Se še spomniš Tereze Poljanič? Izbrskale smo, kakšno službo opravlja zdaj

12. 8. 2024
Deli
Tereza Poljanič je nanizala nov uspeh na področju zdrave kuhe. (foto: Dan Ax)
Dan Ax

Pred leti je Tereza Poljanič na POP TV vodila eno najbolj priljubljenih kuharskih oddaj pri nas, zdaj pa se ukvarja z novo službo.

Tereza Poljanič se je v preteklost slovenske televizije zagotovo zapisala kot ena najbolj priljubljenih televizijskih kuharic. S svojo oddajo Zdravo, Tereza je tedaj številne navdušila za zdravo in nekoliko drugačno kuho, z veseljem pa smo pokukali tudi v njen vsakdanjik na Novi Zelandiji, kjer je kar nekaj let živela. 

Preberi še:

Da njeno življenje nikoli ni dolgočasno dokazuje tudi njena trenutna služba, ki jo je tokrat popeljala kar na Švedsko. Tam svoje znanje deli v eni od prestižnih restavracij z (zeleno) Michelinovo zvezdico, saj zanje pripravlja prav posebne brezalkoholne pijače, ki jih ponujajo kot alternativno spremljavo meniju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KNYSTAFORSEN (@knystaforsen)

V restavraciji Knystaforsen je Tereza prvič delala že leta 2021, ko je, kot je povedala portalu Odprta kuhinja, prvič začela razvijati posebno brezalkoholno spremljavo. Švedi se namreč še kako zavedajo, da je ta v prestižnih restavracijah pravzaprav nuja, saj po svetu uživajo čedalje manj alkohola.

"Chef me je povabil nazaj in spet ustvarjam brezalkoholne pijače: kombuče, vodni kefir, divje sodavice, iz sestavin, ki jih naberem v gozdu ali jih imamo na vrtu. To je moj namen tu, v tem poletju," je za omenjeni portal povedala Tereza in dodala, da so ji sicer ponudili tudi, da bi pri njih ostala dlje časa, vendar jo je strah njihove zime.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tereza Poljanic (@terezas_choice)

"Ta čas, zdaj, pa je prelep: nabiramo borovnice, gozdovi so polni uporabnih rastlin. Tu recimo uspeva zel, ki ima, če jo ješ surovo, okus po travi, pečena na ognju pa po vanilji," je še povedala.

Posebnost restavracije, v kateri v teh dneh ustvarja Tereza je namreč tudi ta, da kuhajo na odprtem ognju. Kot so zapisali na svoji spletni strani, s tem med drugim častijo tudi počasnost priprave in prvobitno kuharsko umetnost. Restavracijo sta sicer leta 2014 ustanovila zakonca Eva in Nicolai Tram, locirana pa je na jugu Švedske, med Malmöjem in Göteborgom.

Turisti šokirani nad stanjem na Hvaru, domačini pa jezni: "Ljudje imajo res dovolj ..."

Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc