Kuharska preizkušnja MasterChef Slovenija, ki navdušuje številne Slovence, počasi prihaja h koncu. Prva polfinalistka je postala Miša Koplova, za katero drugi tekmovalci pravijo, da je močna konkurenca. S kreativnimi in okusnimi krožniki je dokazala, da res misli le na zmago.
Preberite še:
- To je popolna poletna torbica brez konkurence, ki izraža eleganco in je dodatek, brez katerega ne gre
- Petra Kerčmar in Uroš Slak po 23 letih ponovno skupaj: kako se je vse skupaj začelo? (VIDEO)
Miša je bila rojena v Brnu na Češkem, nato pa je z mamo, ki se je zaljubila, prišla v Slovenijo. Ljubezen do kuhanja je dobila prek očima: "Z očimom nisva nikoli imela perfektnega razmerja, pa vendar naju je kuhanje združevalo. Pri kuhanju sva bila zmeraj osredotočena in ugotavljala sva, kaj bi lahko naredila bolje. Naučil me je priprave tudi vseh domačih jedi. Kljub temu, da se je ves čas pritoževal, sem se zaljubila v kuhanje (smeh)."
View this post on Instagram
Kako je izgledala včasih?
Pokukale smo na Instagram profil Miše in se sprehodile skozi njene fotografije. Našle smo fotografije izpred petih let in opazile, da se Miša ni niti malo spremenila. Že od nekdaj je nasmejana Miša, ki uživa življenje. Tudi njeni lasje niso nič drugačni - tudi takrat skodrani in svetli.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Kaj počne Miša in kaj bi naredila z denarno nagrado?
Kot navaja 24UR je Miša po izobrazbi managerka v gostinstvu in turizmu, s specializacijo v hotelskem manegementu. Pravi, da je imela sanjsko službo, ko je sodelovala z restavracijami po vsem svetu. Delo, polno potovanj in kulinaričnih užitkov, jo je enostavno navdihovalo. "Sodelovala sem z okoli 500 restavracijami. Najbolj me navdušuje raznolikost problemov, s katerimi se restavracije soočajo, in iskanje prave rešitve. Vsaka restavracija ima svojo zgodbo, in moj način dela je 'deluj kot lastnik'," je še dodala.
Miša je že razkrila, da ima poslovno idejo, katero bi razvila z denarno nagrado, če uspe zmagati. V službi je dala odpoved in če zmaga, bi odprla podjetje za svetovanje restavracijam, kako povečati svoj dobiček, saj tega po njenih opažanjih ne počne še nihče.
Pri tem je pomembno tudi znanje iz kuhinje. "Ja, zato sem prišla v MasterChefa. Da pokažem, kako pomembno je za dobro obratovanje restavracije razumeti obe plati. Preveč restavracij oziroma obratov se zapre kmalu po otvoritvi. Problem ni v nepoznavanju kuhanja, temveč v razumevanju celotne slike. Lastniki se premalo ukvarjajo s statistiko ter napovedmi in živijo iz dneva v dan. Tako danes ne gre več. Poleg tega je kuhanje moja strast in tokrat nisem hotela MasterChefa gledati samo s kavča (smeh)," je še razkrila za 24UR.