Glasbeni spektakel: Žan Serčič navdušil svoje oboževalke in priredil prav poseben večer

19. 6. 2024

Poletna turneja je uspešno odprta!

Na do zdaj največjem Žanovem koncertu se je pokrilo vse: glasbena izvedba, kulisa Plečnikovih Križank, posrečeno izbrani gostji, dve uri hitov in ena čisto nova pesem ter zelo odzivno občinstvo, ki je natanko vedelo, po kaj je prišlo - in kaj bo glasbenikom na odru dalo.

"Ta koncert ... to je bil vrhunec vseh mojih dosedanjih koncertov. In to občinstvo danes: hvala vsem, ki ste prišli in ste nam dali to noro energijo," je misli in občutke takoj po prihodu z odra strnil priljubljeni pevec Žan Serčič ter nadaljeval: "To je bila ena sama ljubezen. Kdor je bil nocoj z nami, ve, o čem govorim. Tega na odru še nisem začutil tako močno. Stati dve uri na odru in slišati občinstvo, kako poje s tabo vse pesmi - celo še neizdano Brez tebe ne znam, katere refren sem pred dnevi objavil na instagramu ... to je res neverjetno. Skoraj dve leti sem živel blizu Križank, špegal, kaj se dogaja v njih, in razmišljal o tem, da bom enkrat tudi sam stal na tem odru pred polnim avditorijem. To se je nocoj zgodilo - in zgodilo se je na najlepši mogoč način. Prvih nekaj pesmi sem bil kar brez besed ..."

Občinstvo mu je jedlo z roke.

Občinstvo mu je jedlo z roke.

Lea Remic Valenti

Da bo to poseben večer, je bilo zaznati že pozno popoldne, ko so se pred vhodom v Križanke utaborile najbolj zagrete oboževalke Žana Serčiča. Pol ure pred koncertom je sledil boj za najboljše pozicije v prvi vrsti pod odrom, le 15 minut po napovedanem začetku pa je letno gledališče in okoliške ulice že preplavila glasba. 

Na odru sta se mu pridružili tudi dekleti iz dua De Liri.

Na odru sta se mu pridružili tudi dekleti iz dua De Liri.

Lea Remic Valenti

Žan in njegov band Šakali so se v dveh urah čustvenega koncerta sprehodili čez 21 pesmi, gostitelj je v tem času zamenjal kar nekaj oprav. V dveh skladbah se jim je na odru pridružil damski dvojec s harfo De Liri, potem pa je sledil zadnji 'šus' hitov. Po kratkem vdihu se je ekipa vrnila na oder in odigrala še venček pol ducata največjih uspešnic, piko na i pa postavila z vrnitvijo na začetek - in še enkrat odigrala aktualni singel Bela lilija.

Mladi glasbenik je prvič nastopil v Križankah.

Mladi glasbenik je prvič nastopil v Križankah.

Lea Remic Valenti

Za večino se je tudi magični večer v Križankah zaključil. Nekatere dame so izbrale še kak novi modni kos v trgovini s spominki. Za šopek najbolj zagretih oboževalk pa je priljubljeni pevec pripravil še kratko druženje, kjer so lahko z njim poklepetale ob penini, si izborile avtograme in spominske fotografije. Le njim (in z njimi) pa je Žan v intimnem vzdušju ob kitari zapel še nekaj pesmi.

Lea Remic Valenti

Preberi še:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu