Včeraj smo v novi epizodi slovenskega MasterChefa spremljali prvi izločitveni test sezone, v katerem je svoje spretnosti pokazalo šest tekmovalcev.
Lahko so skuhali jed, ki jim je pri srcu, pri tem pa niso imeli časovne omejitve. Težava je bila nekje drugje - v kuharskih veščinah in okusih konkurentov. Sodniki so namreč vsako jed pokusili takoj, ko jo je tekmovalec postavil prednje. Na balkon se je lahko tekmovalec povzpel le, če je naslednji tekmovalec pripravil slabšo jed. Popravnega izpita tukaj ni bilo.
V izzivu se je še posebej izkazala le 24-letna Davida Pogorevc Hafner, ki prihaja iz Svete Ane v Slovenskih goricah. Strast do kulinarike združuje z ljubeznijo do potovanj, druženja in dela v družinskem vinogradu, kjer si želi nekoč odpreti glamping s kuhinjo. Ravno v odprtje glampinga in restavracije s čudovitim razgledom na vinograde bi Davida unovčila zmago na MasterChefu.
Sodnik Karim Merdjadi jo je vprašal, od kje izhaja njena ljubezen do kuhanja. "Mami in ati sta vedno rada dobro jedla, zato sta me že kot malo vzela zraven, ko sta šla kam jesti. Tudi rojstne dneve praznujemo tako, da gremo kaj dobrega pojesti," mu je odgovorila.
Preberi še:
- Robert Golob le redko pokaže intimne trenutke: prisrčen objem in čudovite besede osebi, ki mu pomeni vse (VIDEO)
- Peter Prevc znova tekmuje v Planici? Ja, ampak nikoli ne uganeš proti komu (VIDEO)
"Materialne stvari pridejo in grejo, spomini pa ostanejo," je dejala Davida, ki zagovarja kvalitetno preživet čas ob dobri hrani. Vedno nasmejana in nadvse simpatična Davida pa je nato šokirala s srce parajočo izpovedjo, ki jo je zaupala snemalcem v zakulisju.
Pred dvema letoma ji je umrla mama
Davida trenutno študira turizem na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, doma pa pomaga v vinogradu in vinski kleti. "Na dodiplomskem študiju sem šla na izmenjavo na Finsko. Ko sem se vrnila, sem izvedela, da je mami zbolela za rakom. Od diagnoze in do njene smrti je minilo le štiri mesece, od tega sem jaz vedela za njeno stanje le zadnja dva meseca," je gledalcem zaupala Davida.
"Mami je bila do konca doma. Nismo je dali v bolnišnico. Vse skupaj je bila groznja izkušnja, ni fajn. Tega ne bi privoščila nikomur. Od tega je že dve leti. Vsak dan se mogoče s tem lažje spopadaš. Naučiš se, kako s tem živeti," je še dejala na koncu, v uvodnem intervjuju pa je razkrila še, da je bila njena mami zdravnica, umrla pa je zaradi pljučnega raka.
Davida Pogorevc Hafner je razkrila, da so ji v oporo vsi njeni domači, na njeni kuharski poti pa jo še posebej podpira njen brat, ki ga lahko vidiš na zgornji fotografiji. In koliko časa preživi v kuhinji? "Vsak dan približno 1–2 uri. Tudi ko sem v Ljubljani na študiju, si za pripravo kosila vzamem vsaj pol ure. Ko pa sem doma, v kuhinji res preživim od 1 do 2 uri dnevno," je dejala za POP TV.
Katerega sodnika jo je najbolj strah?
"Morda me je Mojmirja najbolj strah – deluje bolj resno, zahteva veliko in mu detajli veliko pomenijo. Najbolj pa se bom verjetno ujela z Lukom, saj mi je všeč njegov karakter," je razkrila Davida, ampak hkrati poudarila, da če bi lahko en teden kuhala z enim od sodnikov, bi izbrala ravno Mojmirja. Zakaj? "Všeč mi je njegov stil kuhanja – nekaj posebnega, nenavadnega, "odštekanega". Tudi sama si želim kuhati na tak način," je pojasnila.