Znano, koliko je Miha Deželak plačan za to, da deset dni kolesari po Sloveniji

6. 6. 2024
Znano, koliko je Miha Deželak plačan za to, da deset dni kolesari po Sloveniji (foto: Žiga Živulovič jr./Bobo)
Žiga Živulovič jr./Bobo

Lani so z akcijo Deželak Junak zbrali več kot milijon evrov. Kolikšna je bila pa Mihova plača? 

Na kratko in na hitro: nič! 

Kot je za portal Zurnal24 povedal kreativni direktov Radia 1 Nejc Tisu, celotna ekipa, ki sodeluje pri tej (in vseh ostalih) dobrodelni akciji, to počne zato, ker verjame, da s tem dela dobro. 

"Srce in duša Radia 1 so naši neverjetni poslušalci in naša predana ekipa. Brez njih in njihove srčnosti, naših dobrodelnih akcij ne bi bilo. V pripravo in izvedbo vsake akcije vlagamo nešteto ur dela in dragocenega prostega časa, ki bi ga sicer preživeli z družinami in prijatelji. Miha Deželak in vsi ostali člani ekipe Radia 1, ki sodelujejo pri dobrodelnih akcijah, nimamo v pogodbah nobene klavzule, ki bi nas zavezovala, da žrtvujemo svoj prosti čas za pomoč drugim. To počnemo zgolj zato, ker verjamemo, da je to prav. Dobrodelnost ne pozna ure, tako kot tudi mi ne," je povedal omenjenemu portalu.

Ne spreglej:

Ravno Radio 1 je tisti, ki v Sloveniji z različnimi akcijami vsako leto zbere daleč največ denarja. Akcija Deželak Junak, v okviru katere jutranji voditelj Miha Deželak dva tedna s kvadrociklom kolesari po Sloveniji, se letos odvija že desetič.

Darja Štraus Tisu

Akcija se je prvič odvila leta 2015, ko je Miha s skirojem obrkožil s Slovenijo in na svoji poti zbral 42.495 evrov. S tem denarjem, je fundacija Radia 1 na počitnice na Krk in Lošinj tedaj peljala skupaj 170 otrok, katere je Miha med letovanjem tistega leta tudi obiskal. Lansko leto je Miha s svojo dobrodelno akcijo zbral rekordni znesek - kar 1.044.829,69 evrov

Tako je bilo lani, ko je Miha Dežela prekolesaril na cilj:

Koliko otrok gre za ta denar na morje?

Kot je zapisano v poslovnem poročilu Zveze prijateljem mladine Ljubljana Moste iz leta 2019 - 2022, so v okviru akcije Deželak Junak na morje poslali 2.464 otrok, 552 otrokom pa so omogočili znižano plačilo za letovanje. V tem obodbju je bilo v okviru akcije zbranih 1.541.086,59 evrov.

Miha bo svojo pot sicer sklenil jutri na Debelem Rtiču, zato s svojim sporočilom lahko še vedno pomagaš tudi sama. Če le lahko, pošlji POMAGAM 5 ali POMAGAM 10 na 1919.

Ne spreglej:

Novo na Metroplay: Vse o poletni negi kože | Tajka Selan