Domače zvezdnice brez dlake na jeziku o svojih seksi oblinah

Pred kratkim smo znane Slovenke zasliševali o njihovih seksi oblinah. Moraš prebrati, kaj so nam zaupale.

Domače zvezdnice brez dlake na jeziku o svojih seksi oblinah (foto: Blaž Vatovec) Blaž Vatovec
30. 8. 2018

Indira Ekić je o svojih oblinah povedala:

"Z vsemi pomanjkljivostmi vred sem čudovita in unikatna!"

"Obožujem poletje, kratke lahkotne oblekice, temno polt, morje, dolge peščene plaže in končno tudi kopalke! A ne tistih enodelnih, da skrijem vse, kar se skriti da – letos sem si kupila zajetno zalogo bikink. Moje telo je fantastično, z vsemi pomanjkljivostmi, strijami in celulitom.

Hvaležna sem svojemu telesu zaradi vsega, česar je zmožno.

Svoje telo imam rada in to mu tudi vsak dan povem. Res! Veliko je žensk, ki se v svojem telesu ne počutijo dobro in bi lahko do jutra naštevale pomanjkljivosti, ki jih vidijo le same.

Verjemi, bila sem ena od njih.

Žal mi je za vsako minuto, ko sem pomislila slabo o svojem telesu. Dolge črne hlače in skrivanje v senci pod velikim slamnikom. Napadla bi vsakega, ki bi me pogledal, saj sem bila prepričana, da gleda v moje velike obline in me obsoja.

Kaj pa, če je pomislil: Oh, kako lepa ženska? Morda je pa le premišljeval, kaj bo imel za kosilo. Morda nas ljudje sploh ne opazijo, ne opazijo oblin, ker jih ima skoraj vsaka in je to normalno.

In kdo sem zdaj? Zdaj sem čudovita, z vsemi pomanjkljivostmi sem unikatna in letos bom hodila samozavestno po plaži, tekla bom in se na ves glas smejala življenju, igrala bom odbojko v bikinkah, z vsemi oblinami in celulitom!

Ne bom se primerjala z nobeno lepotico na plaži, ampak jo bom pohvalila in se ji prijazno nasmehnila. Zakaj bi naredila kaj takšnega? Ker je življenje lepo in ker morda prav ta lepotica misli, da ima premočna stegna. Komaj čakam, da na Instagramu objavim sliko v kopalkah, s pravimi oblinami, celulitom in se postavim ob rob vsem zretuširanim sfiltriranim slikam, s tisočimi všečki, ki vzbujajo grenak priokus vsem ženskam. Naredimo to vse!

Verjemite, ni stvar v oblinah, pomemben je nasmeh in energija, ki jo daješ svetu!

Ne skrbi, kaj si ljudje mislijo o tebi, ne skrbi o ničemer, obleci te bikinke, ki jih že dolgo gledaš, in samozavestno zakorakaj na plažo! Se vidimo!"

Nataša Mernik je o svojih oblinah povedala:

"Moje telo je fantastično, vključno s strijami in celulitom."

"Ker sem bila že v osnovni šoli med močnejšimi dekleti in so se iz mene zaradi tega velikokrat norčevali, si seveda nisem upala obleči kopalk pred sošolci in sošolkami.

Odklanjala sem druženja in izlete, ki so vključevali aktivnosti v vodi, tudi preoblačila sem se vedno na stranišču. Sicer nisem nikoli sovražila sebe in svojega telesa, sem si pa vedno želela, da bi bila kot dekleta z naslovnic.

Danes me negativni komentarji ne ganejo več, saj menim, da nam ni treba slediti izkrivljenim idealom in da je najbolj pomembno to, kako se sam počutiš v lastnem telesu, in ne kaj menijo drugi – sploh pa neznanci na plaži.

Aktivistke kampanje Body Positivity so mi v zadnjem letu pomagale do miselnosti, da moramo imeti svoje telo radi ne glede na barvo, obliko in velikost.

To pa je vodilo tudi do ideje za prvi slovenski projekt za pozitivno samopodobo in ljubezen do sebe – I am all (wo)men oziroma Sem vse ženske. Ker je veliko govora o tem, kakšen je pravi 'beach' ali 'bikini body' in znamke potrošnice nagovarjajo z oglasi in izdelki za hitro izgubo kilogramov, bi rada poudarila, da je vsako telo bikini telo, ko nanj oblečeš bikinke.

Zato naj dekleta kupujejo kopalke, ki so jim všeč in se v njih dobro počutijo, pa čeprav jim oglasi pravijo, da morajo pred poletjem izgubiti še pet kilogramov.

Moja letošnja izbira so (spet) kopalke z visokim pasom, ki najlepše poudarijo mojo postavo, se pa nagibam tudi k enodelnim s kakšnim zanimivim vzorcem."

Maja Založnik

"Pokažite, iz česa ste, vse ste lepe in posebne in unikatne, imejte se rade točno take, kot ste."

