Predsednica Nataša Pirc Musar razkrila skrajno nepričakovan razlog, zakaj NIKOLI ne pije alkohola

9. 7. 2024
Predsednica Nataša Pirc Musar razkrila skrajno nepričakovan razlog, zakaj NIKOLI ne pije alkohola (foto: Aleksandra Sasa Prelesnik)
Aleksandra Sasa Prelesnik

In nima veze z njeno službo! 🤯

Včeraj je Robert Roškar na svojem Instagram profilu delil video intervju v slogu 'Vogueoviih 72 vprašanj', v katerem je pred kamero v predsedniški palači postavil kar našo aktualno predsednico, Natašo Pirc Musar. 

Robert, ki je z gospo predsednico poklepetal o vseh možnih zadevah, se je v intervjuju dotaknil tudi njenih prehranbenih navad ter uradnih večerji, ter jo med drugim vprašal tudi o njeni najljubši alkoholni pijači. Naša predsednica je imela za Roberta izredno zanimiv odgovor, saj je priljubljenemu radijskemu voditelju priznala, da nikoli (ampak res nikoli) ne pije alkohola.

Žiga Živulović jr./BOBO

In razlog?

Kot je pojasnila v intervjuju, alkohola nikoli ne pije zato, ker naj ne bi imela encima za razgradnjo alkohola. Prav zato je Robertu povedala, da se njen mož Aleš Musar na ta račun večkrat pošali, in ji reče, da njeni predniki najverjetneje prihajajo iz Japonske, saj tudi Azijci naj ne bi bili tolerantni na alkohol. 

Kot je povedal profesor psihologije in vedenjskih ved na Univerzitetnem medicinskem centru Vanderbilt Peter Martin, telo večino alkohola presnavlja z encimom alkohol dehidrogenaza, ga predela v acetaldehid, tega pa nato presnavlja z encimom aldehid dehidrogenaza.

"Nekaterim ljudem primanjkuje encim aldehid dehidrogenaza, kar lahko vodi do kopičenja acetaldehida v krvi, kar lahko povzroča rdečenje kože, lahko pa tudi poveča simptome, ki so navadno povezani z jutranjim mačkom. Pri ljudeh azijskega porekla je pomanjkanje tega encima bolj verjetno," je v enem od intervjujev še pojasnil Uren. Kot je povedala predsednica, namesto kozarčka rujnega na uradnih večerjah nazdravi z t. i. otroškim špricom - jabolčnikom z radensko.

Ne spreglej: