba si! Poberi se iz hiše!', nato je odšel, moja mama pa je jokala.” Pink se je z vsem tem lažje spopadala, če je pela.

Njen glas je bila njena vozovnica iz Doylestowna. Pri 16-ih se je pridružila krajevni R'n'B skupini z imenom Choice, ki je podpisala pogodbo za snemanje albuma z založbo LaFace Records. Ko skupini Choice albuma ni uspelo posneti, je založba Pink ponudila solo pogodbo.

Leta 2000 je debitirala z albumom Can't Take Me Home, ki je dvakrat postal multiplatinast. Ko je izšla njena prva plošča, je imela Pink v sebi še veliko jeze, bila je značajsko še neizoblikovana in kot pevka ni bila povsem prepričana vase. Pri drugem albumu, M!ssunaztood si je že drznila vzeti več ustvarjalne svobode in je rafinirala svoj zvok. Sledili so hit za hitom, od žurerske himne Get the Party Started, s feminizmom nabite uspešnice So What do komada Stupid Girls, v katerem se norčuje iz tistih zvezdnic, ki po njenem mečejo slabo luč na ženske.

Pink pa nikakor ni hollywoodska outsiderka. “Občudujem jo, ker je ni strah biti zvesta sama sebi in povedati tistega, kar misli.” nam zaupa Pinkina prijateljica Nicole Richie. “Z glasbo se izraža, pri čemer pa ni obremenjena s tem, kakšni so trendi oziroma kaj bi morala narediti, da bi ostala v središču pozornosti. Poleg tega je neverjetna umetnica.”

In dokaz za zadnje: na letošnji podelitvi grammyjev je Pink s pesmijo Glitter in the Air, ki jo je zapela med izvajanjem akrobacij v svilenem traku 12 metrov nad tlemi zasenčila prireditev in bila za svoj nastop deležna stoječih ovacij: “Tega res nisem pričakovala, saj je glasbena industrija precej nasičena. Mojega početja še vedno ne razumejo zares. V svoje petje in nastop dam tudi zadnjo kapljo energije. Nikoli nisem samo odpirala ustnic, v to ne verjamem. V Evropi in Avstraliji me štekajo, tukaj pa se moraš nenehno samo dokazovati. Ali te ljubijo ali pa sovražijo. Ali je črno ali belo. Sive ne poznajo.”

To pa bi lahko rekli tudi za Pink, za njen stil in njena razmerja. Ko sedimo ob njej pri kosilu, je v rožnati obleki s cvetličnim potiskom videti kot dekle s koledarja iz petdesetih. Toda to ni njen edini slog. “Lahko sem skrajno punčkasta v oblekici, lahko pa me srečate na motorju oblečeno kot brezdomci,” razloži med dvema grižljajema paelje, “zame ni tistega vmes.”

Noro zaljubljena

Tudi njen zakon je pravi poklon ekstremom. Pink in njen mož motokrosist Carey Hart sta se spoznala leta 2001 in se leta 2006 poročila na Kostariki. Imela sta burne vrhunce (ko je na primer med njegovo tekmo dvignila sporočilo z napisom 'Bi se poročil z mano?' in ga tako spontano zasnubila) in hude padce (večino leta 2008 sta preživela narazen).

Pink je njuno ločitveno leto obeležila s pesmijo So What, v kateri svojega moža označi za orodje. Pink in Carey pa seveda ne bi bila Pink in Carey, če ne bi on nazadnje še nastopil v videospotu za to pesem. V začetku leta 2009 sta se pobotala.

“Kadar je hudo, je zelo hudo,” pove Pink o njunem razmerju. “Jaz sem tako dramatična … in v preteklosti sem znala biti res zlobna. Enkrat, ko se nisva kregala, mi je Carey rekel: 'Punči, tvoje zmerjanje me prizadene. Prosim, ne počni tega.' Bila sem mu neskončno hvaležna, da mi je povedal, kako čuti. Zdaj se prepiram pošteno.”

Pink se ima sicer za zelo romantično dušo. "Zdaj nama je lepše kot kdajkoli." pravi. "Tako preprosto se je zaljubiti in uživati v vznemirjenju novega razmerja, kaj pa, ko gre kaj narobe? Se vdaš? Sama močno verjamem v to, da se je treba v razmerju truditi." Malo znano dejstvo je, da se je Pink v času, ko sta bila S Careyjem narazen, začela z nekom videvati, a ga je zaradi tega začela samo še bolj pogrešati.

"Spoznala sem popolnega fanta," nam pove, pri tem pa noče izdati njegovega imena, "bil je vse, kar sem mislila, da si želim. Bil je romantičen, bil je glasbenik in ni ga bilo strah resne zveze. Ampak v nekem trenutku sem ga pogledala in si mislila: Popoln si ... ampak nisi Carey."

In njen mož je prav tako nor nanjo. "Če je pravkar prišla nenaličena izpod prhe ali pa se sprehaja po rdeči preprogi, vedno se drži tako samozavestno, da je hudo seksi." pravi Carey. "Poleg tega lahko zatrese stadion za 50 tisoč ljudi, nato pa prileti domov, pomaga natovoriti avtodom in preživi vikend z mano ob pitju piva sredi puščave."

Zdaj ko je njuno razmerje na trdnih tleh, se Pink in Carey pogovarjata o otrocih. "Za zdaj se še trudiva, da jih ne bi imela, ampak komaj čakam, da se ne bova več trudila." pove. Medtem pa več kot očitno uživa v seksu: "Všeč mi je, da poskrbi zame. Včasih ga prosim, da mi umije lase. To tako dobro počne. Včasih mu rečem: 'Ti si tko seksi. Prav srečna prasica sem.' Poleg tega ima najbolj popoln penis."

V trenutku, ko ta izjava zapusti njene ustnice, Pink zardi: "Ubil me bo, ker sem to rekla." A glede na to, da je njegov penis javno komentirala že v preteklosti, o tem močno dvomimo. Poleg tega najbrž ni moškega, ki bi se branil hvale svojega penisa iz ust ene najbolj vročih pop zvezdnic na planetu? "Ni veliko heteroseksualcev, ki me imajo za vročo." nam zaupa Pink.

"Mislim, da znam biti luštkana, sem pa popolnoma zadovoljna z dejstvom, da nisem dekle z naslovnice." Spomniti jo moramo, da pravzaprav je. "To je zelo zanimivo. Pri revijah so mi že večkrat rekli, da me nočejo na naslovnici, ker nisem dovolj lepa. In s tem ni nič narobe. Sem pa edinstvena … in to mi ustreza," pove, potem pa nagne kozarec še za zadnji požirek vina.

5 stvari, ki jih nisi vedela o Pink ... do zdaj

  • Pred petimi leti ji je Tina Turner poslala plakat, na katerem leta 1969 poje skupaj z Janis Joplin. Nanj je napisala posvetilo: "Alecii, najini naslednici."
  • Če ne bi bila pevka, bi bila najraje organizatorka zabav.
  • S prijatelji se pogosto igra igro PŽH. Vsak mora povedati eno stvar, s katero bi se rad pohvalil, eno stvar, ki si jo želi, in eno stvar, za katero je hvaležen.
  • Pesem, ki jo običajno poje na karaokah, je pesem Billyja Joela Just the Way You Are.
  • Njen petkaratni diamantni prstan jo spravlja v zadrego. Pravi mu lestenec in ga največkrat kar obrne, da je kamen na notranji strani.

Cosmo kviz

Ime Pink

Vzdevek Debeluška

Ko slišim besedno zvezo 'pop diva', se ozrem naokoli, da bi videla, o kom govorijo.

Želim si, da moje ime ne bi bilo povezano:
a.    s kadilaki.
b.    z zajčki.
c.    s sloni.
d.    s Floydi.
e.    s takosi, čeprav …

Razlika med kratkolasimi in dolgolasimi ženskami je v tem, da nam ni treba čistiti odtoka v kopalnici.

Dandanašnja pop glasba ne premore dovolj:
a.    drznosti.
b.    originalnosti.
c.    spontanosti.
d.    pretepanja … samo hecam se.
e.    Drugo: petja v živo.

Občudujem ženske, ki mislijo s svojo glavo.

Če bi lahko spremenila katerokoli stvar na sebi, bi bili to glasovi v moji glavi. Ne marajo me.

Najbolj seksi se počutim, ko imam v postelji na sebi čevlje s petkami. In na svojem motorju.

Pesmi pišem:
a.    na podlagi lastnih izkušenj.
b.    na podlagi domišljije.
c.    ker se tako spopadam s težavami.
d.    na podlagi izkušenj prijateljev.
e.    Drugo: o ljudeh, ki me razjezijo.

Poredni fantje so:
a.    šibka točka.
b.    prekletstvo.
c.    precenjeni.
d.    povsod.
e.    Drugo: ali so jih same besede ali pa so dejansko carski!

Večkrat me obtožijo, da sem zlobna, ker povem tako, kot je.

K mojemu uspehu je veliko doprinesel tudi:
a.    moj talent.
b.    pravi trenutek.
c.    vztrajnost.
d.    moje trebušne mišice
e.    Drugo: iskrenost.

Najbolj nora stvar, ki sem jo naredila za ljubezen, je bila, da sem napisala album o njej.

Kadar hočem sprostiti jezo, tečem, vozim motor, pojem, boksam, glasno vpijem.

Alison Prato, Živa Lečnik