"Rada imam morje za dan ali dva. Ker sem po duhu zelo raziskovalna, rada na počitnicah spoznam in raziščem čim več novih stvari. V morje se grem samo skopat, ne maram se nastavljati soncu – ker moje telo krasijo barvaste tetovaže, ne želim, da zaradi sonca zbledijo. Pa tudi bolj mi je všeč bled videz kože. Tako da če smo z družbo na plaži, se skrivam v senci.

Odkar pomnim, imam dvodelne kopalke, najbolj so mi všeč s pikami ali vzorci, da čim bolje pristojijo moji postavi.

V svojem telesu in s svojimi 85 kilogrami se odlično počutim, obline so seksi in v kopalkah se svojega telesa ne sramujem.

Obline so del ženske in njenega seksapila in to naredi vsako žensko unikatno in lepo.

Moj nasvet puncami z oblinami in vsem drugim: pokažite, iz česa ste, vse ste lepe in posebne in unikatne, imejte se rade točno take, kot ste, saj ste takšne najlepše. Če se boste imele rade, bodo tudi drugi imeli radi vas. Vse se zgodi z nekim razlogom in ob svojem času. Sledite same sebi in bodite srečne ter se veliko smejte."

Zori Jakolin

"Ne potrebujem telesa po standardih, da bi se smejala in bila zadovoljna."

"Od nekdaj sem ljubiteljica plaž. Ljubim sonce, valovanje, svežino in predvsem vonj morja, da vodnih športov in igre v mivki z otroki niti ne omenjam. Bili so časi, ko sem komaj čakala, da na plaži pokažem svoje telo, a po drugem otroku so se stvari spremenile.

Pridobila sem kar nekaj kilogramov in slika ni bila več tako prijetna.

Da sem se prvo leto po porodu malo potolažila, sem tisto leto kupila najlepše dvodelne kopalke, kar sem jih videla, in nekaj čudovitih tunik, da sem prekrila tiste dele telesa, zaradi katerih se nisem počutila samozavestno in najboljše.

Ker pa že pet let, odkar sem podjetnica, kar dva meseca preživim na morju z otroki, so kopalke moja glavna in obvezna oprema. Vedno nosim dvodelne kopalke in tako bo tudi to poletje. Zdijo sem mi tudi veliko bolj ženstvene in tiste zaprte nič manj ne skrijejo tistega, kar bi si želele me.

Nisem ženska, ki bi bila ves čas nezadovoljna in za svoje zadovoljstvo ne bi ničesar naredila.

Vsak dan se trudim, da spijem dovolj vode, odtečem nekajkrat na teden ob plaži, naredim nekaj vaj za zavese na rokah in nekaj počepov za rit. Nimam idealne postave, imam pa idealne obline, na katere sem ponosna. Ne skrivam se več.

Imam hruškasto postavo, v pasu sem ozka, a boki in rit zategnejo še tako ohlapne hlače in obleko. Nisem kot modeli oziroma najbolj želeni Viktorijini angelčki, a moj nasmeh, dobra volja, pokončna drža in prijazen pozdrav privabijo vse pozitivno okoli mene.

Ne potrebujem izklesanega telesa po vseh standardih, da bi se smejala in bila zadovoljna.

Treba se je sprejeti. Če se ves čas obsojamo, govorimo same sebi, da nismo lepe, da smo debele, da nam nobena obleka ne pristaja, da poudari še bolj ravno tiste dele telesa, za katere ne želimo, da se vidijo.

Drage dame, kako pa mislite, da se počuti telo?

Verjetno ne najbolje, če ga ves čas obsojamo, o njem ne govorimo lepo, je vedno grajano in odgovorno za vse naše počutje. Če bomo tako govorile s telesom, nikoli ne bomo videti lepe in zadovoljne z oblinami ali brez njih.

Zato se pohvalimo, povejmo sebi in telesu, da smo lepe, da smo videti dobro, in tudi telo nam bo vrnilo zaupanje vase, lažje bo odvrglo kak neželeni kilogram in odpravilo zastajanje vode v telesu.

Za nas ženske pa vedno priporočam meni najljubšo pesem našega edinstvenega Andreja Šifrerja: Zmigaj telo, ki pravi: 'A men’ je všeč tvoja rita, pa čeprav z mal’ celulita.'

Zahvalite se svoji lepoti in čarobnosti, ki jo ustvarjaj vsak dan, in naj tvoja ljubkost izžareva najlepše obline."

O seksi oblinah in še čem pa več na 2. Cosmo konferenci, ki bo 19. septembra 2018. PRIJAVI SE TUKAJ!

Besedilo: Petra Arula
Fotografije: Blaz Vatovec, getty images, osebni arhiv

Preberi še: Tako zelo dobro je Indira Ekić videti v kopalkah

Priporočamo tudi: Ta izjava Meghan Markle te bo naučila, kako ceniti vsak cent, ki ga imaš