Miša presenetila z enolončnico, Jezeršek navdušen: "Nam daš recept, da bo jutri to cela Slovenija kuhala?"

In obljubo so držali - recept za okusno in preprosto enolončnico je na voljo! 😋

1. 4. 2025
Deli
Miša presenetila z enolončnico, Jezeršek navdušen: "Nam daš recept, da bo jutri to cela Slovenija kuhala?" (foto: POP TV)
POP TV

V včerajšnji oddaji MasterChefa Slovenija smo spremljali skupinski izziv, v katerem so morali tekmovalci v parih pripraviti jedi za cel teden. Sprva se je izziv zdel preprost, a v resnici je šlo za nočno moro vsakega kuharja (ali gospodinje) - kaj skuhati za kosilo?

Najbolje so se odrezali Natalija in Matic v zelenih predpasnikih ter trojček Tadej, Miša in Martina v modrih predpasnikih. Njihova naloga je bila pripraviti kosila za cel teden, pri čemer je vsak dan imel določeno vrsto jedi: v ponedeljek solatni krožnik, v torek testenine, v sredo enolončnica, v četrtek mesna jed in v petek ribja specialiteta. Če torej iščeš ideje, kaj kuhati čez teden, jih boš v ponedeljkovi epizodi zagotovo našla.

Preberi še:

Največ navdušenja pa je prejela tekmovalka Miša, ki je pripravila kulajdo - češko juho z gobami, krompirjem in koprcem. "Pred vami je češka juha - kulajda. Gre za tradicionalno, že malce pozabljeno jed. Je zelo bogata juha, koprce dajejo svežino. Pripravila sem jo, da v Masterchef prinesem nekaj novega in češkega. To je najljubša jed moje mami," je svojo jed predstavila Miša.

Miša presenetila z enolončnico, Jezeršek navdušen: "Nam daš recept, da bo jutri to cela Slovenija kuhala?"

Karim je bil še najbolj navdušen nad novo jedjo: "Fantastični okusi. Igra med koprcem, gobami in krompirjem je odlična." Strinjal se je tudi Mojmir, ki je dejal, da je to zelo dobra enolončnica, Luka pa je tekmovalko še posebej navdušil: "Ali nam daš recept, da ga obesimo na spletno stran Okusno.je in jutri cela Slovenija poskuša to skuhati?"

Miša je bila seveda za in za spletno stran Okusno.je delila svoj recept. Če je navdušila sicer nekoliko bolj stroge sodnike v MasterChefu, ne dvomimo, da ne bi tudi tebe.

KULAJDA: Češka juha z gobami, krompirjem in koprcem

SESTAVINE:

  • 30 g masla
  • 50 g suhih jurčkov
  • 2 žlici moke
  • 300 g gob (jurčki, šampinjoni)
  • 200 g krompirja
  • 150 ml sladke smetane
  • 1 žlica belega kisa
  • 2 žlici sladkorja
  • svež koprc
  • sol in mleti poper
  • jajce (opcijsko)

POSTOPEK PRIPRAVE:

  • Najprej prelijemo suhe jurčke z vrelo vodo, da si naredimo gobji fond.
  • Gobe in krompir narežemo na majhne koščke.
  • Iz moke pripravimo prežganje in ga zalijemo z gobjim fondom. Moko dobro pokuhamo (približno 10–15 minut), nato pa dodamo smetano.
  • Medtem ločeno prepražimo gobice in skuhamo krompir. Pokuhan krompir stresemo na olivno olje in damo na stran. Nato vse skupaj zmešamo.
  • Dodamo žlico kisa in dve žlici sladkorja ter koprc, ki smo ga drobno nasekljali. Začinimo po okusu s soljo in poprom.
  • Če želimo, dodamo še poširano jajce. 
Tedenski horoskop od 31. marca do 6. aprila: Bodi pozorna na znake, za katere misliš, da ne pomenijo nič