Maja Keuc navdušila z novo pesmijo in videospotom, v katerem se pojavi tudi njen partner (VIDEO)

24. 4. 2024
Maja Keuc navdušila z novo pesmijo in videospotom, v katerem se pojavi tudi njen partner (VIDEO) (foto: Urša Premik)
Urša Premik

*pesem Labirint ravnokar dodana na našo playlisto*

Vrhunska pevka Maja Keuc je včeraj predstavila svoj najnovejši singel in videospot Labirint. V kratkem sledi tudi nov album, ki ga je poimenovala Sončnice, ter koncertna turneja s svežo zasedbo. "Zame je lepota življenja kot glava sončnice, ki se vedno obrača proti soncu in išče svetlobo, simbolizira upanje, ljubezen ter vero v življenje," je pojasnila priljubljena pevka.

Ne spreglej:

Ta vitalna energija oživlja Majo Keuc, eno najbolj cenjenih pevk, ki je zasedla sam vrh glasbene scene. Nepredvidljive okoliščine pandemije so jo v letu 2020 pripeljale v Slovenijo. Sproščeno in ustvarjalno okolje domačega terena jo je spodbudilo, da se ponovno preizkusi v ustvarjanju glasbe v materinem jeziku. Majina strast, predanost in jasna vizija so obrodili sadove. Skorajda se že čuti vonj po svežem cvetju, saj se bliža izid albuma, ki je kot nalašč za čas, v katerem živimo.

Urša Premik

Da bi okusili, s čim nam bo Maja to pomlad postregla, je včeraj luč sveta ugledala prva pesem z naslovom Labirint. Avtorska skladba nas popelje skozi globine spoznavanja lastne ranljivosti in strahov. Osredotočena je na trenutek, ko se zavemo, da smo na svoji poti sami, da nihče ne more namesto nas prevzeti bremena, ki ga nosimo globoko v sebi. Spodbuja nas k sprejemanju te resnice, obenem pa nas bodri na poti samoljubezni. Ključno je, da podremo svoje zidove in odpremo srce v vsej svoji ranljivosti in razsežnosti.

Prisluhneš ji lahko tukaj:

Pesem z epskim refrenom in bogatim aranžmajem nas poboža z veliko mero čutnosti, senzibilnosti in iskrenosti. Videospot pa ne le, da dopolnjuje glasbeno izkušnjo, temveč prinaša tudi vizualno doživetje.

Glasba, ki združuje različne svetove, odraža edinstveno zasedbo. Sestavljajo jo vrhunski akademski tolkalist/bobnar Tilen Zakrajšek, ki je spremljal že različne zasedbe in izvajalce, deluje pa tudi kot studijski bobnar. Svežino v glasbeni svet podaja s svojim raznolikim inštrumentarijem, vključno s hibridnimi bobni - kombinacija akustičnih in elektronskih, ter igranjem na perkusijah in celo klaviaturi.

Urša Premik

Na odru bo dodatno navdušil z igranjem na hand pan, relativno novim inštrumentom, ki pri nas še ni zelo razširjen. Tretji član ekipe, Martin Vogrin, je skladatelj, glasbeni producent in multiinštrumentalist, ki že nekaj let ustvarja avtorsko glasbo, med drugimi tudi za gledališke predstave v priznanih gledališčih. S svojim delom je prejel že nekaj prestižnih nagrad. V zasedbi igra kitaro ter klaviature. 

Urša Premik

Sveža zasedba na domače odre prihaja že 21. maja, nastopili bodo v SiTi Teatru (v Ljubljani), ter 23. maja, ko se bodo  predstavili v Sodnem stolpu (v Mariboru). 

Urša Premik

Preberi še: Nepričakovano: TA voditeljica POP TV v resnici piše scenarij serije Skrito v raju

Te morda zanima tudi: "Tašči čisto nič ni prav in zdaj od nas pričakuje, da bomo ..." (zapis jezne Slovenke)